Ha nem jelentik, mire készül a szélsőséges ismerős, bűncselekményt hajtanak végre. Meglepő javaslattal állt elő a brit kormány egyik legfőbb tanácsadója, Max Hill: a terrorizmus témájában otthonosan mozgó jogi szakértő szerint meg kéne büntetni a terroristáknak azokat a családtagjait, ismerőseit, akik bár tudtak az illető terrorista terveiről, mégsem jelentették azt a hatóságoknak. Sok merénylőjelölt viszont beszélni szokott ismerőseinek a terveiről – nekik kellene a hatóságokhoz fordulniuk. Példaként a manchesteri robbantó, Salman Abedi öccsét hozta fel, aki tudta, hogy a fiatal gyilkolni akar, de nem tett semmit azért, hogy megállítsa. A brit törvények szerint bűncselekménynek minősül, ha valaki, akinek tudomása van terrortámadás előkészítéséről, nem adja át a lehető leghamarabb az információt az illetékes szerveknek. Jelenleg maximum 5 éves börtönbüntetést szabhatnak ki a bíróságok, de Hill szerint ez nem elég elrettentő, sokkal súlyosabb büntetést kell kiróni, ha valóban...

Forrás: faktor.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
"Nem elég elrettentő"... - talán alkalmazni kellene a jelenlegi törvényt, mert magában az elméleti büntetés valóban nem elég visszatartó, az csak fenyegetés.
quadrocopter
@durbincs: Szedd össze magad, csicska!
Buta kérdéseiddel fordulj orvosodhoz, gyógyszerészedhez! Szemlére vágtad már a tanyádat a menekültek részére? Ott fogsz aludni, lábtól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.