A közeljövőben több kínai autógyártónál is vizsgálatot tartanak majd a Európai Bizottság emberei – jelentette a Reuteres.

Vizsgálatot indít az EU a Szegedre készülő kínai autógyárral szemben
Fotó: BYD

A portál értesülései szerint a vizsgálandó cégek között a Szegeden gigaberuházás tervező  kínai BYD is ott van.

Az októberben indult és a tervek szerint 13 hónapig tartó projekt során azt vizsgálják, hogy az olcsóbb, kínai gyártású elektromos járművek jogosan részesülnek-e az állami támogatásokból.

Kína a vizsgálatokat protekcionistának nevezte, és a kommunista ország szerint ez fokozta a feszültséget Peking és az EU között.

Forrás: reuters.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sztyepospista
Sok kinait ide, EZERET... kici, óccó, és nem kutyából van...
izéke
@KisTehen: mutass példát a libsiknek és nyugodj,békében! :))))
simmering73
Ideje a körmükre nézni ezeknek a rizs zabálóknak. A szemük se áll jól.
kereső
"A protekcionizmus a külgazdaság hatásai ellen védekező gazdaságpolitika. Eszközei a védővámok, az importkvóták, adókedvezmények, az állami intervenció az árupiacokon, a különféle, importot gátló kormányzati intézkedések, a belgazdaság termelőit védő dömpingellenes rendelkezések, a valutaárfolyamok."

Mi a probléma azzal, egy európai ember számára, ha az Unio a saját gazdaságát, saját gazdasági szereplőit kivánja megvédeni kinával szemben.
Jelenleg úgy néz ki, hogy a magyar kormány "protekcionista" gazdaságpolitikát folytat- amely nem a magyar, nem az európai közös piac gazdasági szereplőit kivánja megvédeni/támogatni, hanem a kinai és egyéb más arab, és dél-ázsiai gazdasági szereplőket a támogatásokon keresztül.
Itt meg egyesek úgy libsiznek, holott az eu vizsgálódásának semmi köze a libsikhez, ez kimondottan a uniós gazdasághoz van köze.Az , hogy már az első orbán kormány- és a többi magyar kormányok is szemet húnytak a magyar piacot elárasztó "Óccó" és sokszor silány minőségú termékáradat fölött, amelynek jó része szinte illegálisan jutott az országba, azt eredményezte, hogy megszűnt a magyar könnyúipar- a textil, a ruha, és a cipőipar. Na ennyit erről.
emerencia
@kereső: Lényegében egyetértek veled de azért megjegyzem, hogy a ruhaipart nem csak és kizárólag a kínai konkurencia tette tönkre. Errefelé nagyon sok varróüzem volt kénytelen végül lehúzni a rolót mert hiába zsákmányolták ki a dolgozóikat, a tulaj és vezetőség képtelen volt megszervezni szakszerűen a munkát és az eladást. A bejövő bevételekből mégis jutott bőven ezen rosszul teljesítő potentátok luxus életére. Indokolatlanul magas áron, a kínaihoz hasonló minőségben és manipulatív módon szűkített méretválasztékban próbálták eladni a hétköznapi tömegeknek az árut akik viszont emiatt gyakran inkább a szegényeknek nem olcsó de az alsó középosztálynak még épphogy megfizethető jobban kezelhető anyagú ruháikat a turkálókban szerzik be és a magányos maszek ruhajavítókban alakíttatják méretre. Fura de a ruhajavítókra és a turkálókra nem jellemző, hogy tönkremennének pedig ezen javítók közül egyesek új ruha készítését is vállalják a jövedelmileg nem túl jól eleresztett lakosságnak.
kereső
@emerencia: Ne feledd , mindez akkor kezdődött- amikor a rendszerváltáskor elindult a teljesen szabályozatlan- a töketlen, hozzá nem értő, gazdaságilag annalfabéta kormány- vad/rablókapitalizmus- eredeti tőkefelhalmozás???- időszaka. Sem a nem létező adópolitika, sem a gazdaság szabályozása nem védte a munkavállalót, nem szabott korlátot a hirtelen kapitalista tőkéssé váló" vállalkozók "szabályok közé szoritására. A következmények ismertek- munkanélküliség, fekete fogalkoztatás, az állami ellenőrzés gyakorlatilag teljes hiánya. Vannak még egyebek is- a könnyúiparnak a kinaiakon kivül az első orbán kormány által rapid módon bevezetett minimálbér rendszer- amelyet az ágazat nem tudott kigazdálkodni, éppen a fentebb leirt előzmények miatt.
emerencia
@kereső: Igen, akkor kezdődött de a mai napig tart a magyar versenyképtelenség a ruhaiparban. A kisebb létszámú, gyakran egyszemélyes, mostanában árakat emelő vállalkozások jelentenek egyelőre némi alternatívát a kispénzű, Magyarországon született, itt adózó határon belül élő magyar tömegeknek akik nem tudnak átlagos ízlésű, hétköznapi, jól kezelhető anyagból készült minden méretben vásárolható ruhákért a gazdagabb, jóléti szövetséges (EU) országokba utazni és ott vásárolni.
kereső
@emerencia: A rendszerváltás egyik, máig ható legnagyobb bűne, hogy elkótyavetyélte a szakképpzett munkaerőt, a magas szinvonalú tudást- feláldozta a gyors meggazdagodások oltárán.
Csizmás Kond
Az se szabad elfelejteni, hogy a nyolcvanas évektől egész európa és amerika minden szennyező nehéziparát kínába telepítette. Akkor nem végeztek felmérést hogy az ott káros-e az országra a gazdaságra a lakosságra az egészségre...
emerencia
@Maccska: A magyar határon belül született és adót fizető magyarok vásárlóereje sokkal alacsonyabb mint az általad említett országokban. Ez nem reális. Emiatt gond sokaknak megvásárolni a nem luxus de elfogatható minőségű ruhaneműket, miközben a napi élelmen is görcsölni kell. Senki nem ingyen akarja a ruhát megvenni csak a jövedelméhez képest reális áron. Én sem vagyok híve a nagyon drága mobiloknak de sajnos már a középkategória is ami manapság elengedhetetlen az élethez, sokba kerül. Tetszik, nem tetszik de a mai világban muszáj a digitális eszközöket tudni használni mert enélkül nehéz munkahelyhez jutni. Aki nem teszi, hiába villog a szép drága cipőjében és ruhájában, lemarad és előbb-utóbb már kajára sem fog neki telleni hiszen még a nyomorbéres alja munkáját is el fogja veszíteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.