Mára én is szemrebbenés nélkül csinálom, az érintett polgármesterek és politikusok részéről pedig soha nem éreztem zavart vagy ijedtséget.

Feltöltő: tsabeeka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zsolti
ezen csak az segítene szerintem, ha legálisan le lenne papírozva. ha valakinek vannak jó kapcsolatai, tudja használni, előnyére tudja fordítani a közösségnek, projektnek, akárminek, akkor igenis kapjon ezért plusz jutalmat. fogjuk végre fel, hogy a kapcsolati tőke is ugyanolyan érték, mint a pénz vagy a tudás.

csak persze legyen ez átláthatóan kezelve, és ne más kárára történjen. ja, hogy azt úgy már nehezebb.
Zwei
Pályázat?! ... talán a nyílt az inkább, persze "rászabható" az"illetékesre" a pályázati feltétel is akár ... de a zártkörű vagy meghívásos?!
tsabeeka
zsolti, csak nehéz kiszállni (gondolom). mert ugye a "meséhez" hozzátartozik: ha azt mondod, hogy márpedig te nem fizetsz vissza annyit, akkor legközelebb már nem vesznek be. ha nem vesznek be, nem lesz megbízásod, kevesebb lesz a pénzed, így meg jóhogy nem tudsz a legális versenyben sem olyan gáláns ajánlatot tenni. szólva nem tudom, hogy mi lehetne megoldás :S
Zwei
A felvetett képlet szerint: Az a pályázat befutója, aki ad a kiírónak 10%-ot. Ehhez nem kell sok "kapcsolati tőkét" kamatoztatni.
Ez korrupció! Nem beszélve azokról a károkról, amit a lekorrumpált elnéz majd pl. a kivitelezés során a vállalklozónak ... kénytelen is, mert zsarolhatóvá válik.
Az megint más szitu "zsolti", ha valaki munkát szerez valakinek (pl.: vállalkozónak) a kapcsolatai révén, ekkor domináns a kapcsolati tőke, ami díjazandó és legalizálható.
Zwei
"csabika"! ... a megoldás nem is egyszerű! ... nagy gond az is, hogy nem elég csak a számokat látni! ... látni kell azt is, ami mögöttük van, pl.: műszaki tartalomban. ... innetől nem lehet az elbírálást csak a számok nagyságára bízni!
A megvett verseny pedig csak "álverseny" elengedett gyeplővel, s innentől sosem "árverseny"', ami ekvivalens ellenszolgáltatás esetében domináns kellene hogy legyen.
Vagyis olyan "futóverseny" lesz ez így a 10%-os verzióban, ahol a bíra nem az időket méri, hanem a futókat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.