Jean Gabin a népszerűségre fütyült, zárkózott volt és hallgatag, s bár rajongóinak megadta a tiszteletet, tulajdonképpen csak háborítatlan nyugalomra vágyott. Életművét leginkább az a mondat jellemzi, amelyet oly sokszor hangoztatott: “Végül is, nem ment rosszul…” 40 éve, 1976. november 15-én halt meg Jean Gabin színművész, a francia filmművészet meghatározó alakja.

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: pro
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Nagyon nagy színész volt, az biztos...
verőce21
Sokan lettek culágerekből híres színészek!
verőce21
Az is elgondolkodtató, a művészetekben a zenéről tudunk a legkevesebbet.
A reneszánsz festőit, építészeit, íróit gondosan számon tartotta a világ, de a reneszánsz zenéjéről, zeneszerzőiről nagyon keveset, úgyszólván semmit nem tudunk. Mintha a nagy occidentális zene a barokkal és rokokóval kezdődne.
Vannak, akik bizonygatják, hogy a reneszánsznak voltak nagy zeneszerzői, Maronzio, Obrecht, Claudio Monteverdi, Dufay, minderről igazán csak kevesen tudnak. Carlo Gesualdo pl. egészen magas igényű madrigálzenét írt. Miért veszett nyoma a a reneszánsz zenének?

Igaz, az ókor zenéjéről sem tudunk semmit, holott a görög, római faliképeken mindennapos látvány volt a hárfázó fiú, a fuvolás lány, stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.