Technika – friss hírek

Tudjuk, mire kattint

100 millió szalagcímet elemzett ki egy kutatócsoport.

Holnaptól indul az online számlanyitás

Július 20-ától személyes megjelenés nélkül - videó chat funkcióval - is megtörténhet a lakossági ügyfelek azonosítása és a szerződéskötés.

Lítium-nagyhatalommá válna Bolívia

A dél-amerikai ország a világ legnagyobb lítiumkészletével rendelkezik, és ez az anyag elengedhetetlen az akkumulátorok készítéséhez.

Kelet-Európába tart a Xiaomi

Kinőtte a kínai piacot a Xiaomi, ezért olcsó, de funkciókkal gazdagon felszerelt okostelefonjaival hamarosan megjelenik az európai piacon is.

T-Systems: vállaljuk a BKK értékesítési rendszerét

"Örömmel vesszük a hibajelentéseket" - mondta Takács János, a BKK új online értékesítési rendszerét fejlesztő T-Systems IT-biztonsági igazgatója, majd néhány mondattal később közölte, hogy személyesen tett büntetőfeljelentést az egyik súlyos hibát kimutató és azt bejelentő felhasználó ellen.

Hibrid fenyegetések ellen harcol az EU

Bár az Európai Unió tagországai jelentős előrelépéseket tettek az úgynevezett hibrid fenyegetésekkel szembeni fellépésben, további erőfeszítésekre van szükség Európa ellenálló képességének rugalmassá tétele érdekében.

Jönnek a négymagos Core i3-ak?

Iparági források szerint hamarosan érkezik a hatmagos Core i5, amivel végre lejjebb csoroghatnak a négymagos konfigurációk.

Képeken a Nokia 8 két változata!

Egy tegnap kiszivárgott kép alapján megtekinthettük, hogy milyen is lesz a Nokia 8 kamerája, most pedig két egész alakos fotó tűnt fel a mobilról.

Milliárdokat költ az állam elektromos autókra

Két és fél milliárd forintért elektromos autókat vesz a magyar állam.

Új fizetős parkolóövezetek Kőbányán

A kőbányai önkormányzat több új fizetős parkolózóna kialakításáról döntött korábban. Többek közt az Üllői úti szakaszon is létesítenek ilyet.

Informatikus hiánytól szenved Európa

Most a statisztikusok is megerősítették a régóta ismert tényt: a vállalatok szerte az Európai Unióban komoly munkaerőhiánnyal küzdenek.

Működőképes Citroën 2CV fából

Sokan gondolhattuk, hogy a 21. században már nem fog fa kerülni (díszítésen kívül) autókba.

Elon Musk továbbra is veszélyesnek tartja a mesterséges intelligenciát

A Tesla és a SpaceX vezetője még mindig óvatosságra int a technológia kapcsán, de nehéz nem arra gondolni, hogy csak túl sok sci-fit néz a tévében.

Baywatch - szép testek, ostoba film, bűnös szórakozás

A kultikus Baywatch a mai napig látható valamely televíziós csatorna műsorán, szóval volt kikre alapozni a filmváltozatot.

Kína kinyírja a WhatsAppot

Úgy tűnik, a kommunista párt tényleg felturbózza az internetcenzúrát, és hadat üzen a titkosított kommunikációnak.

Friss hírek érkeztek a Galaxy S9-ről

A Galaxy S9 mobilok megjelenése még igen távol van, de már több esetben volt rá példa, hogy halhattunk infókat velük kapcsolatban.

Az 5G minden területet digitalizálni fog

Még hátra van az egységesítés és a specifikációk véglegesítése, de már 2019-ben megjelenhet az LTE-hálózatra támaszkodva, amit később követne a független változat.

Három perc alatt raboltak ki egy fintech startupot

Így néz ki egy peches kriptopénz kibocsátás: a CoinDasht csak három percre törték fel, mégis hétmillió dollárt buktak rajta.


Tovább az összes friss hírhez...