A devizaalapú kölcsönök forintosításával mentené a lakáshiteleseket a hamarosan felálló új kormány. Az elképzelés megvalósítására több módszer is szóba jöhet, egy tömeges átváltás azonban mindenképpen százmilliárd forintos nagyságrendű költséggel jár.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bigyibogyo
mennyivel egyszerűbb lett volna úgy kisegíteni a bankokat, hoyg az állam átvállalja a hiteleket ahelyett, ahogy csinálták..
És rögtön nem lenne probléma
laja001
De ezeket már megint mi fizetjük az adónkból jótékonykodik a kormány ?Miért nem a magyar bankoknál vették föl a hitelt?Ilyen alapon ha nyerészkedni akarok és bele bukom majd úgy is kárpótol a többi balek?
farkas
Oszd meg és uralkodj. Senki nem nyerészkedni akart. Egyszerűen a szerencsétleneket rábeszélték a devizahitelre . 3-4 éve ki gondsolta, hogy válság lesz? A hitel a lakáspiacon meg mindig volt. Egyszerűen pechük van. Neked is lehet. Az adó fizetők pénzét annyifelé lopják, hogy felháborító. Erről legalább tudsz, hogy más megsegítésére fordították.
fülig jimmy
@farkas: Hát ez nem ilyen egyértelmü!Egyszerüen csábitó volt a kamatláb és legtöbben már eleve hallani sem akartak a forinthitelről.Alapvetően rosszul gondolkoztak,mert bár sokan tudták hogy az importlobby ereje hatalmas-mely érdekében az exportlobbyt lenyomták-tehát várhatóan lent és nem a valós értéken tartják az EURO-t mégis belevágtak.Node a 2o milliárd EURO is véges.Amikor a közelmultban megindult a forint gyors leértékelődése a magyar állam a kölcsön jelentős részét forintvásárlásra forditotta,hogy valamilyen egyensulyi állapotot hozzon létre.De mostmár nincs miből.Jelenleg is az EURO-forint viszony reálisan 32o Ft/EURO.
Én négy éve nem javasoltam leányomnak és vejemnek hogy devizában vegyenek fel lakáshitelt.Nehezen fogadták el,ma viszont nincs gondjuk.
Január
Na, akkor nekem pedig van egy eretnek gondolatom. Az a pénz meg van valahol, felhasználták ami miatt igy póruljártak a deviza hitelesek. Csak. Az a baj, hogy az államok nagyon szegények, és az állampolgárok érdekében a bankokkal, valamint a spekulánsok tömegével nem tudnak szembeszállni, vagy nem is nagyon akarnak.A bankok pedig rekordnyereségeket könyvelnek el.
Igy aztán adósrabszolgasorba taszítják a hiteleseket., mert nagybőszen felajánlják, hogy "oké nem emeljük a törlesztő részleteket", igen ám csak a törlesztőrészletekben a tőke törlesztés jó esetben stagnál, ha nem csökken, így mikorra telik le a hitel? - mert a vállalt futamidőn belül nem hiszem, hanem még, ha igy megy sokáig, a hitellejártának ideje, sohanapja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.