A férfi tíz év fegyházat kapott. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért, mindkét fél pedig téves minősítés miatt fellebbezett. Az idős házaspár már nem élte meg az ítéletet, időközben mindketten meghaltak.

Állítólag anyagi nehézségei voltak a mentőápolónak, ezért úgy döntött, egy jómódú, idős házaspártól rabol pénzt. A kilencvenéves idős embereket gézlappal fojtogatta és bántalmazta 2016 májusában – írta meg a Blikk.

A 444.hu információi szerint 120 ezer forintot keresett mentősként, ebből 20-20 ezret fizetett tartásdíjként két gyermeke után volt feleségeinek. Az egyik exneje ráadásul korábban bevette a családi cégbe, amelyről kiderült, hogy csaknem 130 millió forintos tartozása van. Majd kapott egy levelet, amelyben nyolcmillió forintot követeltek rajta, egy 12 órás éjszakai műszak után pedig az ATM elnyelte a bankkártyáját. 2016. május 18-án azért ment az idős betegek családi házához, hogy az ott lakó házaspártól nagyobb összegű készpénzt szerezzen. 

Az előszobában megmérte a vérnyomásukat, lejegyezte a sértettek adatait. Ezután támadta meg őket. Az idős férfit leszorította az ágyra, az idős nőt pedig a magával hozott gézszalaggal kezdte fojtogatni, miközben pénzüket követelte. A sértettek eleinte a bántalmazások ellenére sem adták át az otthon tartott pénzüket. A vádlott ezért elővett egy lőfegyvert (vagy annak utánzatát) és azzal fenyegette meg az idős embereket. Végül az idős bácsi 40.000 Ft-ot, felesége pedig 36.000 Ft-ot adott át a vádlottnak. A férfi ezután bezárta a házaspárt a hálószobába és elmenekült a helyszínről.

A 444. hu tavaly novemberben azt írta:

az egyik szomszédjuk szerint az eset után a pár zárkózott lett, nem hívtak át magukhoz többé vendégeket, ne bíztak már senkiben, és a mentőket sem hívták többször.

A mentős egy korábbi vallomásában a bíróságon azt mondta:

nagyon bánja a történteket, azt különösképpen, hogy a haláluk miatt már nem tud bocsánatot kérni az idős emberektől. Azt is hozzátette, hogy mód és lehetőség szerint a hozzátartozóiktól kérne bocsánatot, és a síroknál is leróná a kegyeletét.

A Budapest Környéki Törvényszék kedden 10 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit, és örökre eltiltotta őt a mentőzéstől.

A bíróság emellett 76 ezer forintos vagyonelkobzást is elrendelt.

Forrás: Blikk, 444.hu

Címlapi kép (illusztráció): Pixabay cco

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csa-csa
ez kettős gyilkosság! nem büntetni! gézzel addig fojtogatni, még meg nem döglik!!! orvos fejvesztés terhe mellett kizárva!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.