1989. június 16-án Budapesten ünnepélyesen újratemették Nagy Imrét és mártírtársait. Június 16-án, az Ötvenhatos Vértanúk Emléknapján az 1956-os miniszterelnök Nagy Imrére és mártírtársaira, valamint az 1956-ot követő megtorlás áldozataira emlékezik az ország.

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: pro
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Azokat is tiszteletben tartjuk és büszkén emlékezünk rájuk, akik '56-ban a Köztársaság téren 18-19 éves kékparolis ,kötelezően besorozott kiskatonákat nyúztak meg és a lábuknál fogva akasztottak fel? Semmi közük nem volt az ÁVO-hoz, egyszerű sorkötelesek voltak.
Biztosan ezek a ""hőseink"", akik e bátor tettel jeleskedtek, azok is megérdemlik a dicső emlékezést.
Toby
@namihami: Bezony-bezony, kétoldalú az érme, ma az orbáncbrancs tölti be a felforgató csöcselék szerepét!
És ne felejtsük, Nagy Imre bezony kommunista volt, még akkor is, ha valóban kiléptette volna az országot a Varsói Szerződésből és hazaküldte az oroszokat!
Ahogyan orbánc - a genyó, parazita, bűnöző, mocskos tróger - meg KISZ-titkárka volt, mert akkor abból lehetett jól megélni és a papa párttitkárságából bejutni az ELTE-re!
namihami
@Toby: És tegyük hozzá, hogy a Gazda és csapata csak addig éltette Nagy Imrét, amíg el nem olvasták a történelemkönyvet, ami kerek-perec leírja, hogy a fent említett politikus bizony kommunistának vallotta magát (miként Te is írod), mi több, még begyűjtési miniszter is vala. Emlékezzünk csak, a nevezetes beszéd melyik szóval is nyit? ""ELVTÁRSAK!"" Ez bizony tény.
Ettől kezdve már radír indul és nincs is szükség rá a továbbiakban.
Hiába: az üléspontjuk határozza meg az álláspontjukat Nem ezt hívják jobb körökben szélkakas-effektusnak?
Toby
@namihami: Ezt a szarházi orbánc mindig odatette a szaros valagát, ahol sima pofázásból is meg lehetett élni! Legyen az "mozgalmi" vagy legyen az "néppárti" !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.