Egy éve lett köztársasági elnök Schmitt Pál. Az alkotmányozók nehéz feladatot adtak az államfőnek, amikor egyszerre követelték, hogy egy politika-független (a nemzet egységének megtestesítője) és egy óhatatlanul politikai (a demokratikus működés őre) szerepet képviseljen párhuzamosan. Schmitt Pál ezt egy úgy oldotta meg, hogy nem érdekli a demokratikus működés. Ehelyett a Fidesz program végrehajtásának egyik elemeként határozta meg magát, konkrétan a törvényhozás motorjának. Ennyi lojalitás a kormánypárttal viszont azzal a következménnyel jár, hogy elkerülhetetlenül a kormánypárttal azonosítják, és felelőssé is teszik annak politikájáért. Ez az elnök esetében a népszerűségének visszaesésével jár. Az utóbbi azonban visszahat a nemzet egységére: ha sokan elutasítják a köztársasági elnököt, akkor nem tudja megtestesíteni azt. Két feladata közül az egyiket eleve nem vállalta, a másik teljesítésében egyelőre bukásra áll.

Forrás: tenytar.hu
Feltöltő: ténytár
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KöBüKi
És megbukott tisztességből is! - mert egy tisztességes ember levonja a konzekvenciákat és eltolja a bringát!! - átadva helyét egy rátermettebb embernek.!
Az alkalmasság hiánya nem szégyen,csak kellemetlen!!!!
Dr. Akula
@KöBüKi: már a L.A. -i olimpiánál megbukott, mint ember. Pedig az nem ma volt. A gerinctelenség világrekordere!
a Pepita
@brumi58: Aztán egy másik olimpián megbukott, mert azt mondta, hogy lemond ha bármelyik magyar sportolóról kiderül, hogy doppingolt. És még sorolhatnánk. Például azokról az évekről, amit a NOL berkeiben töltött. Nagyon hallgatnak róla. Egy ismerős mesélte, aki ismerős ezekben a körökben, hogy nem véletlenül kellett eljönnie onnan. Sötét, nagyon sötét dolgok történtek ott.
Dr. Akula
@Klári: mivel a létező minden oldalon forgolódott, és nyalt be csontig, így mindenkiről sokat tud. Még ha hülye is, mint egy üres zsírosbödön.
a Pepita
Fentebb NOB-ot akartam írni. ( Nemzetközi Olimpiai Bizottság)
Dr. Akula
@Klári: gondoltam:))) Mostanság nem a NOL-t "erősíti":))) De még majd az is lehet .....Ez a meztelen csiga bemászik bárhova, ha egyéni előnyt tud belőle kovácsolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.