A Fitch Ratings is bóvliba minősítette le Magyarországot. Ezzel mindhárom hitelminősítő ügynökségnél befektetésre nem ajánlott kategóriába került Magyarország.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Tuti, hogy a leminősítésben a Bajnai keze benne van...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sport50
na most jön : támadják az országot,az a" csúnya külföld",szabadságharc,megvédjük,békemenet!!!
SELIG
Valójában már bóvlik sem vagyunk.
kamazuka
Persze az a kérdés,mi számít bóvlinak?
Elképzelem, engem mint másodrendű uniós polgárt mint a kétsebességes uniós gazdaság bérrabszolgáját.Bóvliként tart nyílván a minősítő intézet.
Akkor az unió egy bóvli köztársaság?
Nem a kormányt bagatelizálják itt, hanem az országot,melynek szerves része az ember.

Gondolom a bóvliban pitiáner gazdasági érdekcsoportok működnek.
Vajon a merci az aúdi,suzube,vagy a többi nagy vállalat hogyan fogadja el a bóvli minősítést?
Egy olyan országban folytat gazdasági tevékenységet mely röhejesen primitív?
Vajon a Fitch tisztában van e azzal a kockázati tényezővel,hogy e földdarab olyan elméket állított elő, melyek jobbá tették az életet ezen a bolygón?
vukkocska
azért én nem égetném magam ezzel a Gíró Szásszal. Égeti magát a kormány nélküle is. @Dr.luigilongo60: nagyon jó volt a video. Én biztos, hogy megijedtem volna, ha mellém állnak a metrón. :)
nemkati
@kamazuka: A hitelminősítők nem az adott állam polgárait, hanem az ország teljesítését, mint homogén tömeget minősítik, függetlenül attól, hogy kamazuka ebben a halmazban mit tett ami pozitív vagy negatív az ország egészét tekintve, és függetlenül attól, hogy kamazuka, vagy mások mekkora elmék és mit javítottak a bolygónk életében, vagy éppen mit rontottak.

Az Európai Únió azért jött létre, hogy segítse, jobbá tegye az únióba becsatlakozott országok gazdasági fejlődését, polgárainak életét, és ennek érdekében egységes szabályokat hozzon létre, amely szabályok nem hoznak hátrányos helyzetbe senkit, és nem juttatnak kivételes előnyökhöz másokat. Hogy ez mennyire teljesül, az lehet egy vita tárgya, de a cél azt gondolom, egyértelmű. Nekem legalábbis az.

Érdekcsoportok persze az élet minden területén vannak, lehetnek, és az valóban nehéz dolog, hogy ezeket egyértelműen meghatározhassuk és bizonyíthassuk. De pont ezért sejtéseket, feltételezéseket én nem állítanék tényként.

"engem mint másodrendű uniós polgárt mint a kétsebességes uniós gazdaság bérrabszolgáját" - ezt kifejthetnéd részletesebben, hogy ez alatt mit értesz. Lehet, hogy nem erre gondolsz, (ezért kérdezem, hogy mire?), én úgy látom, az únió tagállamai különböző helyzetben levő országok, különböző teljesítménnyel, különböző mértékű hozzájárulással az únió gazdaságához, és különböző mértékű igényekkel. Ezeket a hozzájárulásokat illetve igényeket az egyes államok kormányai teremtik meg kormányzásuk minőségével. Na többek között ezt is minősítik a hitelminősítők.
kamazuka
@nemkati: Köszönöm az első sorokat,igazán hízelgő rám nézve.
A kérdésedre a válaszom,hogy úgy gondolom,a hazai dolgozókat elismerik kint mint munkavállalókat ,hogy tudnak dolgozni,és mélységesen lenéznek bennünket,mert éppen azok a kinti magyarok melyek hazúlról csábítgatnak,nos éppen ők kihasználva a munkatempót esztelen sápokat húznak le honfitársaikról,kiszolgáltatott helyzetükből adódóan.A lenézés és az utálat alapja,szerintem,hogy a kinti értelmiség nem képes felvállalni identitását s távolról ócsárol, midőn itt élni nem egyszerű tán volt rosszabb is.
a minimálbért tartom a második sebesség leghátrányosabb megkülönböztetésének.
A 47000Ft egy harmadik világbeli állapotot tükröz.
Ennyi reővel akár Kongó,vagy Ruanda is lehetne az az ország melynek fővárosa Budapest!
Valami ismeretlen okból a kormányaink gyáván,vagy kitudja bátortalanságből,nem a szabad magyar politikát mícelik,hanem csontig nyalnak valahová.
persze jó tartozni valahová,s mégjobb tartozni valakinek,de úgy gondolom,hogy amikor a hiteleket folyósították gondolniuk kellett arrais hogy úgy alakúljon majd a világ hogy a sorozstos leminősítések révén a belső feszűltségek állandó szításával a soha ne tudd visszafizetni a felvett összegeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.