A választások előtt alábecsült LMP most már azon gondolkozhat, milyen indítványokat nyújt majd be a parlamentben, s mely témákhoz lesz szüksége alkalmi szövetségesekre. Lassan a főpolgármester-jelöltjét is bemutathatja.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bra048
A LMP szabad vegyértékei a "könnyen megvezethető" fiatalabb évjáratú szavazókhoz
tapadnak. Ha nem lennének szavazóképes fiatalok, akkor semmiféle eredményt nem
értek volna el. (Lehet tiszta a levegő párt. )
zsolti
@bra048: Ez ugyanúgy igaz a Fideszre, MSZP-re: ha nem lennének nyugdíjasok, már rég az MDF szintjén lennének.
Turulmadár
LMP nem más mint egy FIDESZ által életre hozott párt a JOBBIK és az MSZP-töl való függés ellen ha nem lenne meg a kétharmad csak az nem látja aki nem akarja,nemhiába nem zárkóznak el tőlük a kétes hírek ellenére sem!
bigyibogyo
@Turulmadár: @bra048: De az LMP magyar, akármit is hazudtok. Szemben az izraeli Jobbikkal (Jobbikos belső forrás!)
Turulmadár
bigyibogyo,te egy kicsit felforgató úgy érzem,ha megnézed a tényeket ennek pont a fordítottja igaz,mivel Usa igen erős Zsidó befolyás alatt van és megnézd kiket látogatott meg a Nagykövet már és kiket nem akkor már igazán el lehet gondolkodni másrészt nézz körbe az LMP tagjai között kiket is találsz ott!Igazán elgondolkodhatnál mielőtt hülyeségeket beszélsz!Ezek a leggyengébb érvek de ha kíváncsi vagy még csak szólj,mondom akkor a többit is!Meg a másik ne gondol már hogy Izrael létrehoz egy Magyar pártot amit Magyar érzelmű emberek alkotnak,nevetséges!
bigyibogyo
@Turulmadár: A demokratikus pártokat meglátogatta, a nem demokratikus Jobbikot nem. Nem kell ezen csodálkozni, demokrácia nem támogatja a demokrácia ellenségeit.
Tessék: hetivalasz.hu/itthon/izraeli-titkosszolgalati-befolyas-a-jobbikban-kitalal-a-jobbikos-jelolt-27117/
Magyar érzelmű? a Jobbikban? AHAHHAAHAHAHAHAAH
Tegnap kifejtettem miért hazaáruló az összes Jobbikra szavazó. Keresd meg, olvasgass, okulj!
Turulmadár
Na ezt te sem gondolhatod komolyan,ismersz te egyáltalán Jobbikost vagy csak képen láttál szerintem egyszer beszélgess el eggyel?:)Amúgy meg melyik párt az amelyik Magyar érdekeket képviselt az elmúlt húsz évben?Fidesz állt hozzá a legközelebb de nem jelentem ki mivel ők is csak az idegenek kiszolgálói voltak!Tudod mi itt a baj hogy pont ez a bármi áron hatalomhoz ragaszkodás ami miatt itt ellenérvezünk az emberek egymás ellen uszítása itt a cél nem más ki hogy lop fentről ki látványosan ki kevésbé legyen Az OV. vagy Gy.F. vagy bárki,ha egy kicsit elgondolkodsz így van és ha már a Jobbikban Izraeli befolyást emlegetsz akkor ezt elmondhatod Fideszről is,Mszp nem is kérdés az LMP meg az SZDSz baloldali szárnyából épült fel lett életre hívva aki úgyszintén Zsidó befolyás alatt állt!Innentől kezdve kezdhetsz gondolkodni a Heti Válasz meg Fidesz kétharmad miatt uszít,választások előtt meg Muzulmán Palesztin párt volt a a Jobbik na döntsük már el akkor mi van:)A végén majd kiderül hogy igazából Palesztin Zsidó barátság van és összefogtak Magyarország ellen és az egész konfliktusuk is csak egy színjáték!Vicc
bigyibogyo
@Turulmadár: Kérdésed jó, elég kevesen vannak ahhoz, hoyg jó eséllyel ne találkozzam élőben egyikkel sem. De nem, találkoztam. Próbáltam is beszélgetni, akkor adtam fel mikor féltem, hogy megüti a guta. Már habzott (szó szerint!) a szája. Pedig különben jó gyerek... A téma Sneider volt (gondolom tudod ki az). Arra a kérdésre nem volt hajlandó válaszolni, hoyg hány millióért adná el a szüleit
Cserébe Én is kérdezek. Hosszabb vitából való, de szerintem összerakod:

"Azt is tudod, hogy Vona tervezi a NATO-ból való kilépést, élő adásban mondta. És azt is tudod, hogy szándékosan feszültséget gerjeszt a környező országokkal (ez az Ő szavaival konfrontáció a környező országokkal). Összefoglalva: háborút hoz Magyar országra. Ezt tudod és mégis a Jobbikra szavaztál. Hát mi ez ha nem hazaárulás? "
Turulmadár
Naszóval Natoból kilépés az nem ilyen egyszerű dolog mint ahogyan gondolod,ez csakis egy kósza felvetés ami szövetségesek nélkül nem megoldható ez már egy hosszabb folyamat,nem kelt szándékosan feszültségeket ha az hogy kiáll a a haza érdekei mellett akkor gondold úgy,Szerinted az országnak az idők végezetéig fülét farkát behúzva idegen érdekeket kihasználva sárba tiporva megalázva kellene léteznie neked jó ez a mostani helyzet?Ezért a Jobbikot nem tudod nem is lehet hibáztatni hanem azokat múlt rendszerbeli embereket és a gengszterváltás utáni pártokat politikusokat teheted felelősség akik mellett olyan bőszen kiállsz!Amelyik ország nem áll ki magáért az eltűnik a süllyesztőben és a történelem szemétdombjára kerül ezt szeretnéd?Európa utlolsó helyén kullogunk olyan jó ez?
Turulmadár
Ja és ha már LMP akkor olvasd a lenti híreket!
bigyibogyo
@Turulmadár: Konkrét kérdés az volt Vona Gábor felé az M1-en (listavezetők 20 percében), hoyg lehetségesnek találja -e a NATO -ból való kilépést, határozott igennel válaszolt. Gondolom láttad Te is. MIvel nincs saját haderőnk (nem is lesz és nem is kell) szükségünk van a NATO -ra. Hogy merülhet fel a kilépés?
Nem kullogunk Eu utolsó helyén, de kulloghatnánk a Jobbikos gazdaság politikával.
Pl. Multik adóztatása, multi profit éhes ha Szlovákia, Románia, India, bárki jobb ajánlattal jön elő átköltözik. Nem a Tesco, a Tesco marad amíg 1 Ft haszna is van. Mondjuk az Audi és a hozzá hasonló csak az anyavállalatnak dolgozó gyárak. Sok 10 000 embernek adnak munkát az ilyen összeszerelő üzemek. És ne legyen illúziód, az országok versenyeznek hova menjen 1-1 multi. Kedvezményekkel versenyeznek. És ha elmennek (márpedig elmennek, hiszen a részvényeseik számítanak) nem marad mögöttük piaci rés.
Jobbik az így felszabadult munkásokat a mezőgazdaságban képzeli el. A mezőgazdaságban és az azt körülvevő feldolgozó iparban. Na ha gyárak a városok szélére épültek, mezőgazdasági tevékenységet egész máshol szoktak végezni. Első probléma: Ha át is költözik az ország másik végébe sok 10 000 ember és családjuk hol fognak lakni? Mi lesz a lakásukkal házukkal?
Második probléma: ha mindenkinek munkát ad az azt jelenti, hogy gépesített feldolgozás helyett mindent kézzel emberek végeznek. A munkaerő a legköltségesebb része a termelésnek. Hogy fog versenyképes terméket előállítani?
Így az egész nagyon a kommunizmusra emlékeztet...
bra048
@bigyibogyo: Voltaképpen a címben felvetett kérdés teljesen vakvágányra visz mindent.
A kérdés helyesen: Kinek az érdeke a LMP ? Nos, ha így teszed föl akkor rájössz, hogy a FIDESZ ezt a pártot a JOBBIK és az MSZP ellen találta ki. Bizonyíthatja vele a "nyugat"
előtt, hogy lám nem kell neki ezekkel a pártokkal a parlamentben együttműködnie, de azt is bizonyítani tudja, hogy nem tekinthető "erőből politizáló, monolit egypártnak". Majd lesznek olyan deklarálhatóan "pártsemleges az egész országot érdeklő témák", amikben egyet fognak érteni és közös javaslatokat terjesztenek elő (mármint az LMP-vel) és akkor O.V.megtapsolhatja magát.(Milyen ügyes a legnagyobb ugrifüles.) A LMP "elsőszámú góréja",- akinek nem mellesleg nagyon jó politikai megérzései vannak- ezt már korábban lenyilatkozta.
bigyibogyo
@bra048: Nah, látod ez teljesen új, mármint a Fideszhez kötés. Most akkor ezzel gyakorlatilag az összes parlamenti párt közösen hozta létre a többi ellen?
bra048
@bigyibogyo.Ne felejtsd el, hogy a FIDESZ 2 milliónál több kopogtatócédulát gyűjtött be, amit nagyrészben (átpasszolhatott ?) a LMP-nek. Ha ezt a vérátömlesztést a LMP nem kapja meg, akkor kérdéses a "listaállítás", ergó a LMP kimaradt volna a parlamentből.
Ezt persze pontosan nem tudhatjuk, de "nálam sokkal nagyobb tudásúaknak" is feltünt, hogy a LMP eredménye köszönő viszonyban sincs sok mindennel. Túl korai ez a karrier,tehát valakiknek érdekük, hogy ez létrejöjjön. Persze a LMP-emellett- kitűnően reklámozta magát. Csakhogy ez a reklám, amit a felületeken látsz egyértelműen pozitívan semmitmondó. Tehát arra hatott a legjobban, akinek nincs élettapasztalata. (A városi flaszterkoptató ráérő kora- felnőttekre.)
bigyibogyo
@bra048: De lehet, hoyg a Jobbiknak adta. ÉS a Jobbik azért adta le olyan gyanúsan gyorsan, hogy kikerüljön a gyanú árnyékából. De egy igazi paranoidnak ez nem akadály.
Igen, valakinek érdeke. A magyar értelmiségnek. Akik tudják, hogy a politika lehet más mint amilyen most. Mert igazi értéket képvisel, szemben mondjuk a Jobbik álmagyar megnyilvánulásaival, habzó szájú, gyűlölködő beszédeitől. Az LMP egy olyan változást ígér amitől szebb lehet a jövő csak közben nem gyűlöl meg még jobban egész Európa, nem kell bántani senkit, stb...
bra048
@bigyibogyo: Lehet, hogy tényleg a JOBBIK kapta a felesleget. Akkor látni fogjuk a
FIDESZ-JOBBIK parlamenti együttmüködést. Szerintem ennek jelenleg kicsi a valószínűsége. A FIDESZ egy második IMF kölcsönre hajt, s ehhez a JOBBIK nem fog
neki statisztálni. ( Szerintem a FIDESZ lopás-konjunktúra nagyságrendje nem marad
majd el a MSZP-től. Ezek a fiúk most már nyolc éve éhkoppon vannak. Ezért sem értem,
hogyan szavazhattuk ezeket kormányra ? Tiszta dili az egész. Gondolj bele, Nem volt
elég, hogy a másik csapat teleszívta magát, most ezek is ?)
bigyibogyo
@bra048: Örülök neki ha nem. Bajnai megmondta, hogy nincs szükség az újabb részletre.
Nekem egyszerű volt a dolgom:
- LMP - Juhász Misi: Nem szimpatikus, nem tűnik egyenes embernek
- MSZP - Nagy Imre: MSZP-nek semmi esélye, Nagy Imrének volt 8 éve, és polgármesterként nekem jobbnak tűnt a ténykedése (gazdasági hátteret nem tudom felmérni)
- Jobbik - Sneider: 2 dolog miatt nem, az első a Jobbik, másik, hoyg 8.5 millió miatt megpróbálta gyámság alá helyeztetni a szüleit (minden szinten minden alkalommal elutasították)
- Fidesz - Habis: Eddig polgármester volt, most kap egy lehetőséget. A kizárásos alapon elv mellett a legfőbb indok az volt, hoyg a Jobbik ellen szavazzak.
Így kapott tőlem egyet a Fidesz.
Kicsit elszámoltam magam, azt gondoltam a Jobbik lenyomja az MSZP-t és 25% körül végez. Most csak reménykedem, hogy nem lesz 2/3-ad. Ha lesz és akarják az IMF részletet akkor hiába kapálózik bárki :/
(különben nem második, 2010. október 6-ig lehet felhasználni 10,5 milliárd SDR összegű készenléti hitelkeretet, ebből 4 részletet, 7,6 milliárd SDR-t már lekértek . 5. részt 2009 decemberben nem kérték le, 6. részt nem kérték le márciusban . Ezt a 2 részt kérhetné le a VIktor a rendelkezésre állási idő alatt, azaz max 2010. október 6 -ig. Jah és azt hiszem a Pénzügyminisztériumon túl kell a Nemzeti Bank hozzájárulása is)
bra048
@bigyibogyo. A FIDESZ 2/3 esetében is lehet nagy bukás, ha pedig a Viktor nagyon szívós lesz akár polgárháború is. Rákosi sem békés úton vált meg a hatalomtól.....
Ahogyan most a FIDESZ politizál bármelyik megoldás benne van a pakliban. (Oszt azután
jöhetnek a jogászok, ha még lesznek. Mielőtt még gonosz gondolataid támadnának én egyáltalán nem vagyok JOBBIKOS, csak gondolkodom. )
bigyibogyo
@bra048: Sosem lesz polgár háború. Az ország egy nagy rész élt háborúban...
Akinek háború kell az menjen Afganisztánba
Meg hát ki háborúzni? Az utcakő dobálók? Vízágyú, gumilövedék és paprika spray miatt nyivákolnak már évek óta. Mit szólnának az éles lőszerhez? Nevetséges gyáva alakok
bigyibogyo
@golyo88: Hát ezt elrontottad :P

@Csizmás Kond: Nem tudom, de minél messzebb annál jobb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.