Ertsey Attila, a Magyar Építész Kamara alelnöke a klímaváltozás és a hazánkra nehezedő energialobbi miatt radikális változásokat sürget. A monopolhelyzetben lévő energiaszolgáltató multikat szövetkezeti tulajdonú kiserőművekkel ellensúlyozná, amelyek megújuló energiával működnének. Hiszen nem érdekünk, hogy a franciáktól és az oroszoktól vegyük az atomenergiát. Persze kérdés, hogy ki kaparintja meg a hazai geotermikus energiakincset. Az Autonóm Ház lehetne a magyar energiafüggetlenség alapja. A Tiszát és az Alföldet rehabilitálni kell, különben 20 év múlva ideérkezik a Szahara.

Forrás: ingatlan.net
Feltöltő: donkanyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csutak
@donkanyar: Benne a lényeg:
"– De Magyarország egyelőre a dél-amerikai társadalmat építi: szűk gazdasági elit és több millió szegény ember. Amíg ebből nem kecmergünk ki, addig a lakosság érdekeiről beszélni kicsit bizarr gondolat."'
Dr.luigilongo60
Tetszettek volna akkor gondolkodni, mikor tüntettek Nagymaros ellen.
Magyarországnak két nagy folyója van és csak egy vizíerőműve, ami a legtisztább energiaforrás a világon.
Ausztriában 8-10 erőmű van, Horvátországban is van egy kettő a Dráván is.
Nálunk ebből is politikát csinált az idióta jobboldal.Nem kellett erőmű, mert a szocik kezdték el építeni, csak azért se.
A Szlovákoknak több eszük volt.
csutak
@luigilongo60: Kénytelen vagyok opponálni előttem szóló kollégám nagytudású észrevételét.
Sajnos ki kell mondani, hogy álláspontodon már túllépett a technológia.
A franciák ma elkezdik visszabontani nagy folyójukon (Loire) a műtárgyakat, mert ezáltal visszakapják az élhető környezetet!
Oka pedig egyszerű:
Kicsi a kivehető energia, azaz gyengébb a hatásfoka a síkvizi erőműnek a minimálisan elvárhatónál. Megelőzték ma már a "ventilátorok" , azaz a szélerőművek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.