Budapest — Már készülnek a fogyasztók érdekeit védő hivatalok arra, hogy a nagy cégek ne tudják a fogyasztókra hárítani a 161 milliárd forintos „multiadót". Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis a héten jelentette be: a költségvetési lyukak befoltozását az energiacégek, a távközlési társaságok és a kereskedelmi láncok fizetik meg. Félő azonban, a multik nem nézik jó szemmel, hogy a kormány megfosztja őket profitjuk jelentős részétől, így a terhet továbbhárítják a vásárlókra.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: gabrella
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
@barnan: Igaz amit leírtál, csak a bökkenő, hogy a kisboltos is profitorientált.
Ők is átcimkéznek, büdös húst mosnak ecetes vízben stb.

barnan
@luigilongo60: igen ezt is említettem, de kb. ezen vonalra gondoltam:

"1995-ben egy német-magyar házaspár úgy gondolta, hogy Magyarországon megpróbál olyan pékséget nyitni, ahol itthon még teljesen idegen rozs és magos kenyereket, zsemléket készítenek. Az akkori igény még csak néhány 10 darab kenyeret és nem sokkal több zsömle gyártását tette lehetővé, így nem csoda, hogy alkalmazott nélkül ment a termelés. A termék egyediségére egyre jobban felfigyeltek a Vásárlók és az új ízzel is megbarátkoztak, hiszen a termelés egyre csak nőtt. Már kellettek alkalmazottak is. A munkatempó és a precizitás is szokatlan volt a magyar viszonyokhoz szokott dolgozóknak, de végül csak megbarátkoztak vele. Mind a termékpalettát, mind az üzletek számát megnöveltük. Egyre több és több termék fogyott. ...

Jelenleg naponta 6 "Jókenyér szaküzletbe" és 190 partnerüzletbe szállítunk, 8 szállítójárművel. Az alkalmazottak száma 75 fő. Ma is rendkívül fontosnak tartjuk, hogy termékeink finomak, egészségesek és egyediek legyenek. Ennek érdekében nem használunk mesterséges anyagokat és semmilyen más cég által készített keveréket. Az alapanyagok kiválasztásánál nem az árat, hanem a tényleges értéket és minőséget vesszük figyelembe. Dolgozóink rendkívül értékes szakemberek, akik tudatában vannak felelősségükkel. Termékeink többsége főként teljes kiőrlésű liszt hozzáadásával készül, amit mi őrlünk, saját üzemeltetésű malmunkban. Elsődleges célunknak tekintjük, hogy az egészséges táplálkozás az emberek életének szerves részévé váljon, oly módon, hogy egyben öröm is legyen az."
[jokenyer.hu]
barnan
(a gondolkodásmódon van a hangsúly, a pénz kérdést nem tudjuk mellőzni)
Dr.luigilongo60
@barnan: Ránéztem a honlapra, ami rögtön feltünt , vidéken miért jóformán csak a LIDL áruházak veszik a termékeket?
barnan
(Talán mert német kötődésű, talán mert ezen irányba volt kapcsolat. Nekem már egy bolt is bolt. Majd kinő egy másik valaki más által, egy harmadik és sorolhatnám, de legyen meg a megfelelő kultúra, az emberek iránti tisztelet, ez fontos szempont.
Gondoljunk a nyugati családi gazdálkodókra, termelőkre ...
Falu helyen van még bizodalma az embernek, ott tudhatja kitől lehet vásárolni pl. húst háztól, pirospaprikát, ..., tudja kiben bízhat ...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.