Mikor megjelent a margarin a piacon, mint kenőzsiradék, óriási reklámkampánnyal gyakorlatilag egyesével betették az emberek hűtőszekrényébe és a mai napig sokan használják. Olcsóbb mint a vaj, és koleszterin tartalma sincsen: kiváló! Éljen az egészséges szív! Miután az emberek nagy része átállt a vajról a margarinra, a zsírról pedig az olajjal való főzésre az orvosok várták a csodát, ami persze elmaradt. Kiderült, hogy mégsem csökkenti olyan mértékben az érelmeszesedés arányát a szimpla margarin és a napraforgó olaj, mint várták. Ennek egyik oka az, hogy a sertéshús, a disznóság, és a magas koleszterin szintű étkezés és az életmód nem változott meg, így ezen olajok, zsírok jótékony (?) hatása sem érvényesült. Miért a kérdőjel?

Forrás: dietetika.info
Feltöltő: georgejr
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.