A napelemes cserepet júliusban kezdik gyártani, Magyarországon olcsóbban értékesítik majd, mint a külföldi partnereknek. Északon fűtőszállal, délen léghűtéssel szerelik fel. Egy négyzetméternyi cserép átlagára 200 ezer forint alatt maradhat – mondta el Tóth Miklós feltaláló az Energetikai Szakkollégium Egyesület múlt heti előadásán.

Forrás: ingatlan.net
Feltöltő: donkanyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nemezis
200.000/nm, aha, még jó hogy lehet majd kapni. Mekkora is egy 90-110 nm-es ház tetőszerkezete? Ez kapós lesz itt a magyar valóságban, a hülyének is megéri. 15-20 milla csak a tető, ez nem semmi. Szerintem minden melósnak ilyen lesz hamarosan.
bigyibogyo
@Csizmás Kond: Költői kérdés volt :)
Nemezis bőbeszédűbben írta le amit Én is.
Egyszerűen ilyen áron csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. És aki megteheti számolni fog, hogy mikorra térül meg.... Kb sose imho

Nagyon tetszik a találmány, szeretném, hoyg olyan cserép legyen a házamon. De kb. esélytelen...
csikknorisz
Reggel hettol delutan otig. Telen reggel hetkor sotet van, delutan otkor sotet van, a napkozbeni napsutesnek meg semmi energiaja nincs. Csak vilagit. Nem a mi eghajlatunkra valo ez.
csikknorisz
Tavaly volt szo valami sorosdobozokbol osszeallitott napkollektorbol, lelkendeztek, hogy milyen egyszeru, es lehet vele futeni. Na, gondoltam, micsoda talalmany. Elvegre mikor kell futeni? Keso osztol kora tavaszig. Pont ezen idoszakban hasznalhatatlan, nincs ereje a napnak. De nyaron dogmelegben nagyon jol mukodik. Es milyen buszkek voltak ra a kitalaloi:)
Dr.luigilongo60
Inkább úgy kellett volna fogalmazni, hogy a magyar milliomosoknak ólcsobb lesz a magyar cserép.
Azért kiváncsi leszek a jövőjére, ugyanis akinek ennyi pénze van, az szarik nagyívben a villany és fútésszámláira.
bigyibogyo
@csikknorisz: áramot is termelhet. PC, világítás, főzés, hűtő, mikró, (mosogató gép), mosógép. Ezek nyáron is kellenek, valamennyit meg biztos hoz télen is.
Kiegészítő, rezsi csökkentő lehetne ha nem kerülne annyiba a beszerelése amennyit sosem fog visszahozni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.