Egy genetikai vizsgálat során derült ki, hogy Szinetár Dóra kisfia Down-szindrómás – írta a Hot! magazin.

Szinetár Dóra: Down-szindrómás a babánk

A színésznő és férje, Makranczi Zalán azt írták a közleményben:

Hogy elébe menjünk a félreértéseknek és a találgatásoknak... és hogy megakadályozzuk-bár ezt nem nagyon lehet- a “hűha!”, “tragédia”, “dráma”, “micsoda szörnyűség”, szalagcímeket, az általunk továbbra sem kért, rólunk szóló bulvár-cikkek felett.

A napokban egy genetikai vizsgálat eredményeképpen- amit a kórházi gyermekorvosunk javaslatára készíttettünk- megtudtuk, hogy Benjamin babánk fizikailag teljesen egészséges, és bár úgy tűnik csak egy enyhe fokozatban, de Down-szindrómás. A várandósság alatt nem csináltattunk semmilyen erre vonatkozó szűrővizsgálatot az ultrahangokon kívül, mert a baba “kiszűrése”- életének elvétele- egy esetleges Down-szindróma esetén sem volt számunkra opció. Mindig is úgy gondoltuk, ha a Jóisten úgy dönt, hogy egy Downos emberkétől kell tanulnunk szeretetet és elfogadást, akkor így kell lennie. Ezt most is így gondoljuk. Csodálatos családunk van, ahogy a szüleinktől mindig is szeretetet és elfogadást tanultunk, ezt tanítjuk a gyermekeinknek is, akik végtelen szeretettel reagáltak a hírre, és ha lehet, még nagyobb imádattal néznek a kisöccsükre.

Arra jutottunk, hogy egy újabb közös feladatot kaptunk, és ebből is a legjobbat fogjuk kihozni, elsősorban a gyermekeink boldogságát szem előtt tartva. Ahogy azt tettük eddig is.

És mindeközben borzalmasan büszkék vagyunk a mi legkisebb gyönyörű kicsi babánkra is, és tudjuk, hogy jobb helyre nem is kerülhetett volna. Így teljes a családunk, ezzel az édes, igazi kis szeretet-gombóccal.

Ha bárki gondol ránk Vele kapcsolatban, kérjük, hogy így tegye, sopánkodásnak és sajnálkozásnak semmi helye nincs, Benjamin az életünk egyik legszebb ajándéka, és mi igyekszünk méltónak lenni a feladatra, hogy felnevelhessük.

Ezúton kérjük a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a döntésünket, miszerint ebben a témában csak és kizárólag mi -Benjamin szülei- kívánunk nyilatkozni, azon túl ezzel a témával ne foglalkozzanak.

Továbbá a fenti írás felhasználását, csak annak teljes terjedelmében való idézésének esetében engedélyezzük.

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán"

(Hot! magazin)

Cikk- és címlapkép: Youtube

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@karma1: Egy pillanatig sem állítottam, hogy nem kezelhető a kérdés. Azt sem, hogy minden 21-triszómiás rémes. Sőt! De erősen függ attól, hogy azon a bizonyos 21-esen milyen állapotú a génkészlet, amelyikből eggyel több van.
karma1
@GeoCravker: Igen, epp azt akartam ezzel mondani, hogy mindegyikuk kezelhetonek tunik, fokeppen kozossegben, es 24 oras gondozas mellett, viszont elet- es balesetbiztositast mar nem kotnek a gondozokra, mert veszelyes a munka, amit vegeznek, es nem tul sok veszelyessegi potlekot kapnak ra...
kiscsillag66
Kedves Szinetár Dóra és Makranczi Zalán! Minden tiszteletem az Önöké! Én sem csináltattam volna meg a vizsgálatot, mert hiába derül ki, hogy baj van, az embernek már nincs szíve elvetetni a magzatot. Legyen sok örömük a gyermekben!
Equilibrium
AZ VESSE RÁM AZ ELSŐ KÖVET, AKI NEM AZT SZERETNÉ, HOGY A GYEREKE RÁ HASONLÍTSON, ANYÁRA, APÁRA.

A Down-kór külső-belső tünetei

A Down-babák már születésüktől fogva olyan jellegzetes külső jegyekkel rendelkeznek, mint a laposkás arc, a távol ülő, ferde szemek, a nyomott orr, az elálló fülek, a rövid nyak, a rövid végtagok és ujjak, és az alacsony termet.
Ízületeik általában lazák, mozgásuk gyakran esetlen, sokuk rosszul hall, és nem ritka, hogy kancsalságuk, rövidlátásuk okán látásproblémákkal is küzdenek. Szomorú tény, hogy a szindróma nemcsak szembeötlő, külső jegyekben nyilvánul meg, de sokszor a belső szerveket sem kíméli. A betegek csaknem fele szívfejlődési rendellenességgel születik, de gyakran érintetté válnak az izmok, a csontok, és a gyomor-bélrendszer is.
Intellektuális képességeik egyénenként változhatnak, többségükre azonban igaz, hogy értelmi fejlődésük lassú, intelligencia-hányadosuk pedig - az átlagosnak számító 100 helyett - 50 körül mozog.

Íme egy módszer, amely egészségügyi károsodás nélkül végzendő:

gendiagnosztika.hu/genetikai-ultrahang/
Dr plágium
Nem kellene ítélkezni, Ők ezt az utat választották, előre tudták bármi lesz az abortusz nem opció. Kívánom nekik, hogy szeretetben neveljék fel a picit, és sikerüljön önálló életet biztosítani számára.
kisBuddha
Kedves Dóra. Urgyán Tibor György vagyok és megtiszteltetés itt olvasni a versem. Hálás vagyok hogy utat talált a szívéhez. Sok öröme teljen a gyerekben és kérem ne feledje hogy az Igazság a fontos és nem az hogy mi emberek mit gondolunk az Igazságról

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.