Az Európai Néppárt – amelynek egyik alelnöke egyébként Orbán Viktor is – az Európai Bizottság ajánlásait fogja támogatni Magyarországgal kapcsolatban.

Az Európai Néppárt az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézményének, az Európai Bizottságnak azon ajánlásait fogja támogatni, amelyek biztosítják, hogy Magyarország teljes mértékben eleget tegyen az Európai Unió jogi előírásainak - hangsúlyozta pénteken kiadott közös nyilatkozatában Wilfried Martens, a jobbközép, kereszténydemokrata irányultságú Néppárt elnöke, valamint Joseph Daul, az európai parlamenti (EP-) pártfrakció vezetője.

Martens és Daul annak nyomán nyilatkozott az új magyar alkotmány életbe lépésével kapcsolatos kérdésekről, hogy a zöldpárti EP-frakció Magyarország elleni eljárást kezdeményezett az uniós alapértékek sérelmére hivatkozva. A liberálisok ehhez csatlakoztak, a szocialisták pedig felszólították José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét, hogy tájékoztassa az EP-t, milyen lépéseket kíván tenni Magyarországgal kapcsolatban.

Az Európai Néppárt pártcsaládjához tartozik a Fidesz is, Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Európai Néppárt egyik alelnöke.

MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
adrenalink
Most még csak az európai családja hagyta magára, de majd ha a sz@ros gatyáját is magának kell mosni...
profon
Hát már egész Európa megőrűlt ? Nem baj, nézzük el nekik nem tehetnek róla :))
silber13
No problem! A felcsúti Conan /a regény és filmbeli jelzője természetesen rá is vonatkozik/ majd néhány társával együtt létrehozza a Felcsút és Vidéke Pórpárt nevű izét, aztán izélheti... az eredeti cím: " Conan a barbár "
profon
Nem népszavazások kellenek ide,csak egy "elhatárolódom a saját kormányomtól" nyilatkozat aláírása minimum 5 millió embertől ! Ja meg annyi lenne még ,hogy pár milliócska gazdag nyugati fogadjon örökbe pár milliócska csóró Magyart ! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.