Nyugdíj 2011: nem minden nő mehet korábban nyugdíjba! Betartva ígéretét a kormány, lehetővé tette, hogy a 40 évet ledolgozó nők nyugdíjba mehetnek. Két kis bökkenő azért akad: egyrészt a diplomás hölgyeken nem sokat segít, másrészt az egész társadalommal fizetteti meg – rontva a versenyképességet – a 18-24 ezerre taksált kedvezményezetti kör korai nyugdíjaztatását.

Forrás: allasbongeszo.hu
Feltöltő: kanizsai
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Atomqkac azaz EbUraFakó
@szaboria: nem kell eltölteni egy helyen 40 évet, jól is néznénk ki! Az összes, igazolt munkaviszonyban töltött idő számít+a GYES,GYED. Nem is állok rosszul. Ezek szerint van ledolgozott 26 évem....:))))
reginalanya
Igen ! az ,hogy az iskolai évek nem számitanak bele ez is igazságtalan ilyenformán.! Az aki 14 évesen kezdett dolgozni akkor az el tud menni ötvenpár évesen, de könyörgöm ne hasonlitsák már nyugati viszonyokhoz a magyar viszonyokat. A nők olyan kiégettek és fáradtak már szerintem mire felnevelik a gyerkőcöket és elinditják a nagybötús Életbe... és dolgoztak egész életükbe. Nagyon igazságtalan ez igy , s nagyon fájdalmas . Szeretnének a fiatalok munkát kapni, akkor nem az lenne a logikusabb ,ha az Ő részükre lennének hosszútávú munkalehetőségek??, és az őket felnevelő anyukák már ,mint nyugdijasok segitenének az unokák nevelésében,vigyázásában. Ez egy nem átgondolt, mert ilyenformán igazságtalan ,bár annak örülök, hogy sok nőnek egy lehetőség ,de a többi aiki tanult???? Aki pedig volt mnélkülin, mert nem volt mhelye? járulékot vontak,akkor az miért nem számit bele?
csutak
Olyan törvényt vagy jogszabályt nem lehet hozni, mely minden érdeket kiszolgál,
Húzni kellett egy vonalat és azt meghúzták.
A társadalom teherbírása szabja meg a vonal hollétét!
reginalanya
Ez igaz T. csutak! egyértelmü mellyel egyet is értek, csak ugye a kérdésfeltevés miszerint nem minden nő..... -re irtam pár gondolatot. Egyébként a rokkantnyugdijazással is pont az a sarkallatos probléma! azonban kiszürni, hogy iki az aki álrokkant -és ki nem ,hát ez a nem semmi ! szal valóban igaz a tás teherbírása szabja meg, mely társadalomnak a résztvevői a társadalom tagjai ...akik aktivan, inaktivak,adózók és nem adózok és szoc.ellátásban részesülők .stb-stb. tevődik össze.A társadalmi egyenőtlenségek pedig igencsak a szegénység felé tendálnak. Amennyiben pedig mi fiatalok nem merünk vállalni több gyermeket addig a másik oldalon ott a társad.tagjainak azon része aki hosszú éveket dolgozott és fizetett járulékot és most nincs miből finanszirozni , s ha ez a tendencia marad akkor egyátalán nem olan fényesek a kilátások ,esetleg egyeseknek.!
nyanya001
Itt volt a nagy átverés, amikor a a kampány arról szólt,
hogy a nők 40 éves munkaviszony után elmehetnek nyugdíjba!
csutak
@reginalanya: Az a T. bötű az Tisztelt vagy Tetű? :)))

Komolyra térve,
Orbán egy dolgot elfelejt, amit én elég régen szövegelek:
Nyugdíjat 40 évre előre változtat egy jól funkcionáló társadalom!
Nem kell kötni most semmilyen más vitához, de a most kilőtt magán-nyögdíjrendszer pont ezt a célt szolgálta volna, ha Orbán nem kótyavetyéli ez a felhalmozott tőkét!
Ha betartja amit a választásokon ígért akkor újraszabályozza, egy év alatt újraszámoltatja és utána fél évente tájékoztatja a leendő nyögdíjast.

Nekem könnyű pofázni, mert én is rokkant voltam idáig, de soron kívül beidéztek.
Igaz, hogy jogsim azóta sincs, és minden ok fennáll, sőt:(
De azt súgták, hogy kiesek az ellátásból!
Es gibt:(

A múlt évig én kint dolgoztam Hollandban de volt francia és spanyol telephelye is a cégemnek, ahol sok hétvégét eltöltöttem.
Megismertem a kinti módszereket.
A magyar az elvileg kiemelten jó lett volna, ha becsületesen a szabályok szerint dolgoztak volna a pénztárak!
Röviden ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.