„Az öndicséret büdös” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a magyar kormány eddig elért családpolitikai eredményeiről álszerénykedve. Hozzátette, „a magyar ember olyan, hogy ha elértünk valamit, az a természetes”. Orbán azt is mondta a műsorban, hogy szerinte gyereket olyan emberek vállalnak, akik nem magukat teszik az első helyre, „mint a liberálisok”. A kormány célja, hogy aki gyereket vállal, az anyagilag jobban éljen, mint akik nem – hangsúlyozta a kormányfő. A miniszterelnök beszámolt arról is, hogy egy családbarát koalíció felépítése zajlik Európában.

A demográfia helyzetről is szó volt Orbán Viktor szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Úgy számolunk, hogy ha ma születik egy unokánk, az 2103-ban még élni fog, tehát hosszú távú döntéseket hozunk

- mondta Orbán.

Hozzátette,

nem vagyunk sokan Európában, akik így gondolkodnak. Akiknek nincsenek gyerekei, azokat ez nem érdekli, és gyakran ők vannak többen.

Éppen ezért nincsen demográfiai kérdés Európában a politika színterén – mondta Orbán.

Orbán Viktor megmutatta, milyen szerény: „Az öndicséret büdös”

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az V. Budapesti Demográfiai Csúcs első napján a Szépművészeti Múzeumban 2023. szeptember 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Másrészt egyesek szerint az egyén a legfontosabb a világban

– mondta a kormányfő. Ha magamat teszem az első helyre, abból nem lesz család – tette hozzá. Orbán Viktor szerint akkor lesz változás, ha a világban azok lesznek többen, akik szerint nem az egyén áll a középpontban. A pénzügyi támogatások mellett a közgondolkodásnak is nagy szerepe van.

Orbán arról is beszélt, hogy gyereket olyanok vállalnak, akik nem magukat helyezik az első helyre, mint a liberálisok, hanem azok, akik úgy gondolkodnak, hogy vannak fontosabb dolgok, mint saját magunk.

A kormány célja, hogy aki gyereket vállaljon, az anyagilag jobban éljen, mint akik nem.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy 160 ezerrel több gyerek született a családpolitikai lépések miatt, de most már mindenkit az érdekel, hogyan lehetne még tovább jutni.

A magyar kormány eddig elért családpolitikai eredményeiről álszerénykedve azt mondta, hogy

a magyar ember olyan, hogy ha elértünk valamit, az a természetes, az öndicséret büdös

Orbán hangsúlyozta, még mindig szerénykedve, hogy ő bizony "nem szeret a sikerekről beszélni, inkább a családtámogatások kibővítéséről gondolkodik". Hozzátette, hogy nagy a tétje a jövő évi európai parlamenti választásoknak, családpolitikai fordulatot lehetne elérni Brüsszelben.

A kormányfő szerint nem szabad elfelejteni, hogy az olasz kormányfő is ott volt a demográfiai csúcson, és az ottani kabinet programja nagyban hasonlít a magyaréra.

Nem ritkaság a magyar gondolkodás

- tette hozzá. Komoly esélyünk van arra, hogy Brüsszelben el tudunk érni egy családpolitikai fordulatot.

A kormányfő szerint egy családbarát koalíció építése zajlik jelenleg Európában. Ez lesz a magyar EU-elnökség egyik legfőbb feladata is. Fordulat kell Brüsszelben, békét kell elérni, és nem olyan Európa kell, amely elzárkózik, hanem nyitott, feladja a genderpropagandát, és a magyarok és lengyelek elleni kettős mércét is feladja.

Orbán Viktor szerint egyre több ország és párt kritizálja a brüsszeli bürokráciát és nem áll ki az európai érdekek mellett.

Forrás: Origo, 444, Telex

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Miről beszél ez a némber? Ki az, aki éjjel-nappal, újévtől szilveszterig csak saját magát/magukat dícséri? Természetesen csak a fidesz. Akkor? orbánc már nem tudja miket beszél, szigorú orvosi kontrollra lenne szüksége! (de láthatóan rajta már semmi nem segít)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Miről beszél ez a némber? Ki az, aki éjjel-nappal, újévtől szilveszterig csak saját magát/magukat dícséri? Természetesen csak a fidesz. Akkor? orbánc már nem tudja miket beszél, szigorú orvosi kontrollra lenne szüksége! (de láthatóan rajta már semmi nem segít)
izéke
Akkor azért bűzlik az egész fidesz és tőle az ország is mint egy hónapja a napon hagyott hulla...
Nessy
Hány milliárdért zengi a kormány média, a kormány és Orbán dicséretét? Klasszikus személyi kultusz !
balos
Hát elnézve a változatot,bizony van hova "fejlődnie"!Hasilag!A kisgömböchöz még sokat kell a nemzethy szarral megetetnie a követőit is!Neki jól áll a hordója fölött a fososlufi!
kereső
"Bástya elvtárs: Szerénység!Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység!"

Új nevet kapott a neofasizmus: "Család politika!

A gyermek vállalásból hol marad a szerintem legfontosabb dolog , orbán szónoklatából- és a többiekéből is???
Hol van a szeretet? Hol van a párok egymás iránti, és a születendő gyermek iránti szeretet? Hol van az élő iránti szeretet? A gyermek nem egy tárgyiasult "közjószág", egy őrhely- aki azért születik meg, hogy orbánnak/nováknak/meloninak és a többi nagy szónoknak "öröme" legyen!
Hol marad ezeknek a nagyon nagyon "aggódóknak" a gondolkodásából az egyénnek, mint önálló entitásnak a döntési joga- hogy vállalnak-e gyermeket vagy sem? Orbánnak, nováknak szerintem nem szabadott volna gyermeket vállalni- orbánnak semmiképpen sem!
csak úgy....
Oktatásra költ a kormány: plusz hárommilliárd forint hittanórákra
Orbán Viktor tavaly végi kormányinfóján jelentette ki, hogy
"az iskolai testnevelés és a hittanoktatás terén volt a legnagyobb előrelépés a magyar közoktatásban az elmúlt években. Szerinte ugyanis magyar fiatalok fizikai és lelki egészsége a két legfontosabb kérdés." :)
444.hu/2023/09/15/oktatasra-kolt-a-kormany-plusz-harommilliard-forint-hittanorakra
emerencia
@csak úgy...: A vallás és a sportolás nem segít azon, hogy évről évre egyre több a nehezen gondolkodó (vagyis buta) ifjú aki soha nem hallotta senkitől, hogy az öndicséret gyalázat. (Orbáni újbeszél nyelven: "az öndicséret büdös") Minél butábbak annál hangosabban dicsérik magukat és egyetlen tudományuk, hogy ezerrel karaktergyilkolják azt a néhány társukat akik önállóan is hajlandóak tanulni, olvasni, ismereteket szerezni és soha nem süllyednek le a rosszindulatú hőzöngők szintjére.
namihami
Ilyen az, ha valakinek van önkritikája!
Nyírfa
@namihami: 10.43

Ma nincs sok kedvem nevetni, de azért a humort nagyon díjazom. :)
emerencia
@namihami: Harmadszorra csak sikerül leírnom, hogy nagyon szépen köszönöm a megnevettetést.
Menőmanó
Az embernek a saját örömére lesz gyereke, nem azért mert elvárja tőle a haza, vagy orbán viktor.
Nem a középkorban élünk, bár a dagadék nagyon szeretné, mert ő abban érezné jól magát. Undorító amit művelnek.
Lassan elüldözik a gyerekteleneket is, meg azokat is akiknek nagykorú lett a gyereke, mert onnantól gyerektelenként adózik, és lassan kabátgombokért kell dolgoznia.
Hajrá koleszterin, nyírd ki ezt az ocsmány férget!

Partravetett bálnát fotóztak Horvátországban. Sajnos még él.
scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/378695455_347820014244469_8898745064630539068_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=49d041&_nc_ohc=P0Axb67-tRQAX9Z8ppK&_nc_ht=scontent.fbud4-1.fna&oh=00_AfCwbYleiWLACBji_IvAPZUsGof7sV4X79dNwohfJuoJrw&oe=65083C6A
emerencia
@Menőmanó: Azon senki nem csodálkozik, ha a három önálló felnőtt dolgozó gyerekkel rendelkező, egyedül élő női negyven nyugdíj mellett még fiatalon tovább dolgozó, (tehát két helyről jövedelmet élvező) kolléganő a gyerektelen, egyetlen fizetésből élő munkatársától kuncsorog rendszeresen kölcsönért mert kis lakásában nem tudja fenntartani magát. Egész életében azt hallotta, hogy a gyerektelenek gazdagok, tele vannak pénzzel, ő pedig szegénynek érzi magát mert hiába a személyi adómentes két jövedelem, már nem járnak neki a családi támogatások.
Béla333
"Úgy számolunk, hogy ha ma születik egy unokánk, az 2103-ban még élni fog, tehát hosszú távú döntéseket hozunk
- mondta Orbán."

Tehát muszáj még lopni, mert nagy a család és sokáig élnek...
rakitics41
A doktorminiszterelnök úr biztos látta már azokat a hosszú sorokat amelyek hétvégeken egy egy ételosztásnál az utcán állnak.Az itt állók majdnem mindegyike családban él, vagy nőtt fel, és most azért állnak sorba az ingyen ebédért mert nem tudják az ennivalójukat otthon előállítani.Azt is ismeri -egészen biztos-a mi "szerény "jóságos és jogvégzett miniszterelnökünk, hogy hány gyerek kap ilyenkor szeptember elején a tanulmányai folytatásához segélyt,cégektől, társadalmi szervezetektől magán személyektől, társadalmi szervezetektől, mert a tanulóknak szükségük van ezekre a támogatásokra, hogy elkezdjék a tanulók a tanulást az iskolában.Szerintem a miniszterelnök úr már kívülről tudja, hogy az állami családi pótléknak mióta nem változott az összege, mert ő azt gondolja erről az állami támogatásról, hogy a neve ellenére ez a pótlék nem a családot segíti, hanem a fene tudja hogy kicsodát, olyan embert aki szerinte nem a család tagja, s ezért ő ezt a pénzt a világ kincséért sem fogja megemelni!Még mit nem, majd még könnyebben él a család, majd még jut pénz ennivalóra, tanszerekre, olyasmire ami az iskolába szükséges.Jobban szereti a mi jóságos doktorminiszterelnökünk ha az előbb felsoroltakhoz, a szegényekhez a segítség nem az államtól , hanem társadalmi szervezetektől, magánszemélyektől , össz- népi gyűjtésekből ered mert tudja ,hogy az egyszerű ember nem engedi, hogy mások szegénysége miatt neki égjen le a pofájáról a bőr.Ezt csak a mi jóságos és nagy lelkű miniszterelnök urunk és kormánya engedi meg magának, és nem szégyelli ezt a magatartását, sőt szerénységére hívja fel a figyelmet ami a pofátlanság Csimborasszója.
Aki Én
,,szerinte gyereket olyan emberek vállalnak, akik nem magukat teszik az első helyre, „mint a liberálisok”

Ez a minen volt már köpönyegforgató ember súlyos beteg.
Egyébként úgy hullaszagú ez az egész, ahogy van.
Az elhibázott kormányzása mindennek az oka, vagyis ő.
ómió
Aha! Szóval, az efftársak anno ezért szoktak inkább "családlenyulást végezni"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.