A Fidesz-kormány kevés biztosra vehető intézkedéseinek egyike az önkormányzati rendszer valamilyen átalakítása. A részletek ezen a területen sem tiszták, a cél azonban igen: tartósan kell kiadásokat lefaragni, amihez új struktúra kell. Ehhez a sokszor hangoztatott létszámcsökkentés azonban nem elegendő, így ugyanis a kiadásokat durván 20-30 milliárd forinttal lehetne csökkenteni. Az érdemi, akár 150-200 milliárdos megtakarítás eléréséhez mélyre hatoló, a közigazgatási, oktatási és egészségügyi feladatok újragondolását is magába foglaló lépésekre lenne szükség.

Forrás: hirszerzo.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
petmail13
Szerintem a választások után a fidesz nagyon durva lépéseket kezd el, durva átalakításokba a népszerűsége a 0-nál lesz, de ha jól csinálják ezeknek az átalakításoknak 4 év múlva meg lesz az eredménye és lehet erősen javuló tendencia mutatkozik majd.
csak okosan kell mindent csinálni.
luciferi
@petmail13: szóval ha a fidesz csinálja az okos. Ha mások ugyanazt, akkor ők szarháziak. Télleg logikus.
szaboria
@petmail13: Most hangzott el a hiradóban, hogy lehet ez már 6 évis. csak volt a nagy duma bejött nekik aztán, Jó napot!!
luciferi
@szaboria: rosszul tudod, Ria! Helyesen: oszt jó napot!
szaboria
@kevijeni: Bocsika de tévedni emberi dolog.
inkvi
Ez alapvetően hülyeség! Emelkedni fog a munkanélküliség! A fiktív munkanélküliség javítja a statisztikát!
Ebben a szocialista rendszerben hónod alá tettél egy dossziét és 40 évig elsétálgathattál vele! Ezt csinálták! Ez a menő eljárás!
Ezért vagyunk ezen a magas-szinten!
Január
Lesz itt átalakítás, racionalizálás csak éljék túl az emberek, meg még adó csökkentés is valamikor. Idő kell, s aki időt nyer életet nyer....
inkvi
@szaboria: De nem jó, ha Te és Jenci állandóan tévedtek! :):):)
inkvi
@Január: Amibe beledöglünk! :(:(:(
Január
@inkvi: Attól tartok, hogy unokáink sem fogják látni, élni a jólétet....., mert mindig jöhet egy "Válság" is.
csikknorisz
Azokat az allasokat kellene eloszor lefaragni, amik nem a fo megelhetesi forrast jelentik. Peldaul az onkormanyzati kepviseloket. Vagy mas, ilyen-olyan tagsagokat, bizottsagokat. Ne olyanokkal kezdjek, akiknek egy munkahelyuk, egy fizetesuk van csak, hanem az allashalmozokkal.
csótány13
talán nem kellene végkielégítést ( akár 6millió HUFot ) adni azoknak akik semmit nem csináltak az elmúlt években a parlamentben... pofátlanság teteje.. meg kellene nézni, hogy az átlag ember, aki naponta fizikai munkát végez hány év alatt keresi meg ezt az összeget... ha pedig elveszti az állását mit kap érte.. hol élnek ezek ? hihetetlen.. ezért adózzon az ember becsületesen? hogy aztán megtömködjék a zsebüket ? cöhh...
ui.: előszőr a parlament létszámát 100adolnám, felesleges oda ennyi ennyi ember, egyik se dolgozik meg a pénzéért......
51kacsa
@csótány13: Nem kell sokat számolgatni. Egy átlagembernek még az éves fizetése sem éri el ezt a 6milliós összeget. Nem adnék Nekik pénzt inkább fizesség vissza azt, amit költségtérítés címen jogosulatlanul felvettek, számla nélkül, csak bemondásra.
Nekem is mondhatnának egy olyan intézményt, ahová oda megyek, mondok egy számot és kifizetik azt az összeget. Nagy buli! Nem csodálom, ha Mindenki képviselő akar lenni!
luciferi
@inkvi: 19:46-ra: Te magándetektív vagy, vagy ismerjük egymást vajh???
Dr.luigilongo60
@kevijeni: Neki is van egy listája, biztos a Kubatovtól kapta.
luciferi
@luigilongo60: aha! A kubatovi szindróma!:) Köszi!
inkvi
@kevijeni: 19 46! Nem! sokkal jobb állásom van! Öszödi kutató!
luciferi
@inkvi: hosszú ő-vel! Őszödi! Mert így helyes.:)) És így igaz. Jó kutatást! Ha megtalálod joszip tot-ot, vagy kaja irahimot, (kis betűkkel, mert nem biztos hogy élő,élt személyek) vagy a 12 Állami Gazdaságot, (nagy betűkkel, mert ezek léteztek) mega satöbbit, akkor értesíts! És kutakodj, Barátom, ez csak hasznunkra válik!
lópicigáspár
Nyugdíjcsökkentés, szociális segély megvonás, munkahely csökkentés(önkormányzat), fizetős egészségügy, drágább oktatás. Itt az idő! Csak a fidesz! :-))) Az a lényeg, hogy a képviselő urak fizetése csak nőjön és dagadjon a zsebük!
inkvi
@Január: Akkor mi lenne, ha egyszer előfordulna válság?
@kevijeni: Én nem írnám hosszú Ő-vel, mert eredetileg sem úgy írták!
@luigilongo60: A bolgár politikai életet nem ismerem egyáltalán!
@lópicigáspár: Mi ebből a tanulság? Be kell esni a parlamentbe képviselőnek!
fülig jimmy
@51kacsa: Az emberek többsége /cca.65 %/ még havi százezer Ft-ot sem visz haza ha a fővárost nem vesszük figyelembe.A magyar átlagbért a politikában és a közszférában dolgozók keresetei javitják havi 176ooo Ft-ra.Nyilvánvaló hogy rendcsinálás esetén duplájára fog nőni a munkanélküliség.De a jövipótlót és a közmunkát is azért találták ki hogy ne növeljék a munkanélküliek amugy is nagy létszámát.Például egy Csányi vagy gyurcsány jövedelme jót javit az amugy rossz átlagon.
Január
@lópicigáspár: Azért nem furcsa, hogy pontosan ezeket a súlyponti dolgokat, valahogy elkerüli most a Fidesz most a választási kampányban, titkolja? Az orránál vezetett szavazó pedig "dalolva" x-el a Fideszre, anélkül, hogy halványlila sejtelme is lenne ezen kardinális kérdések változtatásának irányáról, mert azt ne gondolja senki, hogy minden csak jó irányban fog változni, s kedvező lesz mindenki számára.
Tehát most a szavazók csak biankócsekket állitanak ki....
inkvi
@kevijeni: Ennek nincs semmi tudományos háttere! Történelem-könyvből kellene idézned! A Wiki-peditériát mi szerkesztjük! Nem hiteles! De lényegtelen! A beszéd mindennél többet mond! Én azt kutatom!
@fülig jimmy: Átlag! Igazad van!
@Január: Én kiállítom azt a biankót, ha Te állod a költségeket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.