"Ellenállásra kell hívni Magyarországot" – szólít fel facebookos bejegyzésében Gyurcsány Ferenc. A volt kormányfő azt írja, hogy a demokratikus ellenzék – benne saját pártja is - gyenge, megosztott és koncepciótlan. „Nem értik, hogy mit jelent a rendszerellenzékiség. Úgy viselkednek, mintha minden rendben lenne. Mintha működne a parlamentarizmus. De ez hazugság. A parlament Orbán bábja lett. Mit nem lehet ezen látni? Mi dolgunk van ezzel a Parlamenttel?” – fogalmaz.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

91 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
barnan
@senkifia: Hátrányos helyzetű, nehezen kezelhető gyerekekkel foglalkozó tanároktól veszik el a juttatásokat (mert a munkáltató megszorít), olyan gyerekekkel foglalkozóktól, amely gyerekeket máshol nem fogadnak magaviseletük miatt, ezek az emberek a létfenntartásért másodállást vállalnak (nem mindenkinek van egyszerű helyzete, lakása, ...), kiégnek, megbetegszenek és ennyi a pálya. Keltél már háromkor készülni a másnapi munkádra, majd délután az első meló után lenyomni egy következő esti műszakot? "Az értelmiségi lét áraként". És ezen helyen is előfordul, hogy több diplomás emberek nyáron nem kapnak fizetést, viszont mivel az iskolának nincs pénze, nyáron bejárhatnak bútorokat cipelni emeletek között, mert rakodó megfizetésére se az iskolának, se az önkormányzatának nincs pénze. Ezt pénzért nem lehet csinálni, csak kényszerből, vagy az értékrended(!) miatt.
barnan
[offline]
@furfang-gal egyetértek, jó olvasni a másként gondolkodó hozzászólásokat is, mert azt gondolom, együtt vagyunk egészek, van amikor az egyik oldalon az igazság, van amikor a másikon. Nincs abszolút oldala az igazságnak, aki ezt próbálja beállítani, ezt próbálja sulykolni az téved. Hiányolom az elmaradt társakat.

Amit viszont hiányolok magunkban az alázatosság, az önkritika (nálam valahol ott kezdődik valaki felé a hitelesség ha hallottam tőle már önkritikát) és a másik tisztelete, önmagának az embernek a tisztelete, akkor is ha biztosan tudjuk, hogy nincs igaza a másiknak és még ráadásul köti is az ebet a karóhoz. Ezen jelenségek minden oldalon megfigyelhetők.

Annyiban könnyebb helyzetben vagyok, hogy azon rendben és összeállításban, amiben én gondolkozom (más szinten), a politikus (legyen bárki) csak kerettag lehetőség, nem több, jómagam is valahol mélyen, ami biztos, a csapatkapitányi karszalagot valaki más viseli.

A mostani táborban kiemeltek egy fontos dolgot: a gyűlölet (harag) sohasem azon ember ellen játszik, aki a gyűlöletünk tárgya, hanem mindig az ellen, aki magában azt engedi elszabadulni (ez élettörvény is egyben). Azon személy számára a legfontosabb a lecsitítása, megbánása, akiben az megfogan.
barnan
@furfang-ot is biztatom ezért a hozzászólásokhoz, mert biztosan van amit Ő lát helyesen, más kevésbé. Abból viszont, hogy "ugyanazok ugyanazt" írják, számomra még nem következik az, hogy nekik nem lehet igazuk.

barnan
@senkifia: II.

"...elvették a becsülettel félre tett megtakarításaikat...."
Szeretném kibontani ezen saját csomagomat saját értelmezésben is.

Igen, "elvették". A politika mindig az emberekre hivatkozik, most is ez történt. Amikor kiderült, hogy az emberek többsége mást szeretne, akkor egy fordulat következett be, már nem történt hivatkozás az emberekre, hanem olyan változásokat vezettek be a járulékfizetésekben, amelyek egyértelműsítették, hogy mit kell kötelezően tennie a többségnek. Ezért e jelző.

Igen, "becsülettel", mivel az ide került összegek a bevallott jövedelmek után kerültek átutalásra. Ami nem becsületes megtakarítást jelent, azon forintokat azon honfitársainknál találjuk, akik csak saját magukra gondolva, adót kerültek vagy adót csaltak és jelenleg ezen közöst illető forintok a saját zsebeket tömik. Most ezen forintok hiányoznak, ezeket kell újra sok "becsületesnek" pótolni. S ne felejtsük az adóváltozások vonzatát, amit valóban nem lehet ismételni elégszer, a jól keresőket támogatjuk a rászorulók helyett. Keresztény szemlélettel ezen lépést nem lehet indokolni, azon missziós tevékenységeket igen, amit korábbi hozzászólásomban említettem.

Igen, "megtakarítás", mivel ezen járulékok félretétele a jövőnek szólt, nem költöttük el, a jövő, nehezebb időszakában könnyítettek volna a költségvetés helyzetén. Várom meglátásodat a jövőre vonatkozóan, a jövő nyugdíjproblémáinak feloldását illetően, amikor minden nehezebb lesz, mint amit a múlt vagy a jelen hordozott/hordoz magában. A szakértők drasztikus lépéseket jósolnak.

Ne felejtsük el, a jelenlegi kormány 2010-ig mnyp tekintetében mindent védett.

A továbbiakra vázlatpontokban:
Anno, a Horn-kormány lépéseit boncolgatod, ezen téma is érdekes, ha véleményemre vagy kíváncsi, kérlek olvasd el, az mnyp spec. topikokban az idevonatkozó hozzászólásokat.

Írod: "A fizetés emelést nem a kormány adja barátom"
Továbbra is azt gondolom, hogy a hozzászólásomban felvetett közalkalmazott alapilletményét a kormány rögzíti.

Minimálbért, Tesco-t érintő megjegyzéseid érdekesek, értékesek, külön topicot érnének, újabb vágányokat kellene ehhez lefektetni.

Köszönöm szépen türelmedet, türelmeteket, újra elnézést kérve, ezzel letudtam korábbi vállalásomat.

Azt gondolom befejezésül @senkifia, számodra, számomra és a többiek számára ugyanazon alapértékek fontosak. A politika ami megoszt bennünket, az igazi értékek, viszont azt jelzik, összetartozunk. Ha egymással, akár a szegényekkel annyit foglalkoznánk, mint amennyit a blőd politika viszontagságaival, már sokat segítenénk a viszonyokon. JóIsten legyen Veled, mindenkivel!
marlin
@barnan: Sajnos(!) ez a "furfang" nem az a "furfang", akivel korábban én is szívesen vitatkoztam!! Annak a "furfangnak"voltak (ész)érvei!!
barnan
Azt gondolom @marlin, hogy az egymástól való eltávolodások is a politika számlájára írhatók, sokszor a politika a kapaszkodónk, pedig az igazi kapaszkodónkat a szívünk legmélyén kellene keresnünk, mert ott az igazság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.