2050-re a jelenlegi 65 éves nyugdíjkorhatár néhány évvel történő felemelése esetén is nyugdíjba vonulnak a Ratkó-unokák. Fejtörést okozhat majd a jogalkotóknak, hogy míg az 1970-es évek második felében 160-195 ezer gyermek született évente, addig az ő nyugdíjba vonulásakor (még ha mindenki munkát talál, akkor is) legfeljebb 70 ezren lépnek majd a magyar munkaerőpiacra. Nagy kérdés, hogy amennyiben a jelenleg 24%-os munkáltatói nyugdíjjárulék mellett is évi 500 milliárd forintos rés tátong a nyugdíjkasszán és körülbelül 3 000 milliárd forint magánnyugdíjpénztári vagyont kell "államosítani" a rendszer fenntarthatóság érdekében, akkor mekkora lesz a nyugdíjadó mértéke 2050-ben. 75%?...

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Nem az a kérdés,hogy miből finanszírozzuk majd a nyugdíjakat,hanem ,hogy addíg hogyan ne érjék meg a magyar adófizetők ezt a dátumot!
Főnixxxx
Ha-ha, de jót nevettem.....75% ? Na, akkor megnézhetik, hányan fognak legálisan dolgozni....

Arról nem beszélve, hogy a populáció csökkenése ellenére sincs elég munka hely, ami pedig van, annak 80%-a Budapesten. Na, ezen kéne változtatni, mert ez így nem lesz járható út!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.