Anonymus büntetése A törvény a válaszadót kötelezi a pontos, hiteles adatok szolgáltatására, ugyanakkor a válaszok önbevalláson alapulnak, azokat tényként kezeli a KSH. Érdekes kérdés, hogy amennyiben nem kérdezhetik meg a biztosok a válaszadók nevét, akkor honnan tudják, hogy nem többször válaszolt-e valaki, vagy, hogy mindenki válaszolt-e. A népszámlálásban való részvétel megtagadása szabálysértésnek minősül. Ki ellen indítják az eljárást? Anonymus ellen? Mennyire veszélyes a népszámlálás? Mennyire veszélyes a népszámlálás? - illusztrációA KSH oldalán megkezdődött a visszaszámlálás: október 1-jétől indul a népszámlálás. A kérdőíveket anonim módon lehet és kell kitölteni, de megkérdőjelezhető, hogy nem lehet-e visszakeresni a személyes adatainkat. A KSH szerint ez nem történhet meg. Az adatvédelem mellett a rendőrség a szélhámosok feltűnésére figyelmeztet. Balla István 2011. szeptember 27. 18:00 48 hozzászólás A népszámlálás kérdéseire a válaszadás – néhány szenzitív kérdés kivételével – kötelező. Az adatbiztonsági követelményekre elsősorban a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) kell - a népszámlálásról szóló törvény szerint - ügyelnie, de az adatvédelmi biztos valamint nemzetközi és civil szervezetek is figyelemmel kísérik, hogy a személyes adatok védelméhez fűződő jogok érvényesülnek-e. A Kubatov-listák és más illegálisan összegyűjtött adatbázisok országában azonban felmerülhet, hogy nem kerülhetnek-e illetéktelen kezekbe az adataink, illetve nem manipulálják-e az eredményeket. Az előbbi kérdés a KSH szerint nem kérdés, hiszen a válaszadás anonim, a kérdőívekre nem kerülhet fel a válaszadó neve. A nepszamlalas.hu-n folyamatosan pörög a felirat, hogy „a válaszadó neve és válaszai soha nem köthetők össze.” Aranybánya lehetne Ugyanakkor többen arra hívják fel a figyelmet, hogy a két kitöltendő kérdőívben (személyi és lakáskérdőív) szerepel a pontos címünk, a nemünk, illetve a pontos születési dátumunk. A két kérdőív azonosító száma pedig ugyanaz, nem nehéz összehozni an kettőt. Lehet interneten is válaszolni, de ott pedig egy kód azonosíthatja a válaszadót, elvileg. Az, hogy Kukutyin, Fő utca 4. szám alatt, a 2. emelet 3-ban lakik egy férfi, aki, mondjuk 1973. május 4-én született azért már elég konkrét információ, ha illetéktelen kezekbe kerül. S erről az illetőről aztán minden adat „aranybánya” lehet egy politikai pártnak, vagy egy akár egy cégnek.

Forrás: fn.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kinyílt a bicska a zsebemben
Megbüntetni ezek szerint a jegyző is csak úgy tud, ha megszegi valaki az anonymus törvényességet? Akkor feljelentem névtelenül!
szaboria1
Ez is csak bedumálás csak simán a cím alapján letudnak mindent ellenőrizni igazat mondtak e.pl. szül év. alapján.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.