Ferenc pápánál tett látogatást Sulyok Tamás köztársasági elnök.

Ferenc pápánál tett hivatalos látogatást Sulyok Tamás köztársasági elnök csütörtökön Vatikánvárosban.

Sulyok Tamás nem kertelt, Ferenc pápának szegezte a kérdést, hogy neki ajándékozza-e ezt a dolgot – Ez volt a pápa reakciója a személyes találkozón

A Sándor-palota által közreadott képen Leonardo Sapienza, a Pápai Ház Prefektúrájának kormányzója (b) fogadja a Ferenc pápához hivatalos látogatásra érkező Sulyok Tamás köztársasági elnököt (j) Vatikánvárosban 2024. április 25-én. MTI/Sándor-palota/Kékesi Donát

Ferenc pápával a közösségekről, közösségeink jövőjéről beszélgettünk – hangsúlyozta a köztársasági elnök a helyszínen magyar újságíróknak.

Hozzátette: a találkozón érintettek egy személyes témát is, amely a pápa budapesti látogatásakor mondott beszédének egyik üzenetét érintette. Ferenc pápa Szent István egyik intelmét említette, amely úgy szól: légy szelíd, hogy sohase harcolj az igazság ellen – idézte fel Sulyok Tamás, kiemelve: ez Szent István fontos üzenete, s nem véletlen, hogy éppen Ferenc pápa hívta fel rá a figyelmet.

A köztársasági elnök kifejtette: számára ez az intelem sokat mond, megérintette, ezért megkérdezte a pápát, neki ajándékozza-e, hogy mint mottót használhassa. Ferenc pápa pedig nagy örömmel nekem adta – idézte fel Sulyok Tamás.

Elmondta:

a pápának a Képes Krónika "csodálatosan szép" díszmásolati példányát, egy matyó terítőt és díszdobozba elhelyezett festett tojásokat ajándékozott, valamint megosztotta vele többek között a matyó hímzés történetének legendáját.

Hozzátette: ráadás ajándékként a Szent István király intelmei Imre herceghez című kötetet vitte a Vatikánba, mivel Ferenc pápa múlt évi magyarországi látogatásakor említette, hogy a könyvtárában nincs meg ez a kiadvány.

Vatikáni látogatásán Sulyok Tamás csütörtökön részt vett azon a kihallgatáson is, amelyen Ferenc pápa a Magyar Nemzeti Zarándoklatra érkezett magyarokat fogadta, majd ezt követően jelen volt a zarándoklatot lezáró misén a Szent Péter-bazilikában.

Magyarországról, a magyarok lakta határon túli területekről és a nyugati magyar közösségektől ezerötszázan érkeztek a Magyar Nemzeti Zarándoklatra, amelyet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) hirdetett meg, köszönetként Ferenc pápa tavaly április 28. és 30. között Budapesten tett apostoli látogatásáért.

A köztársasági elnök pénteken Fra John Dunlappal, a Szuverén Máltai Lovagrend nagymesterével folytat majd megbeszélést.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Méhes
azt elmondta,hogy úgy hazudik ahogy csak ov tud
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
nem szajkózni, sokkal inkább megfogadni kellene! =))
Méhes
azt elmondta,hogy úgy hazudik ahogy csak ov tud
rücsü41
Amit az államelnök kapott a pápától , és amire ő igényt tartott, nem jelent valami jó hírt az Orbán Viktorral való kpacsolatára, mert neki mint államfőnek az igazságtalanság a jogtalanság ellen általában csak úgy lehet harcolni, hogy a jogellenes törvényeket nem lépteti hatályba, visszaküldi az Országgyűlésnek újra tárgyalásra, hogy javítsák ki hogy az megfeleljen a jogállamiság és az igazságosság követelményeinek.Majd meglátjuk , hogy az államelnök élni fog-e ezzel a jogával, és hogy Szent István Imre hercegnek írt intelmei közül a neki adományozott intelmet gyakorolni fogja-e?
Toller Béla
Tombol a seggség, tetőfokára hág az aljasság, alamusziság, hazugság ! Hol hívő ember ez a rosszarcú szarházi ? Mi az, hogy ajándékba kap egy intelmet ? Ha valaki teljesen hülye, mindegy, milyen okból, az nem való államelnöknek, lássuk már be végre ! Maradt volna alkotmánybíró ! Mutassa már be az ajándékok számláit, látható legyen az összeg és az, hogy ki egyenlítette ezeket ki ! Pereljétek ki tőle !
Billibácsi
Őszentsége vajon felhívta köztársasági elnökünk figyelmét az igazmondás fontosságára?
balos
@Billibácsi: Én meg azt remélem,hogy nem fertőzte meg a nemzethy féreggel!
human
... hazudta Sulyok Tamás köztársasági elnök.
Yoda69
Nagyon jo motto, es ha mar meg is kapta sulyok a Papatol, akkor be is tarthatna. Ne harcoljon az igazsag ellen, hogy apja egy mocskos nyilas volt, utana meg kommunista besugo.
Pálinkás Pál
a puhos megtalálta a legundorítóbb , nyilas fattyát...hogy tovább öregbítse országunk " jóhírét "...
jáger laszló
Sulyok Tomi +kapta!
Most már akár boldog is lehet!?
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Meg szerencse. hogy nem a Vatikan aranytartalekat kerte.
Lepényleső
...ezeknek Szent István üzenete,hogy mennyire lehet fontos,mint
zsiványtanyán,útonállók között,hogy esti mesét ki az aki felolvas?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.