Miután a legfrissebb jelek szerint 30% közeli felzárkóztatási forrásvágást is elszenvedhet a következő EU-s költségvetésben Magyarország, az EU kohéziós politikáját több szempontból is bíráló véleményt publikált a Magyar Nemzet hasábjain Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese. Az alábbiakban ezt a két fejleményt foglaljuk össze értelmező keretbe rendezve.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ha reálisan és nem sandán nézzük

egy elemzés margójára, mely reagált a derék Schanda NER-társ kiakadására

„Miután a legfrissebb jelek szerint 30% közeli felzárkóztatási forrásvágást is elszenvedhet a következő EU-s költségvetésben Magyarország, az EU kohéziós politikáját több szempontból is bíráló véleményt publikált a Magyar Nemzet hasábjain Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese. Az alábbiakban ezt a két fejleményt foglaljuk össze értelmező keretbe rendezve.” – hangzik a portfolio.ju elemzése leadje.
megadom néhány kitétel helyes fordítását:
„az EU-nak már nem célja felzárkóztatni a közép-európai országokat.”, túl azon, hogy nem is volt cél, csak a segítés, de ráűj9ttek, hogy erőszakosan azt sem lehet!
„az EU-támogatások nem könyöradományok, azaz a kohéziós politika forrásai nem támogatások, hanem kompenzációt jelentenek.”, ami persze a szokásos hablaty, de annyi igaz, hogy azaz nem támogatásként, segítségként realizálódnak, mert jelenetős részét ellopják
„a Nyugattal és Brüsszellel szembeni komoly értékvitáink miatt a kohéziós politika nemzeti céljainkra való felhasználását korlátozzák”, sőt ártunk és qurmányunk az európai és és az egyetemes emberi alapjogok vonatkozásában is vitában áll
etc.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
„a Nyugattal és Brüsszellel szembeni komoly értékvitáink miatt a kohéziós politika nemzeti céljainkra való felhasználását korlátozzák”, - erre hivatkozol b+. Tudjuk, hogy nálatok mit jelent a "nemzeti cél"- a család gazdagodását, a határon túlra, és az egyházakba öntött milliárdokat. Nem szégyenled magad? Meghazudtolod orbánt?bargát, szijjártót? Hiszen a magyar gazdaság a motorja az európai gazdasági növekedésnek. És ezt teszed Merkel kancellárral IS! Nem emlékszel mit mondott Sopronban? És hát nem "Brüsszel" dönt alapvetően- hanem a nettó befizető államok csökkentenék befizetéseik mértékét-plusz Anglia ,mint nettó befizető valszeg.kiesik. Nagyon szivesen turkáltok az Európai adófizetők zsebében-mert a befizetések azokból származnak. Szerintem már elegük van a ti családotok finanszirozásából.
És igen, a jogállam ellen elkövetett gazemberségetek miatt is! az Eu perofériára kerülünk, ha egyáltalán még megtúrnek bennünket ott . Miattatok.
csak úgy....
dunába vizet? nem arru vót szó,hogy dübörögtök?
Jozefina
És még ők akarják, hogy bővítsék az EU tagországainak számát a balkáni államokkal!!?? Mellesleg felzárkózás címen semmit nem adnék az EU helyében!!! Volt elég idejük rá!!!
RonaGyuri
@durbincs: @durbincs: szaros román takarodj haza! =))
solidedge
Az EU-tól kapott 11 ezer milliárdból elloptak kb. 4 ezer milliárdot. Ha a jövőben nem lopnak akkor az országnak ugyanannyi jut mint eddig. A Fidesz természetét ismerve azonban a lopás megszüntetése szinte lehetetlen lesz.
lusta
@karma1: Több sebből is vérzik ez a nyivákolás.
1. Ha emlékezetem nem csal, mi elketyegünk uniós lovetta nélkül is. nepszava.hu/1148724_orban-unios-penz-nelkul-is-megy
2. Még a nolon írtam, hogy ez az arányaiban jelentős pénzforrás csökkenni fog, mert gyakorlatilag elérkezik az az idő, elérkezett pl. annó az íreknek, a finneknek is, amikor már nem vagyunk új tagállam. Elég idő űllt rendelkezésre a felzűrkózásra. Ha valamelyik ország vezetői elloptűk ezt az összeget, a vűálasztók pediog hagyják, az legyen az adott választók gondja. Az Unió nem karitatív szervezet. A lehtőség mindenkinek adott volt, az más kérdés, hogyan sáfárkodnak ezzel a lehetőséggel.
3. Ennek a szerencsétlen agyhalottnak a sirámaiból is világosan látni, ne feledjük az ipse miniszterhelyettes, milyen a vezetők szellemi színvonala, szakmai hozzáértése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.