Kétséges lépések az egységes, olcsóbb és egyszerűbb közigazgatás irányába A központi államigazgatás rendszerének átalakítását, és a korábban már jelzett személycseréket követően 2010. január 1-jével - kívülről nézve legalábbis - gyökeresen átalakult a területi államigazgatás is. A változtatás azonban csak látszólagos, a centralizáció erősítésén és a szakmai kérdésekre is kiterjedő nagyobb politikai befolyás lehetővé tételén kívül valódi, rendszerszerű változásokra nem került sor, míg az elvégzett módosítások a közigazgatás politikafüggetlen szakmaiságát és ezzel a jogállamiságot is gyengíthetik. Az egyablakos ügyintézés mögötti hivatali struktúra szabályozásának változása nem vetíti előre az ügymenet gyorsulását; sőt átmeneti zavarokra kell számítani.

Forrás: tenytar.hu
Feltöltő: ténytár
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Akula
@nyanya001: lesz még itt koronázás......
csutak
@luigilongo60: Nem , olyan Lipótmezős:)
coyote3
Nézem tegnap a tv-t és a közig államtitkár büszkén nyilatkozza hogy az egyik főispán a nyitónapon ott állt az ügyintéző mögött és nézte, mit csinál és mennyire mosolygósan csinálja. Francba, de jól tudnám ezt én is csinálni ennyi léért !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.