Az uniós adónövelés nyomán a kedvelt cigaretták itthoni árát a jelenlegi 580 forintról 2018-ra ezer forint fölé kell emelni.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: tnezo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kir
Lehetne egy kicsit tempósabban is, de a dohánylobbi úgysem fogja hagyni.
feketeözvegy
És aztán majd jön, a tej, kenyér stb. az uniós szabályok szerint 1500 ft fölé kell emelni az árakat......
kir
@eutanazia1: Én csak dohányról tudok. Az EU az alapvető élelmiszereket inkább olcsóbbá teszi az ilyen-olyan agrártámogatásokkal.
luciferi
@eutanazia1: akkor ne dohányozz sokat!:))
bellini
Remélem ez leszoktat pár embert a dohányzásról.
profon
Kiszámoltam öcsém dohányfogyasztása mennyibe került ! Döbbenetes !
Ha bankba tette volna a pénzt és csak a minimális kamatot számoljuk is rá akkor kb 18-20 millió forint, 20 év alatt. Arról már ne is beszéljünk hogy mindenki idősebbnek nézi a valós koránál ! Nézni sem bírtam ezt az esztelen tékozlást úgyhogy kb ugyanennyit fordítottam bánatomban italra !:))
bigyibogyo
@eutanazia1: Nem nagyon kell kivárni semmit. Úgy van ahogy kir írta. És nem is hit kérdése, lefektetett szabályok.

@profon: meg a sárguló köröm, szemfehérje, a büdös lehelet, a büdös testszag. Nekem tesóm is, csaja is letette miután kiszámolták, hogy kb. a lakáshitel meg is van a havi cigi árából...
csikknorisz
A kormany 2x is emelte a jovedeki adot az elmult fel evben. Az unijo nem.
luciferi
@csikknorisz: mert még így is az unijó alatt vagyunk ! Cigiileg!
Zsoel
Felőlem már holnap kerülhetne akár kétezerbe is!
Hadd fogyjanak egy kicsit a dohányosok, mert szerintem túl sok van belőlük nálunk. "Hála" nekik (már a tapintatlanabbaknak), még mindig nem lehet bemenni egy csomó zárt helyre a büdös bagójuk miatt.
bellini
@Zsoel: Szavazzuk meg! Legyen inkább háromezer.
Zsoel
@bellini: Tartom a tétet, és emelem 1000-rel. :)
csikknorisz
@Zsoel: Meg tobb hely van, ahova meg bagoval nem lehet bemenni. Ha valaki nem szereti a fustot, menjen olyan helyre, minek ezen vitazni. En se jarok oda, ahol nem tudok ragyujtani egy sor mellett:)
Zsoel
@csikknorisz: Ez igaz, de ha leszoknál, te is nyugodt szívvel mehetnél be bárhová, ráadásul sörre is több pénzed maradna. :)
kir
@csikknorisz: Hm... Kocsmák? Szórakozóhelyek? Ne röhögtess. Szinte csak dohányzó van.
Zsoel
@kevijeni: Ha lúd, legyen kövér: a mindenkori minimálbérrel egyezzen meg az ára. :)
luciferi
@Zsoel: a huszonegyet lehet űberelni? Renonsz!:)) Egye fene legyen!
kir
@Zsoel: Ez okos gondolat, két legyet egy csapásra.
bigyibogyo
@csikknorisz: Gyere el Egerbe és mutass nekem párat.
kir
@bigyibogyo: Hé, bigyi, te Egerben? Nahát.
gondolkodo
@Zsoel: "Aki qrvának áll, állja meg, ha qrják" - szól a mondás. Ha valaki dohányzók közt érzi jól magát, ne ájuldozzék a füsttől.

@profon: Biztos vagy abban, hogy a nemdohányos a bankba teszi a dohányra nem fordított összeget? Ugyanilyen számításokat lehet végezni, mennyi pénze lenne annak, aki az "üres", "puszta" kenyeret eszi és mellé más semmit!
Különben az idén mi, feleségemmel együtt ketten, közel 3 milliót spóroltunk, pedig mindketten dohányzunk! Elárulom a módszert: az utazási katalógusba kinéztünk egy Thaiföld-i és egy Hawaii-i utat és nem fizettünk be, maradtunk itthon!
kamazuka
Nem nagyképüségből,de éppen ma 100 napja nem dohányzom.

kir
@kamazuka: Gratulálok. Én majdnem 9 hónapja.
csutak
Ezer Forint még nem éri el a francia átlagot!
cadmagician
3-4 éve volt 17 szál palmall 990 hufnak megfelelő euro németországban...
Zsoel
@gondolkodo: Egy "gondolkodótól" több fantáziát és beleérző képességet várna el az ember! Hidd el, én a magam jószántából nem megyek dohányzó emberek közé. De például sokat utazom vonattal, és a mosonmagyaróvári váróterem (ahol fel szoktam szállni) két részre van osztva, dohányzó és nem dohányzó részre. Középen csak egy állandóan nyitva álló ajtó van, és tudhatod a viccből, hogy az ilyesmi mennyit ér! Elég, ha csak 5 percig kell sorba állnom a pénztár előtt, és máris bűzlök a cigifüsttől, mert a haj, a ruha egy pillanat alatt könyörtelenül beveszi a füstszagot, aztán szagolhatom fél napon át. Ráadásul a gyalogos-aluljárót is ezen a dohányzó-várótermen keresztül lehet leggyorsabban megközelíteni, ami külön csemege. De nem egy étteremnél, pizzériánál, pubnál is ugyanez a megoldás tapasztalható, hát ott sem lehet megoldani, hogy ne keveredjen egymással a füstös és a füstmentes levegő, aminek persze megint csak én, a nem dohányzó iszom meg a levét, mert nekem többet árt, ha dohányfüstöt kell szívnom, mint ha a dohányosnak friss levegőt.
De ugyanez van a zsúfolt utcán is, amikor megy előttem a tag, vígan pöfékelve, mint a gőzmozdony, dől a képembe az összes füstje, és jó ideig sem jobbról, sem balról nem tudom kikerülni az utcai forgatag miatt, meg akkor is, amikor be kell menni egy épületbe, amelynek bejárata előtt "Dohányzásra kijelölt terület" található, és azt csoportokban torlaszolják el a füstölgők. Szóval sajnos nem kell célirányosan dohányzó helyiségbe menni ahhoz, hogy az ember érezze a hátulütőket.
Kakastoll
A legolcsóbb és legokosabb, ha elhagyod a cigizést....sőt a legegészségesebb is.
mandiner
jövőre dohányt fogok termelni...eldöntöttem)) Most meg kisérletezem..el kezdtem sodorni a cigit...az a helyzet hogy a kenyérről hamarabb mondok le)) Moist lehet ájuldozni))
gondolkodo
@Zsoel: "Ha lúd, legyen kövér: a mindenkori minimálbérrel egyezzen meg az ára. :) " - Te írtad. Nos, aki ilyet leír, miért vár el több empátiát és szimpátiát az ő személye iránt? Vicből írtad? Nem kifogás, mert itt egymást űbereltétek az árral, az pedig már nem vicc, hanem valami más.
Nem veszitek észre, hogy a sok, illemet nem tudó dohányos miatt ugyanolyanok vagytok? Ők kényszerítenek Titeket a füst szívására (ha viccelni akarnék, írhatnám: potyáztok!), Ti pedig ilyen-olyan szólamokkal kényszeríteni akarjátok, mit ne csináljanak! Ha majd senki nem dohányzik (ami úgye az államnak nem érdeke!), ki kell majd kezdeni azokat, akik fehér kenyeret esznek, a sokmagvas egészségesebb, egyék mindenki olyat!
Atomqkac azaz EbUraFakó
@kir: Na, akkor én vagyok a király(nő), mert én már 15 éve nem dohányzom xD xD xD
marlin
@mandiner: És befizeted a jövedéki adót!! Vagy azt már nem??
Egyébként igazad van, én negyven évig dohányoztam, (és én sem hittem, hogy abba tudom hagyni!!) ebből nyolc évig "töltöttem", akkor kb. a felébe került!! 2006-ban leszoktam!! Azóta nem dohányzom!!
Zsoel
@gondolkodo: Egyáltalán nem viccből írtam, s azért várok el több empátiát, mert nekem és nemdohányzó társaimnak több jogom van a dohányfüstmentes levegőhöz, mint a dohányzónak a cigifüsthöz. És ne süketelj, légy szíves, mert hogy ki milyen kenyeret eszik, ahhoz nekem semmi közöm, az az én egészségemet semmilyen formában nem befolyásolja, ahhoz viszont igenis jogom van, hogy semmi esetre se kényszerüljek a dohányzók füstjét szívni!
mandiner
@csutak: A magyar bérek sem érik el a francia munkanélküli segélyt sem!
mandiner
@Zsoel: Ne diszkriminálj! Miért lenne neked több jogod bármihez mint nekem?..még ha c lennél érteném az álláspontod, ők kapják és várják el a pozitív diszkriminációt!
csikknorisz
En dohanyos vagyok, de kesz cigarettat nem veszek, magamnak toltom. A csikket mindig utcai hamutartoba rakom, nem dobalom el. Gyalog, vagy kerekparral szoktam kozlekedni, es kozben az autok kipufogogazat szivom be. Kezdjek el ordibalni, hogy tiltsak be a robbanomotoros jarmuveket?
Zsoel
@mandiner: Nem konkrétan nekem van több jogom, mint neked, hanem egy nemdohányosnak van több joga, mint a dohányosnak: a nemdohányzónak joga van friss levegőt szívni, a dohányzónak meg nincs joga a nemdohányzó tüdejét mérgezni a maga önző szenvedélyéből kifolyólag (tisztelet a kivételnek). Az egyszerű és világos okom pedig az minderre, hogy a lélegzés egy kicsit régebbi találmány, mint az égő dohánylevél szipózása.
csutak
@mandiner: Mikor és merre jártál Franciában?
Ne azzal gyere, hogy mit láttál a tévében, mert sírógörcsöt kapok!
Én majd öt évig jártam oda és rajtuk keresztül a múlt év szeptember 26 napjáig.
Azt hiszem az én Le Luc beli, Karhaux-Plouger beli, és sorolhatnám a városok falvak neveit ahol rakodtam, hétvégéztem, szóval az én friss élményeim többet elmondanak, mint a tévé vagy a messziről jött ember.
Mennyi is ott a minimálbér?
marlin
@csutak: Ő soha nem járt még a közelébe sem, de a "körökbe" van valaki, akinek a sógora már volt Párizsban és látta az Eiffel tornyot messziről és az mondta!! Ugyhogy ne vitatkozz, mert amit te láttál az közel sincs ahhoz amit a "kör"-be meséltek!!
safi
@Zsoel: maximálisan egyetértünk!

@mandiner: és ha a gyerek kenyere és a cigid között kell választani?
ria677
@Zsoel: Talán a dohányosokat ki kellene nyírni? Ez mellett még mennyi, mennyi szenvedélybetegség van, amivel nem foglalkozik a környezete. Ami véleményem szerint sokkal károsabb, arra is aki nem képes szabadulni tőle, és a környezetére is. Csak valahogy arról nem beszélünk, elhallgatjuk. Miért is?? Talán próbáljunk úgy foglalkozni ezzel a kérdéssel, hogy a szenvedély, Betegség!!! Amit kezelni kell. Sajnos meggyógyulni ebből nem lehet, csak esetleg tünetmentesíteni, mint pl. a cukorbetegséget.
Zsoel
@ria677: Én nem mondtam, hogy ki kellene nyírni őket, nem szomjazom senki vérére - csak párhuzamot állítottam a jogok között, amit ha elolvastál, igazat kell adj nekem. Ez a cikk a cigarettáról szól, ezért bátorkodtam csak a dohányzás témáját górcső alá venni; ha minden olyan egyéni szokást nekiállnánk kivesézni, amely a környezet ártalmára lehet, Ádám-Évánál kezdhettük volna, és sosem jutnánk a végére. A dohányzás meg nem betegség. A betegséget akarata ellenére kapja el az ember és kényszerűen szenved tőle, míg az első szál cigarettánál senki nem tart pisztolyt az ember fejéhez, hogy "gyújts rá, vagy meghalsz!" Az kinek-kinek józan be(nem)látására van bízva, hogy elkezd-e dohányozni vagy sem. Aki dohány-szenvedélybeteggé vált, ne panaszkodjon, mert magának kereste a bajt.
csutak
@marlin: Értem én, hogy repülő!
Csak azt nem, hogy miért nem esik le? :)))
gondolkodo
@Zsoel: Kénytelen vagyok akkor világosan fogalmazni: Ha ne viccből írtad a minimálbér/doboz cigit, túlzásba eztél és tudod: monden túlzás ostobaság!
"Aki dohány-szenvedélybeteggé vált, ne panaszkodjon..." írod fentebb. Hát végigolvasván újra a hsz.-eket én itt csak nemdohányost látok panaszkodni!
Nem bizonyított, hogy a kihaszálja a gyógyításában azt a pluszt, amit jövedéki adó címén fizet be az államnak, amiből jut a nemdohányzók gyógyítására is!
Nemdohányzók is eldobálták az utcán a taknyos papírzsebkendőt akkor is, amikor az újinfluval riogatták az embereket. Ők is az egészségeseket veszélyeztették. Hogyan jön ez ide? Úgy, hogy nem minden dohányos fújja a másikra a füstöt és nem minden nemdohányos olyan tiszta lelkű, amilyennek beállítják magukat:
A legnagyobb baj az, hogy mindenki jól látja, mit kéne csinálnia a másiknak.
Igazad van, a nemdohányosnak joga van friss levegőt szívni, ugyanolyan joga, mint a dohányosnak a füstöt!
Zsoel
@gondolkodo: Hát akkor én egy túlzó és ostoba ember vagyok. Nekem van önkritikám, kérem tisztelettel. :) Viszont úgy gondolom, ez a jövedéki adós dolog megérne egy vizsgálatot - mármint tanulmányt készíteni arról, hogy a dohánytermékek után befizetett adónak vajon mekkora százaléka megy el olyan problémák kezelésére, amelyek a dohányzás mint jelenség nélkül nem is léteznének... Szerintem egyáltalán nem biztos, hogy az adó javára billenne a mérleg! Én sosem dobálok el sem zsebkendőt, sem egyéb szemetet az utcán, ha nem találok kukát, akkor inkább hazáig cipelem azokat, tehát a magam nevében nem tudok beszélni, de ugyanezért el is ítélem a szemetelőket, nem csak influenzajárvány idején veszélyeztetjük ugyanis az eldobált szeméttel a környezetet.
Ha megfigyeled, azt is írtam a dohányzókról: tisztelet a kivételnek, pont azért, mert vannak nagyon is figyelmes dohányzók, akik tiszteletben tartják, hogy mások nem kívánnak kéretlenül részesülni az ő füstjükből, mert igenis, a dohányos csak úgy dohányozzon, ha embertársát azzal nem zavarja.
safi
A napokban piros lámpánál az előttem lévő kocsiból a pasi kiürítette a hamusát, míg várakoztunk. Rádudáltam, mire kiszállt, és beígért pár pofont. Friss az élmény, úgyhogy különösen szeretettel gondolok a kulturáltan dohányzó embertársaimra.
bigyibogyo
@Zsoel: Biztos, hogy nem billen. Nem fedezik a gyógykezelések költségét a begyűjtött adók.
safi
@bigyibogyo: főleg, ha hozzáadjuk, hogy világelsők vagyunk tüdőrákban.
luciferi
Le lehet szokni róla egyik napról a másikra Én is így tettem, 7 éve, pedig nagyon erős dohányos voltam. Kb. 2 doboz napi átlag, az erősebb fajtából! Aki azt mondja, hogy nem lehet leszokni, az vagy nem is akar, vagy egyszerűen hazudik, még magának is, ami nagyon szánalmas.
ria677
@Zsoel: Lehet erősen fogalmaztam! Tényleg nem írtál olyant, hogy ki kellene nyírni bár kit. Én úgy gondolom, hogy csak akkor ítélkezhetünk mások felett, ha már voltunk abban a bizonyos esetben és bizonyítottuk, hogy mi másként viselkednénk. Sokan vannak akik még nem fogadják el, hogy a cigaretta, az alkohol, a drog, vagy netán a gyógyszerfüggőség betegség. De ez már elfogadott az orvostudomány szerint is. Aki pedig függő azt kezelni kellene, persze csak akkor van erre mód, ha hajlandó alávetni magát ilyen kezelésnek. Erővel nem lehet eredményt elérni. Olvastam egy olyan nyilatkozatot szakembertől, hogy a dohányzásról a legnehezebb leszokni. Olyan erős függőséget okoz. Ha pedig őszinte akarok lenni, én még eddig nem tudtam leszokni a dohányzásról, de igyekszem ezt úgy gyakorolni, hogy ezzel másokat ne zavarjak. Persze ezt lehet kulturáltan is csinálni, és úgy is, hogy másoknak kárára legyünk.
gondolkodo
@bigyibogyo: Tudod is, vagy csak állítod? A "szerintem" nem számít. Számít viszont az, hogy állítólag nem élnek olyan hosszú ideig a dohányzók, mint az azt nem tevők, tehát ezzel is hasznot hajtanak a büdzsének.
csutak
@safi: Bocs, de a Kiskegyed mióta adekvát híforrás?
A pulmunológiai társaság szerint NEM elsők vagyunk.
Én az utóbbit híforrásnak kezelem, persze ezt is fenntartással!
Amíg látok bagós dokit addig hiteltelen a bagó ellenesség.
Részemről itt a vége a gumicsont rágásnak!
safi
@csutak: az idézett forráson órákig rágtad a gumicsontot, egyszer sem említve, hogy a hiteltelen. Ezért nem is kerestem más forrást.
ember
Túlsúlyadót is fizettetni kellene, meg stresszadót is. Ezek is ártalmasak az egészségre.
kacsa0707
Hál istennek, csak az a baj, hogy egyre kevesebb jut tejre, és kenyérre.
bigyibogyo
@sisak: Lehet rovásírás helyett a megfelelő táplálkozást kellene tanítani a gyerekeknek... Esetleg több tesi óra
De azért az 1000 Ft -os cigi sem lesz rossz ha megtudják akadályozni a csempészést

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.