A Fidesz-kormány kevés biztosra vehető intézkedéseinek egyike az önkormányzati rendszer valamilyen átalakítása. A részletek ezen a területen sem tiszták, a cél azonban igen: tartósan kell kiadásokat lefaragni, amihez új struktúra kell. Ehhez a sokszor hangoztatott létszámcsökkentés azonban nem elegendő, így ugyanis a kiadásokat durván 20-30 milliárd forinttal lehetne csökkenteni. Az érdemi, akár 150-200 milliárdos megtakarítás eléréséhez mélyre hatoló, a közigazgatási, oktatási és egészségügyi feladatok újragondolását is magába foglaló lépésekre lenne szükség.

Forrás: hirszerzo.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
Nyugdíjcsökkentés, szociális segély megvonás, munkahely csökkentés(önkormányzat), fizetős egészségügy, drágább oktatás. Itt az idő! Csak a fidesz! :-))) Az a lényeg, hogy a képviselő urak fizetése csak nőjön és dagadjon a zsebük!
inkvi
@Január: Akkor mi lenne, ha egyszer előfordulna válság?
@kevijeni: Én nem írnám hosszú Ő-vel, mert eredetileg sem úgy írták!
@luigilongo60: A bolgár politikai életet nem ismerem egyáltalán!
@lópicigáspár: Mi ebből a tanulság? Be kell esni a parlamentbe képviselőnek!
fülig jimmy
@51kacsa: Az emberek többsége /cca.65 %/ még havi százezer Ft-ot sem visz haza ha a fővárost nem vesszük figyelembe.A magyar átlagbért a politikában és a közszférában dolgozók keresetei javitják havi 176ooo Ft-ra.Nyilvánvaló hogy rendcsinálás esetén duplájára fog nőni a munkanélküliség.De a jövipótlót és a közmunkát is azért találták ki hogy ne növeljék a munkanélküliek amugy is nagy létszámát.Például egy Csányi vagy gyurcsány jövedelme jót javit az amugy rossz átlagon.
Január
@lópicigáspár: Azért nem furcsa, hogy pontosan ezeket a súlyponti dolgokat, valahogy elkerüli most a Fidesz most a választási kampányban, titkolja? Az orránál vezetett szavazó pedig "dalolva" x-el a Fideszre, anélkül, hogy halványlila sejtelme is lenne ezen kardinális kérdések változtatásának irányáról, mert azt ne gondolja senki, hogy minden csak jó irányban fog változni, s kedvező lesz mindenki számára.
Tehát most a szavazók csak biankócsekket állitanak ki....
inkvi
@kevijeni: Ennek nincs semmi tudományos háttere! Történelem-könyvből kellene idézned! A Wiki-peditériát mi szerkesztjük! Nem hiteles! De lényegtelen! A beszéd mindennél többet mond! Én azt kutatom!
@fülig jimmy: Átlag! Igazad van!
@Január: Én kiállítom azt a biankót, ha Te állod a költségeket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.