Kérdőíves kampányt indítanak fogyatékkal élőket képviselő szervezetek, mert álláspontjuk szerint a kormány nem folytat velük párbeszédet. A kérdőíves kampányt az értelmi fogyatékosok, az autisták, a vakok és gyengén látók, a mozgáskorlátozottak, a siketek és nagyothallók, a siketvakok és a szervátültetettek érdekvédelmi szervezetei kezdeményezték és támogatják.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ria677
Sajnos érintett vagyok! Tapasztalom azt is, hogy sok-sok visszaélés történik, de itt nem általánosítani kellene, hanem egyénileg vizsgálni a rászorultságot. Lassan megvonnak sok olyan támogatást, ami létfontosságú lenne a számunkra. A gyógyszertámogatást is pl. egyre csökkentik, a rokkantgyugdíj, és a hozzá kapott fogyatékossági támogatás semmire sem elég. Azt pedig, hogy munkába állhassunk, már nem is említem, nincs a környezetemben olyan munkáltató aki felvenne. Igaz nincs diplomám, én mindig fizikai dolgozó voltam, szakmunkás. Rajtunk akar spórolni minden kormány.
Az érdekképviseleti vezetőkről pedig inkább nem írok véleményt!
szaboria1
@Levendula: Kedves a 63 éves már teljes jogú nyugdíjas.

@ria677: Megint egy olyan döntést hoztak ami sokukat azért nem érint mert akik meg vették a rokkantságot azokat már akkor véglegesnek minősítették. Az akiit egyszer már leszázalékoltak azt meg nem is akarják foglalkoztatni mert tudják,hogy nem teljes értékű ember, hiába akarják a munkába vissza terelni. Áprilisban egy ismerősömet vissza minősítették, a nyugdíját megvonták helyette a munkaügyi központ tartja nyilván mivel a számára nem találnak munkát így most több lett a semmiért a pénze mint a rokkant nyugdíja.
orogordog
fidesz tagok az igazi fogyatékosok, már többször bebizonyították, felsőbbségi komplesszúsba szenvednek, de nem sokáig, újra kel nyitni Lipótmezőt legyen helyük.
feketeözvegy
@szaboria1: Több lett, de meddig? Utána éhen halhat!
nagy tamara
A probléma ennél globálisabb: a kormány minden magyar állampolgárt "csalónak" tekint- kivéve saját magukat.Ha dolgozik valaki -akkor a táppénzzel csal, ha nem dolgozik,akkor a feketemunkával, ha rokkant,akkor nem is beteg,ha parkol-akkor a parkolási engedéllyel, ha ...és még sorolhatnám. Mindenkit hazugnak állítanak be,mindenkiről a rosszat feltételezik,- mi lesz ebből? Sok jó biztos nem...
másvirág
A szellemi fogyatékosoknak nem rokkant igazolványuk:hanem mentelmi jogról szóló igazolványaik vannak. :-((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.