Akkora a baj, hogy soha nem látott egységben lép fel a harmadik hatalmi ág.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
"Ha a bíróságra vagyonőrt akarok felvenni, akkor nagyobb órabért kell adnom, mint egy kezdő bírónak. Egy húszéves, nyolc osztályt végzett vagyonőrnek 3869 forint kötelező nettó órabért kell fizetni a jogszabály szerint, ez alá nem mehetünk."

Miért kell hazudozni?!
Egyrészt a bíróságokon nem vagyonőrök vannak szolgálatban, hanem FBŐ-k, másrészt a 2024-es szakmai minimálbért kell számukra fizetni, ami nemhogy 640 ezer nincsen nettóban, de még a fele sem!
emerencia
@Sakk Matt: A rendszerváltás előtti közszférás munkahelyemen elterjesztették az elvtársak, hogy mi mindannyian nagyon sokat keresünk de ez sajnos nem volt igaz. Csak néhány pártfunkciós kolléga esetében beszélhettünk méltó bérezésről. A pénztárcámban hordtam akkoriban a fizetési szalagomat és bárkinek megmutattam, ha célozgatott az állítólagos "magas" bérünkre. A rendszerváltás után az EU legnagyobb gazdaságából idetelepült multinál nemegyszer vadidegenek vágták arrogánsan a képünkbe néha még légből kapott konkrét nettóbért is említve, hogy több a jövedelmünk akár pl. az orvosoknál. Ez is álhír volt de már nem mutogattam semmit... Szánalmas, hogy önmagukat "értelmiséginek" meghatározó honfitársaink lenéző/irigykedő stílusban terjesztik legtöbbször minden alapot nélkülözve, hogy egyes önkényesen butának titulált, rossz munkakörülmények között dolgozó munkavállalók milyen "jól" meg vannak fizetve. Szomorú de nem a tudásukon alapuló kiemelkedő produktumaikkal óhajtják maguknak kivívni az elismerést, hanem inkább másokat lenéző, lekezelő összehasonlításokkal melyekhez minimum egy darab szándékos hazugságot már szinte kötelező megemlíteni. Mindezeken túl ideje lenne azt is tudomásul venni, hogy az sem ördögtől való, ha valaki a tiszteletlenül megvetett "alacsonyabb szintű" munkát több javadalmazásért végzi pl. egészségét, testi épségét veszélyeztetve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.