Táplálékkereséskor az egyes hangyák először véletlenszerűen kutatják fel az élelmet, majd újra és újra optimalizálják az útvonalat – derült ki egy német–kínai kutatócsapat matematikai tanulmányából.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Nagyon jó a cikk: Elsőre azt hittem a parlamentről szól és csak a cikk cime félrevezető.
Idézek belöle:Táplálékkereséskor az egyes hangyák először véletlenszerűen kutatják fel az élelmet, majd újra és újra optimalizálják az útvonalat
Tisztűra mint a politikusok aztán folytatva a cikk:A kolónia tagjai a kutatás szerint kaotikus módon, a véletlen elvének megfelelően keresnek táplálékot, majd a megtalált élelmet a fészekbe viszik, miközben illékony illatnyomot hagynak maguk után. Minél rövidebb az útvonal, annál erősebb lesz az illat Mint a politikában.
csikknorisz
Már hogy a fenébe ne, igazából nem is értem, mi ebben az újdonság. Ezt már régen kiderítették, itt van pl. egy 2001-es BBC-cikk róla: news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/1537645.stm
Hogy a BBC természetfilmjeit már ne is említsem.
csikknorisz
@csikknorisz: Bár a fentebb linkelt cikk dátumát nézve (2001. szept. 11.) könnyen elsikkadhatott a téma a terrortámadásokról szóló hírek mellett. Na de ennyire, hogy 13 évvel később mások kiderítik ugyanazt, és újdonságnak számít? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.