Ne haragudjatok meg érte, de a Facebookon olyan felkérést kaptam egy megosztásra, hogy nyomban itt is közzéteszem! Ez nem szakmai jellegű, viszont hátha tudok segíteni egy ember életén, ha másképpen nem is, de az olvasóim körében netán akadhat olyan cég, aki munkát tudna ajánlani egy embertársunknak. A történet előtt - amit szóról szóra fogok idézni - elmondom, hogy elég szkeptikus szoktam lenni a kéregetőkkel, mert nagyon rossz tapasztalataim voltak eddig.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sólyomszem
Osszátok meg ti is ahol tudjátok! Végre egy embertársunkon is tudnánk segíteni, nem csak az állatokon!
csikknorisz
-Bocs, neharaguggyámá, most jöttem ki a kórházból, nekem kétoldalim van. Itt lakom 1258 kilométerrel arrébb, kéne péz az útiköltségre. Aggyá má lécci, a sarki kocsmába majd kivárom, amíg jön a repülőm.
kiscserkész
Kérjenek Orbántól, most ő a főnök. Nem csak a saját bérük emelésével, hanem ere is elő kel teremteni a pénzt.

Ha Orbán nem szegit, akkor nyújtsanak be pályázatot a hajléktalanok Brüsszelbe. Írják le ők is EU tagsághoz tartoznak.
csikknorisz
@csikknorisz: Saját tapasztalat. Ugyanaz a fazon már többször is jött a kórházas, hazautazós szöveggel. Mikor vettem neki kiflit, meg eltűnt. Az nem kell, csak a zseton.
gabrella
Ilyenre már én is beugrottam 15 éve.Nincs vonatjegyre pénze, adtam neki és visszafelé jövet látom ott sörözik egy nem éppen olcsó vendéglőben.
De most is mikor az üzletek előtt árut kéregetnek mindig az jut eszembe miért nem a gazdagok házai elé mennek el?
sólyomszem
A nagyrészük biztos italra kéri, de ha ez igaz, ami a blogban van, akkor ne legyünk már ilyen szőrös szívűek! Köztük is van rendes ember, aki nem megszokásból van az utcán.
Csak egy kis jóérzés szoruljon már belétek...

Úgy látom mindenki be van savanyodva, mert szar a helyzet! Nem gondolnám, hogy ennyit sem vagyunk képesek megtenni legalább egy emberért.

Azt is elfogadom, hogy sokan már nem hisznek a hajléktalanoknak, mert nagy része elszemtelenedett. Azért ne feledjétek: egyszer fent, egyszer lent, mindenki kerülhet ilyen szituációba és akkor majd jussanak eszébe ezek a sorok.
Dr. Akula
@sólyomszem: a vörös iszaposoknak adtam fel pénzt is telefonáltam is a segélyvonalra, többször is! 39 000 rokinyugdíjból! És ezek a tetves gazemberek lenyúlták!!!!!! SOHA többet!! amíg ez a gennygóc fog vezényelni!!!!!!!
qxy
bevásárló kocsit elkérték .Mondtam Vigyázz mert egy eurós van benne nem százas. Erre a szegény. ha ebbe az van akkor biztos van papír eurós is aggyál nekem egy tízest! Te ! nem elég hogy száz forint helyett 280 at kapsz? - Ha nem adsz meg átkozlak úgy hogy na! Én adjak? Adok én. Nagyon sokat dolgozom még helyettük is. Nem elég?Szoktam amúgy segíteni rajtuk. Van úgy hogy a mélyhűtőt kirámolom és odaadom nekik De sokan azt mondják nem kaja kell hanem lóvé.Na az nincs.
feketeözvegy
Sok a rossz tapasztalat, de ebben az esetben MUNKÁT szeretne.........és az ennivalónak is örült.
Nekem is van egy "csövesem", télen meleg teát kap és ha van maradék főtt étel azt is.
Mindig örül neki, főleg az esti teának.
Egyet tudok, én már meghaltam volna ha az utcán kellene élnem hóban, fagyban.......
Higgyétek el, sokan önhibájukon kívül kerültek az utcára. Sokszor mondom, ez bárkivel előfordulhat, elveszíti az ember az állását, nem tud rezsit fizetni, pláne ha albérletben lakik......rövid úton az utcán találja magát.
Elveszíti az emberi méltóságát, ezért aztán issza a kocsisbort, mert ezt józanul nem lehet kibírni, csak a túlélésre koncentrál bármi áron.
sólyomszem
@Dr. Akula: Nem pénzosztásról beszéltem! Azt igyekszem megérttetni veletek, hogy osszátok meg ennek az embernek az elérhetőségét. Sztem jobban örülne, ha nem alamizsnát kapna, hanem valamilyen munkát! Én is adtam az iszapkárosultaknak, többet ilyen módon magam sem adakozom. Van más módja, pl. ez. Nem hinném, hogy akkora fáradtságba kerül...
sólyomszem
@qxy: Látod-látod, pénzt én sem adok egynek se, mert a kaját nem becsülik! Azok, akik viszont dolgozni akarnak, kiemelendők a sorból!
sólyomszem
@feketeözvegy: ezt szajkózom én is, de sokan nem akarják megérteni!
Dr.luigilongo60
Ha valakin nem tudunk segíteni, azért nem fontos még bele is rúgni egyet .
Uram bocsá, ha piára vagy cigire költi azt a pénzt, akkor is adtunk neki valamit.
Csizmás Kond
Hm...ez a finommechanikus miért ne lehetne bélyegkészítő....rosszhiszeműnek fogok tűnni, de akkor is reklámnak veszem az egészet.
...ha esetleg utánanéznék a címnek vajon ki jelentkezne ott ?
Dr. Akula
Ezt akartam írni! Ez egy bújtatott hirdetés! A rühesnek legnagyobb bánatomra, és az ország szégyenére, de igaza van!!!,@sólyomszem: Jabizony....
taglo
Egész ,,kicsalád ,,vett körül a Blaha..mellett,kb-5-éves ,kisfiúnak ,vagy kislánynak ?-adtam egy százast .Átadta az anyjának ,majd ismét elém állt ,hogy -aggyál még ! Nemadtam .Erre az arany kisgyerek,elszavalta nekem ,A -LEGYEN RÁKOS ANYÁD -cimü mondókát .Az ÉDES ANYJA -tanította bizonyára, Nos azóta egy árva fillért sem SENKINEK !
sólyomszem
@Csizmás Kond: @Dr. Akula: A puding próbája az evés....tegyétek meg és hívjátok fel a számot, hátha tényleg az jelentkezik. Ha megtettétek, akkor szóljatok, írjatok. Kíváncsian várom. Ez a baja a magyarnak, tisztelet a kivételnek, hogy mindenben először a rosszat keresi!!!! Véletlenül sem jut eszetekbe, hogy valaki jót akar.

Ha netán valaki megkapja közületek az iwiwen vagy facebook-on írjon már ide be, hogy megkapta.

Ha van vér a pucátokban felhívjátok és nem csat a szátokat jártatjátok :)

Na most megtaláltam egy cikket, ti kis rosszindulatúak!
Én kérek elnézést: :D

velvet.hu/sztori/2011/12/16/vegre_nem_kamu_a_korlevel_mar_allasajanlatokat_is_kap_a_facebookon_terjedo_hajlektalan/

sólyomszem
"Gratulálok" a szájasoknak! Rühes macska, veled az élen :)
Neked is doki :)
Csizmás Kond
@sólyomszem: Ha már a valóságra törekszel akkor ne velvetet meg holmi bályegzőreklámokból informálódj.
Tőlem lehet akár igaz is viszont hogy egy ilyen reklámlapon dicsekszik el a hőstettével, szerintem kétszeres felfigyelést eredményez, szóval nem ingyen tette...
...az, hogy ki mikor és kin segít és azt itt közzétenni nem tudom mi értelme van...szerintem mindenki ad valakinek de azzal elkérkedni már rontja a megítélést.
Kutyafüle
@sólyomszem: Díjazom a jóindulatodat.Hidd el. én is adok, sokszor, sokfelé.
Most indulok éppen egy koncertre, ahol majd a perselybe dobom a pénzt, egy beteg kisfiúnak kell.
A héten 5 zsák ruhát hajtogattam, dobozoltam, ezt a tiszteletes úr viszi ki Erdélybe.
Tuti biztos, hogy célba ér, mert a bátyám a sofőr.
Már két csekket feladtam, de a másik kettőt csak januárban tudom.( Állatmenhely, gyermek étkeztetés).
Szóval, én megtettem a tőlem telhetőt.
sólyomszem
@Kutyafüle: Harapj már a csizmás macska farkába, hogy észhez térjen :). Bár ő javíthatatlan :).

Tiszteletre méltó, amit csinálsz!
sólyomszem
@Csizmás Kond: Te macska! Nem a magadfélének írta az biztos! Én nem azt vettem ki a sorokból, hogy kérkedik! Talán vannak olyan olvasói, akik segítenek szintén, persze olyanok is vannak, mint te, de nem azoknak szólt nyilván. Én éppen xarom le, hogy kié az oldal. A tartalom a lényeg, abban pedig semmi kivetnivalót nem találok, akárhogy keresek! Te találtál, az a te dolgod és véleményed, oszt ezzel be is fejeztem :)

Csizmás Kond
@sólyomszem: ...nem hiszem hogy ismernél...és a magamfélékről volna tapasztalatod...de ha úgy érzed, hogy te igazabb ember vagy akkor akár kérkedhetsz is vele....
sólyomszem
@Csizmás Kond: Ja, csak nem a gyönyörtől fogsz bexarni :)

sólyomszem
@Csizmás Kond: Kondi, nem ismerlek, csak a kommentjeidből ítélhetlek meg, úgy ahogy azt te is teszed mással. Egyszóval ez véleményem rólad és kész.
Csizmás Kond
@sólyomszem: Túl nagy figyelmet szentelsz rám....
Itt az egész kommentelésnek az a lényege, hogy adatik egy lehetőség ahol az adott cikkről leírhatod a véleményedet, közbe persze egymásnak is válaszolva bővül a kínálat.
....és a rólam szóló véleményed sem nem oszt sem nem szoroz....még nem is lényeges.
sólyomszem
@Csizmás Kond: Azért ne örülj, nem érted születtem meg :). Irigylem a bocskorod, azért szekállak :).
kiscserkész
Bármelyik hajléktalan eljön hozzám szívesen megkínálom egy tányér levessel, meg süteménnyel, de pénzem nincs.
feketeözvegy
@sólyomszem: látod, erről beszéltünk, neki elég volt egy válás és padlót fogott!
Kutyafüle
@Csizmás Kond: Miket írkálsz te amíg én a templomba mentem?Teszed el azt a borosüveget de rögtön! gebedj meg!
Csizmás Kond
@Kutyafüle:
...de hát nem is én mondtam....
sólyomszem
@nyanya001: erre ő azt mondaná: csak photoshop.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.