Semjén Zsolt szerint, aki nem ismeri a bibliai hagyományt, az nem lehet igazán otthon a civilizációban; a miniszterelnök-helyettes a csaknem 190 éves, felújított óbudai zsinagóga vasárnapi felszentelési szertartásán annak a véleményének is hangot adott, hogy aki nem ismeri a Szentírást és annak történeteit, az nem lehet szellemi értelemben európai.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csutak
Zsoltikám, pici szivem, hát osztod az észt?
Hát neked sincs elég, nem jöttél még rá?
zsuzsu
sztem meg jobb lenne nem marhaságokat beszélni kedves Zsolt attól hogy te ministráltál gyerekkorodban attól még valaki Darwin írásait tarthatja szentnek...
luciferi
@csutak: @zsuzsu: ha rajtuk múlna, még mindig lapos lenne a Föld, és a Nap forogna körülötte. Meg a többi.....Ezeket nem gajdolta Tömjén elvtárs? A kis feledékeny......
nyanya001
Én bevallom "férfiasan" hogy nem ismerem, de attól még vagyok olyan európai mint Semjén Zsóti, aki szellemi értelemben egy hülye!
Csizmás Kond
@nyanya001: Szerintem ismered és a törvényeit be is tartod...ezért vagy európai.
Don Quijote
Én olvastam,egy jó nagy katyvasz de elolvastam hozzá a Da Vinci Kódot,kicsit az Opus Dei-nek,a Sion rendjének és most akkor mi van Zsóti???Akkor én most ateista európai vagyok??
Csizmás Kond
@zsuzsu: Nem az a lényeg, hogy ki mit tart szentnek.....
overdose1
ilyen baromságot mondani akkor hogy lehet kormányfő aki még beszélni sem tud csak vivott
lópicigáspár
Az inkvizíció is totál "európai" volt! Most akkor költözhetek Mongóliába? Ámbár egyszer elolvastam, de szégyen szemre nem tanultam meg.:-))
Csizmás Kond
@luciferi: Ez inkább ördögi mint civilizált...ugyanis a kereszténység és a biblia két külön fogalom.
Csizmás Kond
@Don Quijote: képzeld magad elé a tízparancsolatot.....az megmondja.
cadmagician
zsolti, zsolti, a szentírás mit ír az ígéretekről? abba bennevan a gazdaság 1M munkahelye...
Csizmás Kond
@lópicigáspár: Na még az vágott volna be...könyv nélkül tudni......:)
zsuzsu
na basszus az lenne még csak a szép világ ha a szent írást betartva élne mindenki, tiszta horror az egész...(mert hogy én ismerem de nem szeretem)
nyanya001
Zsótika! Aki meg bort iszik és vizet prédikál, az sem európai:)
lópicigáspár
@Csizmás Kond: A 11. parancsolat: "Ne fürgyé le!"
luciferi
Egy nem létező párt nem létező elnöke miket nem mond az erkölcsről???, Fingja nincs róla, hogy mi az. Egyetlen értéket ismer: a pénzt!!!
zsuzsu
@lópicigáspár: na jókor szólsz..-:)na mindegy
luciferi
@zsuzsu: holnap bepótolhatod:))))))))))
Csizmás Kond
@zsuzsu: te valami egyebet olvashattál....
Zsoel
@zsuzsu: Tény, hogy az például eléggé betenne nekünk, ha szó szerint vennénk minden betűjét, és például mindenkit megköveznénk, aki szombaton dolgozik, de ha csak részben élne mindenki a Biblia szerint (különös tekintettel az újszövetségi részekre, a jézusi tanításokra, úgymint: "szeresd felebarátodat, mint önmagadat", valamint a Tízparancsolatra), akkor máris egészen más lenne a világ arculata. Mert ugye az biztosan csak a puszta véletlen műve, hogy az általam ismert, rendszeresen templomba járó, többé-kevésbé vallásos lelkületben élő családok körében sokkal ritkább a válás, a családon belüli erőszak, az alkoholizmus stb., illetve úgy általában sokkal kiegyensúlyozottabb és teljesebb életet élnek? Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy egy ateista nem élhet hasonlóképpen, de mindenesetre elgondolkodtató, hogy nem ad-e a vallásos élet, a közösségbe tartozás, a hitbe való kapaszkodás valami lelki többletet, ami a nehéz percekben erőt adhat az embernek?
Csizmás Kond
@lópicigáspár: azt nem tartom be...de van aki igen.
inkvi
A szent írást pedig nem a politikusoknak találták ki!
nyanya001
Különösebben nem filozófálok a Semjén kijelentésén. Amig a papok melegbárban táncolnak, pedofilok vannak közöttük, addig nekem ne papoljon egyetlen álszent sem.
Tudnék igaz történeteket elmondani, mennyi apácát láttam nagy hassal, akiket az akkori falubéli pap csinált fel. Ezek a gyerekek az árvaházakban nőttek fel.
inkvi
@nyanya001: Kivétel erősíti a szabályt!
Csizmás Kond
@inkvi: .....hát az csak a mai kor megítélése.
az újszövetség pont a politika miatt íródott
Csizmás Kond
@nyanya001: Az úgynevezett szentírást nem föltétlen a papok kell megismertessék az emberrel.
luciferi
@nyanya001: és a falvakban a papok a keresztgyerekeiknek nem csak keresztapjuk volt, hanem a biológiai is. Hja kérem, ez a komoly hivatás tudat. meg Biblia. Meg erkölcs. Mega kutyafarka....
nyanya001
@Csizmás Kond: ebben igazad van. Valaki vagy tud becsületesen élni vagy nem. Erről nem kell papolni, tiszteségesen kell élni! Ennyi!
Csizmás Kond
@nyanya001: Ismét közös-nevezőre jutottunk....:))
Csizmás Kond
@nyanya001: csak még annyit, hogy azért közbe egy ici-picit csalni sem árt.....:)
marlin
@inkvi: Ne legyél ennyire egyszerű!!
Az, hogy a Heródes fiából vallásalapító lett, az nem politika??
Csizmás Kond
@marlin: ez is marhaság...ahhoz, hogy egy vallás kialakuljon sok időnek kell eltelnie, márpedig Heródes korában már megvolt.
..és ki volta a fia ?
Sííva
Szóval jól beletrafált! A kisebbség egy része olvasni sem tud, nem hogy a Szentírást kívűlről, tehát nem európaiak! Vissza lehet őket külden oda ahonnan jöttek, vagy feleljenek meg az ország lakossága által elvárt normáknak!
Természetesen és ismételten elnézést a normális életet élő cigány származású emberektől!
Csizmás Kond
Ha már idáig jutottunk akkor itt tévedett Semjén...
"Amikor ezek között a falak között újra felhangzik az Isten szava, akkor ez a legrégibb civilizációs és kulturális örökség továbbadását is jelenti"
inkvi
@Csizmás Kond: 20 49: Ne kezd! Mert már kötelező hittanóráról beszélt az az MSZP-s FŐPM-jelölt: az az ingyen utazós!
Csizmás Kond
@inkvi: ...és ő állná az odautazást....:)
barnan
Tudom, nem népszerű a csatolt állományok hada, de ezeket tanulságosnak vélem a témában (videók).

Ezeket azért, mert egyszerű emberek világát taglalja, akik hosszadalmas filozófia, tudományos értekezések nélkül is tudnak többségükben másként élni:
www.youtube.com/watch?v=qXLD4nKUFBI&p=E68D916082629D52&index=1
www.youtube.com/watch?v=CqDhenOpPWA&p=E68D916082629D52&index=2&playnext=2

Ők pedig a "felvilágosultak". Számomra nem a "horror" világát közvetítik, hanem azon lelkületet, szeretetet, amely mintájú társadalomban élni szeretnék:
www.taize.fr/hu_article9403.html
www.taize.fr/hu_article8634.html
inkvi
@Csizmás Kond: Ő állna a BKV járművein - ingyen.
dr. prédikátor
Tömjén Zsótika!! Az is benne van a szentirásban hogy ":szeresd felebarátodat,mint tennmagad"!!!De erről ugye elfeledkeztél????!!!

Úgy látszik a misebor amit benyakaltál elvette azt a maradék eszedet is!!!!Nikor voltál utoljára gyónni????Zsoltika várlak!!!!!
marlin
@Csizmás Kond: (tegnap, 21:05) Nem ismered a Szentírást?? :))
Nem olyan nagy baj az, ahogy elnézem a Semjén sem ismeri!! :))
( A vallásalapítót pedig javítom(!) vallásfilozófusra!!)
csutak
Ez a faszi Kalocsán került be a parlamentben.
Én egy embert ismertem a papi szakmából, aki valóban pap volt: Grősz József érsek urat!
Tömjén Grősz úrnak még a letisztogatott poros lábnyomában sincs, sem mint ember, sem mint pap!
Mindkettőn elbukott azzal, hogy elmebeteg (ez a jobbik jelzőm, a gonosz a rosszabbik!) képviselőtársa Navracsicska Elvtárs segédletével megszervezték Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök lejáratását!
Ezt egy magát papnak valló meleg pasas tette egy vélelmezhetően másik meleggel társtettesként.
sziamiau
Kereszténydemokrata? Nevetséges. Nem sül le a bőr a képéről?
dr. prédikátor
Mutasson már valaki egy épeszü,normális politikust a fütyiszesek között!! Meglátszik,hogy bezárt az OPNI,mind kiszabadult!!!
dr. prédikátor
Mutasson már valaki egy épeszü,normális politikust a fütyiszesek között!! Meglátszik,hogy bezárt az OPNI,mind kiszabadult!!!
nyanya001
Ez a Semlyén Zsolt egy szellemi árvizkárosult:))
luciferi
@nyanya001: ha vizet inna, nem lenne ilyen hülye.... kicsit szivacsos már az állománya.
Stilla
A biblia egy örökérvényű alkotás, aminek az ismerete hozzátartozik az alapműveltséghez.Tanitani kellene az általános iskolában, de nem mint "törvényt", hanem,mint a kereszténység alapismeretét.
luciferi
@Stilla: és buktatni is lehetne belőle?
És mi van a nem keresztényekkel, ateistákkal, stb. Az ő vallási szabadságuk nem sérülne ezzel?
barnan
Egy atyának tették fel kérdésként egy fórumon a következőt, sajnos szó szerint nem fogom tudni idézni:
"Miért engedi meg az egyház, miért engedjük meg, hogy feltűnően mély dekoltázzsal, alig takaró szoknyában nem odaillő viseletben jelenjenek meg hölgyek Istentiszteleten?"
A válasz: "Igen, kérdés, hogy amikor ezt megtesszük, segítünk vagy ártunk neki és magunknak, mert aki így jön be Istentiszteletre s akinek ezt szóvá tesszük (aki lehet, hogy ezt ismerethiányból teszi, de akár azért, mert utcalány), akkor utoljára látjuk őt. Gyakran ez hiányzik belőlünk katolikusokból, az alázatosság. Az a hölgy, ha kioktatás helyett keresztényi szeretet kap, lát, visszajöhet és rá fog jönni erre előbb-utóbb magától és egy idő után másként fog megjelenni az Istentiszteleteken."

Ezzel azt szerettem volna elmondani visszautalva cikkre, hogy értem Semjén Zsoltot és én is fontosnak tartanám amit sugallni próbál, de figyelembe kell venni, hogy mindenkinek szabad akarata van. Kioktatva (kirekesztve) kevésbé, szeretve és példát mutatva inkább lehet keresztényi értékrendet közvetíteni az emberek felé (lásd korábbi csatolt videókat). Egy dolgunk lehet, mivel a "hit hallásból van", ez közvetíteni kell mindenki felé szeretettel, de a döntést mindenkire saját magára kell bízni.
KöBüKi
És aki a tisztességet nem ismeri "tisztelt" Semmi ur az mi?A mult században még nagyon sok buta ember volt,de mára már még az irástudatlansággal küzdő kisebbségben is kevés van
KöBüKi
De ti mégis mindenkit hülyének próbáltok nézni!!!
Hamarosan eljön a nap amikor elhangzik: Takarodjatok.
Dr.luigilongo60
@barnan: A Te hozzászólásaidban még soha nem csalódtam.Gratula neked.

Nekem is az a véleményem, mindenkinek lehet saját hite, amin lehet finomítani, adni hozzá, tanácsokat adni de senkinek sincs joga a sajátját másokra erőltetni.
csutak
A hit = adomány!
Akit megérint az már más világot lát, mert más lesz a fontos számára.
Csizmás Kond
@marlin: szerintem ismét lódítasz....nevezd meg melyik volt az.
Csizmás Kond
@luciferi: az aki ismeri a bibliát még nem jelenti azt, hogy keresztény, csak azt hogy művelt....és ez mindennel így van.
,,,,de nincs amit folytatni
Csizmás Kond
@csutak: A hit maga az élet !
ezt már többször leírtam....
és te is hiszel, mert azért írsz....hiszed, hogy valaki elolvassa...és ennek semmi köze a valláshoz, csak az értelemhez.
Stilla
@luciferi: Igen, lehessen egyest kapni ,ugyanúgy,mint aki nem tanulja meg a II. Világháború történetét.
Az bukhasson, aki az éves tananyagot nem tudja,-- legyen katolikus, zsidó mohamedán vagy ateista .
Nem a világnézetet, hanem az ismeretét kéne számonkérni.
51kacsa
Semlyénen még az sem segít, hogy ismeri!
inkvi
@Stilla: Vagyis nem a kompetenciát, hanem az ismerettel párosuló kompetenciát; vagyis a használható tudást! Ez a pedagógia alapelve már időtlen-idők óta. Hoffmann Rózsai is ezt akarja; csupán véletlen, hogy Ő is KDNP-s.
Tökéletesen egyet értek Veled!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.