Technika – friss hírek

"Szakértő": a sok számítógép miatt terjednek jobban a zsarolóvírusok

Bencsáth Boldizsár adatbiztonsági szakértő szerint az "úgynevezett" zsarolóvírusok azért mostanában terjedtek el igazán, mert már van annyi számítógép, hogy a támadók elég pénzt tudjanak szerezni.

Szép lassan átveszi az uralmat az internet felett Oroszország

Aligha van még egy olyan állam, ahol az elmúlt hónapokban annyit szigorítottak a telekommunikációs jogszabályokon, mint Oroszország.

Hétvégi ajánló: Nex Machina

Az árkád akciójátékok nagymestereiként a Housemarque számtalanszor meglepett minket korábban egy-egy múltidéző alkotással, és amikor azt hittük, hogy már mindent láttunk a műfajban, akkor elkészítették nekünk a Nex Machinát.

Táncoló legórobotot tanítottunk célba lőni

A Lego Boost a Mindstorms kisöccse, kisgyerekeket tanít programozni úgy, hogy észre sem veszik a nagy játékban.

Videojátékból faragják az új NFL-t

Az Overwatch League-be húszmillió dollár a beugró, hét csapat már jelentkezett.

Instagramon a leggyakoribb a zaklatás a brit fiatalok szerint

A sértő privát üzenetek, az online pletykák és a bántó bejegyzések is átélhetőek online zaklatásként, de a fiatalok nem mindig vannak tisztában azzal, hogy ilyenkor ártanak a másiknak.

A gépi tanulás fűti a mesterséges intelligenciát

Pusztán a gyorsabb számítógépek hozták el a több évtizedes technológia reneszánszát, de a minták felismerése egyáltalán nem jelent komplex háttértudást.

Közösségi finanszírozással gyűjt pénzt a Revolut

Négymillió fontos crowdfunding körbe vág a Revolut. A brit fintech a Seedrs közösségi finanszírozási platformot fogja felhasználni arra, hogy új kisbefektetőket gyűjtsön.

Újabb heteket késik az Essential Phone rajtja

"Néhány héten belülre" ígéri az Essential Phone bő másfél hónapja csúszó rajtját Andy Rubin, a késlekedés alatt azonban a Samsung Galaxy Note8 csábíthatja el a hezitálókat.


Tovább az összes friss hírhez...