"Orbán Viktor felejt" címmel közölt szerkesztőségi véleményt a The New York Times. A lap úgy fogalmaz, a médiatörvény olyan visszalépés, amelynek nincs helye a demokratikus Európában.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
@Csizmás Kond: És senki nála jobban!! :))
"Éjfélre jár. Az Akadémia utca 17. egyik ablakában még ég a villany. (Rákosi) Alcsuti elvtárs dolgozik ott. Senki nem ismeri nála jobban, hogy mit adott hazánknak ez a nap. Ő tudja, hogy hány holdon szántottak ma a ceglédi traktorok, tudja, hogy mennyi acélt adott Csepelen a martin, örül a számtan ötösnek, és tudja, hogy teljesíteni fogják a fogadalmat a nógrádi bányászok, a pécsiek, a tataiak, a borsodiak – valamennyien. És senki nála jobban."
Csizmás Kond
@marlin: ....mert akkor sem tartották jó ötletnek a Magyarok cselekedetét, sem Amerika sem senki, csak úgy tova ötven év múlva veregetik a vállunkat és neveznek hősnek....
.....ribanc, kétszínű, suny banda.
coyote3
@Csizmás Kond: Néhány történelemóráról hiányoztál, így aztán elnézzük, hogy butaságot írtál újfent :)
Csizmás Kond
@coyote3: Csak egy ici-pici részlet...igaz nem a pártkönyvekből.

"A forradalom nemzetközi környezete:

A magyarországi forradalom igen nagy hatást gyakorolt a világ közvéleményére. Megindultak a segélyszállítmányok, s szolidaritási tömegtüntetések szerveződtek világszerte. A nyugati-főleg az amerikai- kormányok kényes helyzetbe kerültek: vezetőik rokonszenveztek a forradalommal, ugyanakkor tisztában voltak vele, hogy egy esetleges beavatkozással akár a 3. világháborút is kirobbanthatják. Ily módon az USA többször is kinyilvánította, hogy országunkat nem tekinti szövetségesének, nem akarja a szovjet tömbből esetleg kiszakadó országot felvenni a NATO-ba. A nyugati kormányok helyzetét tovább nehezítette, hogy október 29-én kirobbant a szuezi válság (Izrael, Franciao., N.B. amelyek kül-ő okokból veszélyesnek találták Nasszer egyiptomi elnök politikáját, összehangolt politikai támadást indítottak Egyiptom ellen. A támadók szétverték az egyiptomi főerőket, elérték a Szuezi-csatornát, a katonai sikert azonban a nemzetközi tiltakozás miatt politikai kudarc követte…) Mivel Anglia és Franciaország beavatkozott Egyiptomban érdekei védelmében, a moszkvai vezetés szerint a nyugat nem tiltakozhat, ha a szovjetek Magyarországon teszik ugyanezt. Valószínűleg amúgy sem avatkoztak volna be a nyugati hatalmak, azonban a magyar közvélemény többsége azonban számított rá.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc | Kidolgozott Érettségi Tételek 2011 | Érettségi tételek, érettségi feladatok"
csutak
Orbán ia múlt év áprilisában kijelentette, hogy az '56-ban elkezdetteket áprilisban a fülkékben befejezték.
Nomármostan ha szó szerint venném a szavait és miért ne (!:-) akkor 1956-ban tőkés restaurációs kísérlet zajlott.
Magyarul '56 ELLENFORRADALOM volt!
És csak szó szerint vettem egy szakember, azaz Dr Orbán Viktor szavait, aki jogászként szakképzett szógyártó!
tszil
@csutak: Ez szó szerint igy van! Mindamellet én teljesen egyetértek Biszku Bélával amit nyilatkozott, és megakarták hurcolni érte!Forrradalmat nem a csőcselék csinál! Sztem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.