Nem kell többé a vállalkozónak azon dilemmáznia, kinek mennyi béremelést adjon, mert ezt kiszámolja helyette a kormánya; ők majd tudják, mennyi fizetést érdemel a fafaragó, a sofőr, a titkárnő és a pénztáros - írja a W blog szerzője.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

senkifia
Persze, hogy az!
De amit ide írogattál öcsibogyó az még inkább az!!!
Mert miről is van szó?
A vállalkozások döntő többsége, okos és gyakorlott könyvelőknek köszönhetően működésük első legalább három, de többnyire öt évében VESZTESÉGESEK!!!!
A tulajdonosok magánvagyonának szembetűnő gyarapodása viszont éppen ebben az időszakban a legszembetűnőbb!! Miért is van ez így?
Mert a kezdő vállalkozás mindenféle állami támogatást, bérköltség könnyítés stb vehet igénybe!A fel vett alkalmazottak bérköltségét szinte teljes mértékben elengedi az állam a foglalkoztatás tényéjért cserébe! Csakhogy a támogatás idő limites és mihelyt lejár a támogatási idő a vállalkozások piaci viszonyaik változására hivatkozással szélnek eresztik az addig aranytoját tojó tyúkként kezelt alkalmazottaikat, hogy néhány hónap elteltével újabbakat vehessenek fel helyettük újabb támogatásokkal!
És akkor még nem is beszéltem a bérezés apróbb trükkjeiről. A 8 órás helyett 6 vagy 4 órára bejelentet munkavállalókról és azl alkalmi munkakönyvel foglalkoztatott ALKALMANKÉNT IGAZOLT-akról.! A NAV (APEH) levél tárak milliárdos bírságokról szóló jegyzőkönyveket tartalmaznak az illegális de lebukott foglalkoztatásról és mindenki tudja, hogy ez csak a jéghegy csúcsa!!!
De miért is nem tud magasabb munkabért fizetni a munkáltató? (főleg ha multi)
Mert nem akar! Mert azt a pénzt is ő szeretné elkölteni amit az alkalmazottjain megspórolhat!
Hogy drága lesz a magyar munkaerő? Ki veszi be ezt a marhaságot? Ezzel lehet etetni pozíciójukat és egzisztenciájukat féltő "felsővezetőket",de ők is tudják, hogy ez nem igaz!!!
Az EU-ban a minimálbér 1000-1300 € között mozog. Ez nagyjából 300-380 eFt.
Ott vajon miért tudja kifizetni a munkáltató az ennél lényegesen magasabb és BÉRKATEGÓRÁKBA SOROLT ÁLLAMILAG AJÁNLOTT BÉREKET????

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.