Csillagos elismerést nyert a Vál-Völgye Pékség a szakmai körökben csak „a fine food Oscarja" néven emlegetett Great Taste Awards nemzetközi élelmiszeripari verseny angliai döntőjén. Ez volt az első olyan alkalom, hogy egy kelet-európai pékség kap díjat ezen a versenyen. A pékségben a 2020-as indulás óta társtulajdonos Mészáros Lőrinc is.
A díjnyertes pisztáciás csigát 2020-ban fejlesztette a Vál-Völgye Pékség egyik tulajdonosa, Kenéz-Hanyecz Kinga, de rövid idő alatt a kakaós csiga mellett a második legnépszerűbb termékük lett.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A pékségben a 2020-as indulás óta társtulajdonos Mészáros Lőrinc is, a 2022-es árbevétel elérte a 168 millió forintot, és jelenleg 19 fővel működik a vállalkozás Alcsútdobozon.
A pékséget Kenéz-Hanyecz Kinga azért alapította, mert úgy érezte, hogy a feltörekvő hazai éttermeknek és hoteleknek szükségük lehet folyamatosan magas minőséget gyártani képes beszállítóra. A Vál-Völgye Pékség saját értékesítési hellyel nem rendelkezik, de a fagyasztott gyártási módszernek köszönhetően termékei (köztük a díjnyertes pisztáciás csiga is) számos hazai boltban és pékségben megtalálhatóak, és helyben sütve jutnak el rajongóikhoz.
Partnerük Ördög Nóráék balatoni kisboltja, illetve az összes hazai Hunguest Hotel, a Mercure hotelek, az öt csillagos tokaji Minaro hotel és az esztergomi Grand Hotel.
A cég 2022-es árbevétele elérte a 168 millió forintot, és jelenleg 19 fővel működik a vállalkozás Alcsútdobozon. Tavaly 207,9 millió forintos támogatást ítéltek meg technológiai és infrastrukturális fejlesztések megvalósítására pékségnek a Vidékfejlesztési Program keretéből.
A most elnyert díjhoz csatolt méltatásban a következőt fogalmazták meg a Vál-Völgye Pékség pisztáciás csigájával kapcsolatban:
A vaj és pisztácia csábító illata nyitja az utat a karamellizált pisztácia és csokoládé ízéhez. A zsűri dicsérte a magas minőségű hozzávalókat, és úgy érezték, hogy egy kevés só jelentősen fokozná az élményt
Hozzátették: "Vonzó módon, szokatlan "csiga" megjelenésűek. Az innovatív megközelítés a pisztácia krém és a francia vaj használatával jó első benyomást kelt. A tészta ropogós és könnyű... Ezek a vonzó 'csiga tekercsek' bőséges töltelékkel rendelkeznek, amiben pisztácia és csokoládé is megtalálható... Valójában az ízek végigkísérik az étel élvezetét. Az élesztés helyett inkább a dagasztás adja a tésztának a térfogatát, és az általános illat, íz és megjelenés alapján ez egy nagyon jó termék."
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
3 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás