Novák Katalin lakás használatára nem nyújtott be kérelmet, noha a törvény rendelkezései ezt lehetővé tennék számára. Háromfős titkárság ugyanakkor segíti munkájában a volt köztársasági elnököt a jövőben is, válaszolta az Index megkeresésére az Országgyűlés Sajtóirodája.

A volt köztársasági elnök megbízatása február 26-án megszűnt, ugyanis az Országgyűlés elfogadta lemondó nyilatkozatát. Novák Katalint lemondása ellenére ugyanakkor továbbra is megilleti minden olyan ellátás, juttatás, melyek a mindenkori államfők számára biztosítottak. Erről a 2011. évi CX. a köztársasági elnök jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvény 17–22. §-ai rendelkeznek.

Előkerült Novák Katalin: dolgozni akar, amihez egy háromfős titkárságot igényelt – Természetesen a mi pénzünkön

A kép illusztráció Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala

Novák Katalint a havi tiszteletdíja – amely a házelnököt megillető mindenkori tiszteletdíj 1,1-szerese – mellett többek között megilleti egy rezidencia, ezt úgy is kérheti, ha egyébként a tulajdonát képezi egy vagy több ingatlan is.

A jogszabály értelmében a lakáshoz egy főből álló személyzetet is biztosítanak, de még a fenntartási és rezsiköltségeket is az állam állja.

Novák Katalin ugyanakkor a törvény 19. § (1) bekezdés a) pontja szerinti lakás használatára nem nyújtott be kérelmet – válaszolta a lap megkeresésére az Országgyűlés Sajtóirodája. Mindemellett legfeljebb háromfős titkárság alkalmazására is jogosult, a titkárság elhelyezéséhez megfelelő helyiséget kell biztosítani.

A titkárság elhelyezésére szolgáló helyiség biztosításának költségeit és a titkárság egyéb dologi és személyi feltételeit az Országgyűlés Hivatala finanszírozza. Azt, hogy a titkárság hol működik, egyelőre nem ismert, azonban kiderült, hogy Novák Katalint jövőbeni munkájához igényt tart a titkárságra. Ennek működését a központi költségvetésből finanszírozzák.

A korábbi államfő élete végéig jogosult meghatározott feltételekkel gépjárműhasználatra, az autót és a biztonsági gépjárművezetőt a rendőrség biztosítja.

A törvény alapján a köztársasági elnök azokat az ellátásokat, illetve szolgáltatásokat, amelyeket még nem igényelt, élete végéig bármikor bejelentheti.

Forrás: Index.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Semjén, jó lenne benyújtanod egy módosítót erre is. Aki árt a köznek és el kell hagynia a hivatalát azt ne nevezzük a továbbiakban KE-nek és ne is kapjon a továbbiakban semmiféle juttatást. Ő egy rohadtul megbukott köztársasági elnök aki nem érdemli meg azt, hogy a magyar emberek élete végéig eltartsák a családjával együtt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
levarosbukta
@Béla333: Nyugi! Kormányváltáskor megváltoztatják a volt köztársasági elnökök jogállására vonatkozó rendeletet azt kész.
Yoda69
Mit akar meg ez a pedofil simogato?
Géza
A senkiházi, rágalmazó, felforgató és függetlennek hazudott képviselők acsarkodását fizetjük mi, akiket amúgy a liberális-kommunista Soros pénzel és használ fel. A köztársasági elnök a magyarokat képviseli, nem az idegeneket, ezért uszítanak ilyen gusztustalanul ellene.
Clavigo
@Géza: Ez a luvnya nem közt- elnök... Bár ,lehet nálad " elakadt a lemez "..
Csizmás Kond
...aki a saját butaságát hülye beszólásokkal übereli az önmagát gyalázza. A törvényt nem Kati hozta, sőt meg lehet találni kik és mikor hozták, és aki nem él a törvény adta lehetőségekkel az a hülye.
Géza
@Clavigo: Tanulatlan bunkó proli vagy!
jáger laszló
Ezért már érdemes volt lemondani! Jól kiszúrtak velünk!
Fizethetjük a nem + érdemelt jutalmát!
csak ennyi
barátilag
J.L.
sokanvagyunk
Sok munkanélküli csak vár, csak vár... még nincs meg a háromfős csapata.
namihami
És még a lakást se kéri...
Ezt a szerénységet és lemondást!?!? Tiszta karthauzi...
Pedig: ""Ami jár...!""
human
Orbánék álommelót csináltak a köztársaság elnöki posztból. Ez egy olyan szuper állás lett ahol utazgatsz, patizol, aláírogatsz és ha esetleg még ezt is elcseszed még akkor is életed végéig luxusban eltartanak.
Vicc ez az egész.
Horizont
Engem az érdekelne, hogy mint bukott köztársasági elnök mit szeretne (akar?) dolgozni???
túszulejtettország
Egyáltalán mit akar "dolgozni" ez a bukott, fülbevalós parazita? Nem elég kárt okozott még az országnak? Nem lennék
meglepve,ha a mostani figura is idő előtt lelépne.
Pusztai
usa elnökök 8 év szolgálat után nem kapnak ennyit .
gazdag ország vagyunk.
lampa laz
Semjén, jó lenne benyújtanod egy módosítót erre is. Aki árt a köznek és el kell hagynia a hivatalát azt ne nevezzük a továbbiakban KE-nek és ne is kapjon a továbbiakban semmiféle juttatást. Ő egy rohadtul megbukott köztársasági elnök aki nem érdemli meg azt, hogy a magyar emberek élete végéig eltartsák a családjával együtt.
Pusztai
Olimpiai járadék hasonló, Farkas P miatt utólag megnyirbálták a jogokat.
A fidsz eszement módon szórta és szórja a közpénzt kiváltságokra.
CsipkeRózsa
@Horizont: A brigádban ő lesz felelős az ablakok tisztaságáért.
Billibácsi
Az egyik titkár kávét főz, a másik takarít, a harmadik meg bevásárol.
Billibácsi
@lampa laz: Zsolti most nem ér rá, éppen vadászaton van!
simmering73
Milyen hülye az ember. Dolgozni nem szerető embereket ültet a saját nyakára, hogy azok lopjanak, csaljanak, sanyargassák őket, szívják a vérüket és olyan törvényeket hoznak, ami véletlenül se a nép érdekeit szolgálja. És az emberek boldogok és négyévente újra megválasztják ezeket a naplopó tolvajokat.
jáger laszló
NK és a dolgozó nő esete a magyar közéletben!?
Kissé pikáns a szerepe!
Ja és ki pucolja az ablakot!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
Nemáááá. Van léhűtőnk éppen elég, most minek még egy titkársággal megfejelt sóhivatal ? Védik már a nőket, a gyermekeket, a dolgozókat, nyugdíjasokat, mit kellene még védeni ? A tőle megszokott hatékonysággal, persze ...
nemkati
Ha dolgozni akar - ugye nagyon érdekes lehet, hogy mit is - , akkor az életjáradéka és egyebek mellé gondolom jár majd neki többmilliós fizetés is. Hende Csaba: „aki nem dolgozik, ne is egyék”.
Szegény Dzsoni és Árnika
Ez a paraszt kurva lábosban sütötte a palacsintát és papír zsebkendővel tisztította az ablakot!
Majd biztos, hogy rá hallgatok!
telegdilaci
@lampa laz:Van bőr a pofáján ennek a bukott ribinek az 5-milliós juttatása mellé még dolgozni akar és 3-fős titkárságot kér magának meg egy toronyóra láncostólnem kellene?
nemkati
@telegdilaci: Szerintem nem azzal van a baj, hogy dolgozni akar, hanem hogy elfogadja a juttatásokat amiket ez a fideszes törvény garantál neki miután szégyenletes módon távozott a posztjáról, és ahhoz, hogy dolgozzon, közpénzből el kell tartani még 3 embert és irodát felszereléssel, működési költségekkel.
balos
@nemkati: Sajnos fiatalabb koromban azt véltem,hogy a nő használat után "eldobandó"(a bátyám felesége volt a minta erre),hát ez a ribanc kurva mégis válasz erre!
nemkati
@balos: Ezek szerint jót tett neked, hogy már nem vagy fiatabb korodban. :P
Menőmanó
Aláíráshoz elég egy asztal meg egy toll. Eddig is csak ez volt a "munkája".
De mostanában mi a tökömet ír alá???
balos
@nemkati: 40 évet vártunk egymásra a Drágámmal és 63 évesen nősültem meg és lett az egyetlen ember akit sírig szeretek!A mai felhozatal nagyobb hányada sajnos tápos és nemtől függetlenül sajnos gyenge a komolyabb élethez!
nemkati
@balos: Gratulálok, szép történet, legyetek nagyon boldogok!
balos
@nemkati: Minden embernek ezt kívánom,még azoknak is akik ez ellen a boldogság ellen így irányítják ezt a valaha oly élhető országot!1989 elöttre értettem a boldogat,mert vannak akiknek azok az idők még "átkot" értek!Ami itt ebben a "disznó" ólban történik azt még a kinaiak is elutasítanák,pedig ők is szívnak rendesen!
nemkati
@balos: Ja, ez a "disznó", aki saját elbeszélése szerint valamikor disznóólat is ganajozott, most az országból csinált disznóólat, amit viszont majd nekünk kell kiganajozni. :(
Lepényleső
...egy bankrabló ha lebukik és közismerté válik bűne,és nem tart igényt a cellájára,ő is megkap minden segítséget az
adófizetők pénzén ha szeretne pl. egy új vállalkozásba fogni,- lopni,csalni,hazudni,akár politikusnak állani?
balos
@nemkati: ahhoz én már öreg vagyok,de a sámlit még kirúghatom alóluk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.