Régebben a margarint még nem ismerték, akkor más lehetősége nem volt az embereknek, hogy ezt az íz-élményt mással pótolja. Mai modern, felgyorsult világunkban, amikor már nincs időnk kivenni a vajat a hűtőszekrényből és megvárni míg egy kicsit megpuhul, inkább választjuk a margarint, melynek ugyanolyan íze van, mint a vajnak, csak növényi alapú.

Forrás: drinfo.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Evikati
Rengeteg körlevelet kaptam egy időben, mely felhívta a figyelmemet a margarin káros hatásaira. Leírták benne, hogy a margarin alapanyaga veszélyes az ember egészségére. Most meg itt van ez a cikk.! Mi soha nem fogyasztottuk a margarint, a vajat szeretjük. Az a vajmennyiség, melyet naponta a kenyérre kenek nem növeli a koleszterinszintünket:-)
SzendiGabor
Megdöbbentően korlátolt ismeretekkel rendelkezik, aki ezt a cikket írta. Sajnos visszaköszön belőle az az általános konzervatív orvosi szemlélet, amely szerint minden úgy van, ahogy harminc éve megtanultuk az egyetemen és ahogy a gyógyszeripar által pénzelt orvostovábbképzőkön taníytják nekünk. Az orvoslás (de persze nem minden orvos!) a gyógyszeripari érdekek közvetítőjévé vált, az ipari érdekek nyomása alatt elvesztette önállóságát.
1, az elfogyasztott ételek koleszterintartalma nem befolyásolja a vér koleszterinszintjét
2, a margarinok többsége veszélyes, mert nagy a transzzsír tartalmuk, ami a szív és érrendszeri megbetegedések egyik nagy kockázati tényezője
Vagyis, ha választani kell, egyértelműen a vaj az egészségesebb.
menasagh
Saját bőrömön tapasztaltam. Úgy hat éve egy vizsgálaton kiderült, hogy túl magas a triglicerin szint vagy valami ilyesmi a vérembe. Eltiltottak a zsíros ételektől vajtól csirke és más bőr fogyasztásától, helyette csak olajjal, margarinnal szabad ételt készíteni és kerülendő mindenfajta zsíros dolog. Két évig becsületesen betartottam, hogy amikor visszamentem a vizsgálatra kiderüljön, hogy az azelőtt mért szint háromszorosára nőtt az a micsoda koleszterin. Még az orvos sem hitte. Újabb diéta, gyógyszer, míg a családi orvosom azt tanácsolta, hogy térjel csak nyugodtan vissza a disznózsírra, a vajra csak ne vigyem túlzásba és egyek sok zöldséget gyümölcsöt. A következő vizsgálatnál már majdnem normális volt. Amikor megkérdeztem, hogy miért javasol a mások ellenére azt mondta, a megfigyelések azt mutatják, hogy amíg a hagyományos zsír, vaj fogyasztás volt szokásban nem volt ennyi érrendszeri megbetegedés.
wnora
www.margarin.hu/ - itt meg a margarint dicsérik. Hát, most kinek/minek higgyen az ember???
ugyeugye
@wnora: "ebből is egy kicsit, meg abból is egy kicsit" :)))
Maxi
@wnora: Egyszerű, nézd meg, hogy kié az a honlap (ki áll a vélemény mögött). A margaringyártó nyilván nem a vajat fogja dicsérni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.