Technika

Orosz hackertámadási kísérleteket leplezett le a Microsoft

Újabb orosz hackertámadási kísérleteket leplezett le az amerikai félidős választások közeledtével a Microsoft, a szoftveróriás közlése szerint a támadások célpontjai amerikai politikai intézmények voltak.

Nem dőlt el, merre megy tovább a Bitcoin – Technikai elemzés

Megállni látszik a csökkenő trend – az elmúlt napok bitcoinárfolyamát az oldalazás jelle­mez­te, a 6500 dolláros ellenállás ostromával.

Virtuális fitneszedzőt fejleszt a Google

A webes konszern azt szeretné, ha az emberek akár személyes tanácsokat is kapnának az okosórájuktól és más viselhető termékektől.

Hétvégi ajánló: Yakuza 0

Játéktörténelmi pillanatot teremtett ebben a nagy nyári melegben a Sega, akik úgy döntöttek, hogy több mint egy évtizedes várakozás után PC-n is elindítják a Yakuza-sorozatot.

A tökéletes laptoptáska

A tökéletes karcsú üzleti táska, amely okos városi hátitáskává válik a levehető vállpántok segítségével. Tökéletes a hétvégén kirándulások alkalmával is. Kinek van rá szüksége? Azok számára,

Szent István meg az MSZP

Szent István királyunk Nyugat-Európát választotta, a szocialisták szerint ez a követendő - erről beszélt Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője a nemzeti ünnep alkalmából közzétett Facebook-üzenetében hétfőn.

Máris eltemeti a kriptopénz­bányászatot az Nvidia

A videokártya-gyártó vállalat rekordnövekedést ért el, a kriptoüzletág viszont visszaesőben van, ezért nem is számolnak vele a továbbiakban. Sikeres negyedévet zárt, mégis bevételeinek „jelentős visszaeséséről” számolt be az Nvidia, mivel a kriptopénzbányászok számára történő eladásai folyamatosan csökkenő tendenciát mutatnak. Az Nvidiát vezető Huang Zsen-hszün sem kertelt. Az egyik elemzői kérdésre válaszolva elmondta, hogy a jövőben erről a piacról kereken nulla forgalomra számítanak.

Az Nvidia bemutatta az RTX 2000-es sorozatú videókártyáit

A várakozásoknak megfelelően, a gamescom keretein belül, az Nvidia bemutatta a RTX 2000-es sorozatú, Turing architektúrára építő grafikus vezérlőit, ami a cég szerint hatszoros teljesítménynövekedést is hozhat az előző generációs kártyákkal szemben.

A Volkswagen visszahív hétszázezer autót

Elektronikai meghibásodás veszélye miatt visszahív szervizre 700 ezer Tiguan és Touran típusú autót a Volkswagen - jelentették be hétfőn a német autógyár wolfsburgi központjában.

Mesterséges intelligenciával működő bolhapiacot készít ez a startup

Alec Oxenford, a letgo igazgatója a Pymnts-nek adott interjújában elmondta, hogyan használják az MI-t arra, hogy az eladók és a vevők megtalálják egymást.

Spanyol produkciókra épít a Netflix

Spanyolország a kreatív tehetségeinek köszönhetően gyakorlatilag sorozatkészítő nagyhatalommá vált - különösen a népszerű stream-szolgáltatónál.

Bekeményít az EU a közösségi oldalakkal szemben

Bírságot fontolgat az Európai Bizottság, ha nem sikerül tartani a nagyobb (Facebook, Twitter, YouTube) vagy kisebb közösségi média szolgáltatóknak, hogy egy órán belül eltávolítják a felületről a bejelentett terrorista, radikális tartalmakat.

Csalásnak és alkotmányellenesnek mondják, mégis jöhet a venezuelai kriptopénz

Ön fektetne hiperinflációban tengődő, a helyzetet kezelni képtelen kormányzat által vezetett ország kiptovalutájába?

Laptopokhoz szállítana chipeket az ARM

Közvetlenül az Intelt vennék célkeresztbe, jönnek az erősebb chipek, köszönhetően az asztali riválisnál jóval fejlettebb gyártási eljárásuknak.

Még inkább előtérbe tolja a Microsoft a Microsoft 365 csomagot

Lecseréli a Microsoft az Office 365 fejlesztési ütemtervét, hogy a sokkal több információt magába foglaló Microsoft 365 Roadmappel váltsa föl szeptember közepétől.

Lassan kimúlik az alkalmazásbolt a 8.x-es Windowsokon

Ugyan még fél évtized van a Windows 8.x támogatási ciklusából, a Microsoft már októbertől nem fogad a rendszert célzó alkalmazásokat a boltjába.

Újabb részletek derültek ki a Huawei Mate 20-ról

A Mate 20 októberben érkezik, de már szinte mindent tudunk a készülékről. Egyetlen homályos folt a külső, de most (részben) erre is fény derül az XDA Developers-nek köszönhetően.

A Bosch jóvoltából megjelenhetnek az elektromos kisáruszállítók az utakon

Kattintás, megrendelés, még aznap ingyenes kiszállítás: kétségkívül virágzik az online-kereskedelem, már-már teljesítőképessége határáig terhelve a városok áruszállító forgalmát.


Tovább az összes friss hírhez...