A Kormány ülésén részt vesznek a Kormány tagjai, tanácskozási joggal az állandó meghívottak, az elõterjesztõk és a miniszterelnök által meghívott személyek. A meghívás személyre szólóan történik, az ülésen csak a meghívott vehet részt. A Kormány ülésére állandó meghívottak a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kommunikációs feladatokért felelõs államtitkára, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, a miniszterelnök szóvivõje és a kormányszóvivõ.

Forrás: adohirek.hu
Feltöltő: adohirek
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adohirek
Amennyiben az elõterjesztést nem a Kormány tagja, hanem más jogosult nyújtotta be, akadályoztatása esetén az általa kijelölt helyettese hiányában a miniszterelnök által kijelölt személy vesz részt a napirendi pont tárgyalásán. A Kormány határozatképes, ha tagjainak több mint fele jelen van. A Kormány tagjait a testületi döntések meghozatalában egyenlõ szavazati jog illeti meg. A döntéseket szavazattöbbséggel hozzák, szavazategyenlõség esetén a miniszterelnök szavazata dönt. A Kormány döntését a miniszterelnök mondja ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.