Mára én is szemrebbenés nélkül csinálom, az érintett polgármesterek és politikusok részéről pedig soha nem éreztem zavart vagy ijedtséget.

Feltöltő: tsabeeka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zwei
Ez legalább "kerek" szám, így könnyű "bánni vele"!
tsabeeka
kb mint a hálapénz, csak kicsit nagyobb tétekkel.
Zwei
Aha. "csabika"! Csak ez már egy "bála" hála, ahhoz képest!
tsabeeka
hát meg ugye a verseny (lásd közbeszerzési pályázat) éppen nem a háláról szól, még annyira sem, mint az orvoslás (bár az sem).
Zwei
... verseny, ami előre le van futva!
tsabeeka
igen, de ugyanazt mondjuk :)
ami még nem túl felvidító:
kezdetben megpróbált minden külső körülményt kizárni, sőt többször hangoztatta, hogy „nincs az a pénz." Aztán keserű felismerés volt vagy sem, de rájött: van az a pénz.
zsolti
ezen csak az segítene szerintem, ha legálisan le lenne papírozva. ha valakinek vannak jó kapcsolatai, tudja használni, előnyére tudja fordítani a közösségnek, projektnek, akárminek, akkor igenis kapjon ezért plusz jutalmat. fogjuk végre fel, hogy a kapcsolati tőke is ugyanolyan érték, mint a pénz vagy a tudás.

csak persze legyen ez átláthatóan kezelve, és ne más kárára történjen. ja, hogy azt úgy már nehezebb.
Zwei
Pályázat?! ... talán a nyílt az inkább, persze "rászabható" az"illetékesre" a pályázati feltétel is akár ... de a zártkörű vagy meghívásos?!
tsabeeka
zsolti, csak nehéz kiszállni (gondolom). mert ugye a "meséhez" hozzátartozik: ha azt mondod, hogy márpedig te nem fizetsz vissza annyit, akkor legközelebb már nem vesznek be. ha nem vesznek be, nem lesz megbízásod, kevesebb lesz a pénzed, így meg jóhogy nem tudsz a legális versenyben sem olyan gáláns ajánlatot tenni. szólva nem tudom, hogy mi lehetne megoldás :S
Zwei
A felvetett képlet szerint: Az a pályázat befutója, aki ad a kiírónak 10%-ot. Ehhez nem kell sok "kapcsolati tőkét" kamatoztatni.
Ez korrupció! Nem beszélve azokról a károkról, amit a lekorrumpált elnéz majd pl. a kivitelezés során a vállalklozónak ... kénytelen is, mert zsarolhatóvá válik.
Az megint más szitu "zsolti", ha valaki munkát szerez valakinek (pl.: vállalkozónak) a kapcsolatai révén, ekkor domináns a kapcsolati tőke, ami díjazandó és legalizálható.
Zwei
"csabika"! ... a megoldás nem is egyszerű! ... nagy gond az is, hogy nem elég csak a számokat látni! ... látni kell azt is, ami mögöttük van, pl.: műszaki tartalomban. ... innetől nem lehet az elbírálást csak a számok nagyságára bízni!
A megvett verseny pedig csak "álverseny" elengedett gyeplővel, s innentől sosem "árverseny"', ami ekvivalens ellenszolgáltatás esetében domináns kellene hogy legyen.
Vagyis olyan "futóverseny" lesz ez így a 10%-os verzióban, ahol a bíra nem az időket méri, hanem a futókat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.