Tizenhárom év után nincs gólyája Vörsnek. Azt még nem tudni, miben pusztult el Charlie.

Forrás: sonline.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bugajakab
@feketeözvegy: Igen, szomorú ez!

Az általam ismert helyekre még nem jöttek meg a gólyák, késik a tavasz!

aszta
Nagyon nagyon sajnálom.És ha már ebben a csóró országban semmire sincs pénz akkor a polgármester egy telefont elereszthetne valamelyik telefon szolgáltató felé.Gondolom van sms segítős lehetőség,hogy messzebbről is össze dobjuk a százast.
feketeözvegy
@aszta: bizonyára sokan segítenének, hiszen Charlie jelkép volt és az is marad.......
adrenalink
Az a szomorú, hogy egyre több jelképünk hal ki...
csikknorisz
En nagyon kedvelem a madarakat. De egy marhasagnak tartom, ha a media celebmadarakat kreal. Johetnek a minuszok, akkor is ez a velemenyem. Ez csak az emberekrol szol, ok kialtottak ki egy golyat annak, ami. Legyen olyan az orszagunk, a kornyezetunk bakker, hogy legyen tizezer csarli golya, huszezer rodzser fecske, kismillio neven elnevezheto fakopancs, okorszem, fuzike, tengelic, tovisszuro gebics, egereszolyv, stb. Nekik is megvannak a mindennapi gondjaik, mint az embereknek. De nem olyanok mint mi, nem vagynak 15 perc hirnevre. Az is eleg nekik, ha hagyjuk oket ÉLNI.
silber13
Azóta már együtt vadásznak Kelével és más rokonokkal az égi vízpartokon, zsombékosokon. Jó vadászatot Charlie!
Zsoel
ELPUSZTULT! Kimúlt. Kiadta a páráját. Soroljam még? Akármi, csak ne "meghalt", mert attól a falra mászom, ha ezt a szót állatra használják, még ha mégoly emberi tulajdonságokkal bírt is! Meghalni akkor is kizárólag emberi dolog!
Jó, hogy nem mindjárt szabályos gyászhirdetést írnak!

"Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy imádott kabalamadarunk, lakótársunk, kéményszomszédunk, Charlie, a gólya, hosszú, türelemmel viselt betegség után március 23-án visszaadta lelkét Teremtőjének. Felejthetetlen halottunktól április 5-én délután 15.00 órakor veszünk búcsút a vörsi temetőben, előtte 14.15-kor engesztelő szentmise lesz a vörsi plébániatemplomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és sírján a kegyelet virágait elhelyezik."
Bugajakab
Van egy jó hírem!

Hozzánk az éjszaka érkeztek meg a gólyák!
Először a gúnár (? így mondják, nem tudomm, a hímre gondoltam) jött. Meg kell hogy csinálja a fészket. A tojó csak azután jön a fészekre. Ha nem
tetszik neki, szétrúgja.
A szerencsétlen "ember" , kezdheti elölről.

Jól néznénk ki, ha porszívózás után a feleségem szétrúgná a házat:-)))

Bugajakab
@pofátan: Van igazsága Zsoelnek!

Én úgy tanultam, a virágnak van csak illata, minden másnak szaga.
Nem mindegy, hogy valaki meghalt, vagy hősi halált halt.

Az álllatokra - bármely kedves is volt, legyen az kutya, ló, vagy macska - nem nagyon használja a magyar nyel a meghalt kifejezést.
Bocs' hogy bele szóltam.

csikknorisz
Itt is van golyafeszek golyakkal, raadasul a varos legforgalmasabb negysavos utja menten. Ok elvannak ott fent, mi meg itt lent. Ez igy van jol. Nevet adni nekik minek? Az csak a kozonseg szorakoztatasara valo. Mint az amerikai tipusu gagyi termeszetfilmekben. Bela es Gizi zebrara vadaszik a szavannan, Pistike alagutat as a sivatagban, mikozben anyukajat, Mariskat megeszi egy kigyo.
adrenalink
@Bugajakab:A Tv-ben,rádióban már többször hallottam ismert emberektől, hogy a kedvenc kutyájuk, macskájuk meghalt. Ezzel szerintem csak azt akarták jelezni, hogy mennyire szerették, szinte emberszámba vették a kis kedvencüket.
Egyébként, ha kimegyek a konyhába, és süti sül, vagy kaja fő sokszor megjegyzem, hogy de finom illatok terjengenek !
silber13
@Bugajakab : nyüszítsd már el, hogy a világszerte mindenhol elfogadott ELZA oroszlán miért lett ELZA,EGHALT és a németek kedvence KNUT , miért HALT MEG? nem pedig egyszerűen megdöglött?! Talán azért, mert sokunk másképp gondolkozik, mint a nagy büdös átlag! Talán azért,, mert bizonyára @Pofátannak" van igaza, aki talán "emberszámba" veszi nem emberszabású, de emberhez, emberekhez maximálisan kötődő kedvenceit,!!!!
varrólány
@silber13: Ritkábban használják a meghalt kifejezést állatokra, ez tény.
Ezen ne problémázzál hiszen nem vagyunk egyformák.
silber13
@Zsoel : és vedd tudomásul, egy13 éve, falujához hűséges madár IGENIS nem elpusztult, megdöglött, hanem a falu lakósainak szemében MEGHALT!!!! ÉRTED? MEGHALT!!!
Bugajakab
@pofátan: @silber13: Hány elemit végeztetek?

Bugajakab
@pofátan: @silber13: Bocs' a hirtelen, elhamarkodott beszólásért.
Ovassatok utána, lehet nekem adtok igazat.

Bugajakab
@pofátan: @silber13: Közben segítséget kértem ebben a dologban a középiskolai magyar tanáromtól, akire büszke,vagyok, mert könyveket, és verseket is ír!
Beidézem mit írt!

"Emberek, állatok

Nincs mindig éles határ közöttünk, de a pontosabb kifejezés megkívánja, hogy különbséget tegyünk ember és állat között. Például az ellés a nagyobb állat esete, a fialás a kisebbé. A kutya fial vagy kölykezik, a tehén ellik. A ló megdöglik vagy elpusztul, de az ember meghal, elhuny elhalálozik stb. A tisztelet digtiálta szavakkal. A macska csak dögleni tud szegény, bár sajnáljuk, de a "meghal" kifejezést meghagyjuk magunknak."

A vitát lezárhatjuk?

Zsoel
@Bugajakab: A gólyák hímjeinek nincs külön nevük, egyszerűen hímek. Gúnárnak a ludak és hattyúk hímjeit nevezik.
Zsoel
@pofátan: Nem élek gyógyszerekkel, úgyhogy nincs is mi elguruljon.

@silber13: Én összesen 18 éven át tartottam madarat, jelesül vadkacsát (tőkés récét), úgyhogy nekem te ne magyarázd el, mi az állatszeretet, és főleg ne ilyen elánnal, mert úgy gondolom, nem őriztünk együtt libát.
A hírmondónak maradt utolsó gácsér két hete pusztult el végelgyengülésben. 14 éves volt, eggyel idősebb, mint Charlie. Felnőtt férfi létemre megsirattam szegényt, amikor megdöglött.

Remélem, te is érted.
Bugajakab
@Zsoel: "Felnőtt férfi létemre megsirattam szegényt, amikor megdöglött. "

Tiszteljük meg, elpusztult, vagy elment!
silber13
@Zsoel :
Azon rendkívül kevesekhez tartozom, akik, ha hibáznak, el is ismerik! Bizonnyal rosszul szóltam, nem kellett volna. Mentségemre szóljon Charlie halála miatt érzett végtelen keserűségem Kérlek, nézd el nekem emiatti ingerültségemet és ha megbántottalak, bocsáss meg..
Üdv: Silber13
Zsoel
@Bugajakab: Ennek most szándékolt, de nem stilisztikai oka volt, hogy miért így fogalmaztam. Úgy látom, "silber13' megértette.
Zsoel
@silber13: Bocsánatkérés elfogadva.
Csizmás Kond
...akkor hogy kell énekelni a megdöglött a bíró lova-t...?
szaboria1
Annyira változik a világ,hogy bizony nagyon sok embernek már nem elpusztult a kedvenc állata hanem meghalt. Csak gondoljunk bele már állatoknak is csinálnak temetőket vagy elhamvasztják őket. Ezen nem vitatkozni kell hanem elfogadni ki hogy gondolja a kedvence elmúlását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.