A rendőrséghez „beemeléssel” visszatérő szolgálati nyugdíjasok a szenior szolgálatuk ellátása közben bevetési ruhát, gumibotot, bilincset és könnygázsprayt viselnek. Fegyvert nem. A szenior rendőröket a közösség-rendészeti (közterületeken rendőr járőrtárs-kisegítő) és speciális közmunka feladataik (objektum őrizeti, közmunka szervezői, ellenőri és irányítói) ellátása során egyenruhájukon csíkokkal jelölik meg a beosztási kategóriába tartozásukat. A polgári közmunkákban résztvevők civil munka és védő ruházatot viselnek névkitűzővel. A rendőr bevetési ruhákban dolgozó szeniorok karjukon viselik a csíkokkal jelölt „beosztási fokozataik” megjelölését.

Forrás: szoli.eu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rézangyal
A múlt héten beszélgettem egy nyugdíjas, de még fiatal rendőrrel.(40 éves) Igazán megnyugtató dolgokat mondott, melyeket itt nem írok le. DE, én bízom bennük, ha minden úgy igaz, ahogy ez a rendőr mondta. Hiszek neki. Becsületes arca, tiszta, őszinte tekintete volt.
csutak
Akkor nem Kápók ás Capo di Capok lesznek?
egy magára valamit is adó ember (mert a rendőr is az!) nem hagyja magát megalázni ezektől a humanoid alkatoktól!
Rézangyal
@csutak: Azt gondolom, hogy nem lesznek kápók.
moiszikf
A "csíkosok" várhatóan a "kis pénz,kis foci" elv alapján fognak dolgozni és igazuk is van.
ila51
@moiszikf: Azon sem csodálkoznék , ha az aktívok is úgy dolgoznának.
lópicigáspár
Beszélnek az önkéntességről. Aki önként vissza megy, automatice lemond a szerzett jogáról, a tulajdonáról, a nyugdíjáról. Attól a pillanattól kezdve, hívhatják bárhogy is, egyszerű (köz)munkás lesz, aki dolgozhat és akinek szó nélkül megszüntethetik a szolgálati viszonyát és mehet három hónapig munkanélküli segélyre aztán a picsába. Aki azt írja alá, hogy rendben, adóztassák meg a nyugdíját -mint nem mondok, az akkorra átkeresztelt fizetéspótló juttatását- lecsapnak 16 %-ot, ami ugye bruttósítás után, már bő 20% lesz, kapja egy, két hónapig, aztán azt mondják, ez nem nyugdíj, hanem valami, hát a valamit meg nem adjuk, oszt jónapot. Egy út van. Nem lemondani semmiről, nem aláírni semmit és ha mégis megvonják, irány a bíróság. 2-3 év és állambácsi elbukja a pert, mert sehol sem ismerik el a visszamenőleges törvénykezést, így állambácsi perkálhat. Ki? Hát nem a fityesz, mert akkor már fele a börtönben, a másik fele valahol egy luxus szigeten, akivel nincs hazánknak kiadatási egyezménye, a maradék hülye meg lapul itthon, hátha megússza az elmúlt évek tetteinek következményeit. Mennyit? Visszamenőlegesen, a megvont nyugdíjat, a perköltségeket és persze a kártérítést!! Harmincezer rendvédelmisnél kiszámolva -totális államcsőd! És megint kik lesznek a társadalom bűnbakja? A rendvédelmi dolgozók! Legyen szigorítás, mert valóban az országnak szüksége van rá, de nem visszamenőlegesen! Aki már nyugdíjas, hagyják a fenébe békén, mert azt senki nem várhatja, hogy teljes értékű munkát végezzen. Könnyített szolgálat? Haha, ki hallott még ilyet? Mit jelent? Az egyik rendőr megvédheti magát fegyverrel, a másik nem? Az egyik rendőr, a másik rendőrebb? A jövőre vonatkozóan legyenek megszorítások, ámbár, valószínű, nem a rendőr tehet róla, hogy az ország ilyen helyzetbe került, hanem a POLITIKUSOK!! MIND!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.