"A most megjelent kötet első részében a szerző a XIX. századig visszanyúló békefenntartói tevékenység eddigi történetét tekinti át, mely óriási változásokon, fejlődésen ment keresztül. A Magyar Honvédség részvétele e feladatokban, küldetésekben elismerést vívott ki nemcsak a katonai szervezeteknek, de a Magyar Köztársaságnak is. Katonáink a világ békéjét és biztonságát szolgálják, a rászorulókat és szenvedőket segítik, ezzel is egy élhetőbb világ megteremtésén fáradoznak. Vállalt szolgálatukat bátran és önzetlenül teljesítik, ha kell a legdrágábbat életüket is feláldozzák. A Magyar Honvédség erőinek jelentős hányada, jelenleg is szolgálatot teljesít az ENSZ, az EBESZ, a NATO és az EU különféle válságreagáló műveleteiben a Balkánon, Afganisztánban és Irakban. "

Forrás: honvedelem.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dragonita
honvedelem.hu/cikk/24987/magyarok-a-bekefenntartasban:-konyvbemutato-a-zmne-n
Dr. Isaszegi János nyugállományú okleveles mérnök vezérőrnagy, szerkesztőségvezető mutatta be március 23-án délután, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) könyvtárában Kiss Zoltán László Magyarok a békefenntartásban című művét. A kötet a Zrínyi Kiadó gondozásában jelent meg. A grafikonokkal, táblázatokkal gazdagon illusztrált mű igencsak olvasmányos és érdekes a téma iránt érdeklődők számára.
A könyvet jó szívvel ajánlotta a tábornok nemcsak katonáknak, de rendőröknek, külügyi szakembereknek és civileknek egyaránt. „Ajánlom azoknak is, akik már voltak békefenntartók, de azoknak is, akik most azok, vagy azoknak is, akik most készülnek külföldi missziójukra. Ajánlom az egyetem hallgatóinak, oktatóinak, hiszen kivételes ismeretekre tehetnek szert olvasásával.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.