George Barris képei talán az utolsók, amelyek pár héttel halála előtt, 1962. júniusában készültek a színésznőről, most egy magángyűjtő bocsátja őket aukcióra.

Marilyn Monroe filmszínésznő több mint 150, eddig nyilvánosságra nem került fotóját készülnek elárverezni az Egyesült Államokban. A fotókat George Barris fotóművész készítette 1962. júniusában, a Cosmopolitan című magazin megrendelésére, s eddig egy magángűjteményben őrizték őket. A Van, aki forrón szereti című film sztárja nem sokkal korábban töltötte be 36. születésnapját, pár héttel később lett öngyilkos. 

Marilyn Monroe (From The Last Photoshoot) (47 Works) by George Barris | Paddle8

This collection of 47 chromogenic prints comes from Marilyn Monroe's last photoshoot, taken only three weeks before her tragic death. Not just her photographer, George Barris was a close friend of Monroe's, allowing him unprecedented access to the starlet. Pink-hued and whimsical, these images show Monroe in a moment of joy amidst her personal struggles.

A képek Los Angeles több helyszínén, köztük tengerparton, szobában, hegyvidéken ábrázolják a színésznőt. Az árverésről beszámoló RealClear magazin szerint nagyon nagy valószínűséggel ezek az utolsó felvételek, amelyek a halála előtt készültek a filmcsillagról.

A képeket egy magángyűjtő vásárolta meg közvetlenül George Barristól, még 1980-ban. Az árverést a Paddle8 internetes aukciós ház tartja, licitálni is online lehet. A fotók kikiáltási ára 8-24 ezer dollár között mozog. 

Forrás: MTI/Propeller

Címlapfotó: Pixabay / Skeeze / Free of license

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Na persze...megfenyegetett egy csomó producert, meg filmgurut, hogyha nem fekszenek le vele, akkor majd jól szabotálni fogja a filmjeiket...végül még a makulátlan erkölcsű elnököt is megrontotta...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.