Az vagy, amit megeszel - tartja a híres mondás. De tudjuk-e valójában, hogy mit eszünk és hogy ezeknek az élelmiszereknek a kémiai összetevői milyen hatással vannak egészségünkre és betegségeinkre. Ennek megválaszolására vállalkozott kutatótársaival Barabási Albert-László hálózatkutató, és a témáról szóló első anyaguk a napokban jelent meg a Nature-ben. Rámutatnak: közel 27 ezer különböző molekula létezik az ételeinkben, ám ezek nagy része nincs szisztematikusan feltérképezve, emiatt ezeket nevezhetjük a táplálkozás sötét anyagának is.

(Forrás: portfolio.hu, RonaGyuri által)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ahhoz nem tudok hozzászólni, hogy mennyire világhírű tudósokról bamm szó, ahogy ahhoz sem, hogy mennyire releváns a munkájuk. Azonban egy javaslatom lenne! Döntsék el, hogy jelenleg hány ismert „különféle molekula” van a látókörükben: 26 agy 27 ezer!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. January 25., 09:03
Felhős, hideg idő lesz
Itthon - 2020. January 24., 21:48
Rákkeltő orosz kekszet hívott vissza a Nébih