A korhatár előtti nyugdíjas vállalkozókra vonatkozó szabályozás Vas megyében is érezteti majd a hatását. Hogy miként? Nos, várhatóan azok a szakik, köztük villanyszerelők, vízvezetékszerelők, asztalosok adják majd vissza az ipart, akik első sorban kisebb javítási munkákat vállaltak. Nagyon fognak hiányozni! Január eleje óta az általános szabályok szerint kell közterheket fizetniük azon nyugdíjas vállalkozóknak, akik életkora nem éri el az öregségi nyugdíj határát.

Forrás: vasnepe.hu
Feltöltő: barew7
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
@senkifia68: És a szegény réteg, majd hívja őket feketén dolgozni, mert a rendesen adózó órabérét nem tudják megfizetni ergo a szegény szegényebb lesz, a nyugdíjas szegényebb lesz, a nagyvállalkozó meg elküldi a munkásait mert nem rentábilis a cég. Jelen kormányunk képtelen az "inkább a sűrű fillér, mint a ritka forint" közmondás bölcseletét megérteni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hókuszpók
@gabrella: Értelek néha de most nem! Gondolod azok a piaci árusok javítják meg a villanyt, vizcsapot, bútort?
senkifia68
@ETA: Nyilván sok igazság van abban amit írsz,de szerintem most a piacok és a verseny alatt, nem a piaci zöldség és vegyes árusokat, nem a saját termését, termékét áruló őstermelőket értik. Sokkal inkább azokat a korai nyugdíjasokat akik 45-50 évesen szolgálati nyugdíjba mentek és mellette nyugdíjasként (biztonsági őr rengeteg van ilyen)
kiváltott vállalkozói engedéllyel gyakorlatilag teljes munkaidős foglalkoztatással a járulékok és adók töredékét fizetik a tényleges főállású vállalkozókkal szemben.
És szó van azokról is akik nyugdíjukat keveselvén ily módon próbálják kiegészíteni azt.
gabrella
@Hókuszpók: Vállalkozóként engem is bosszantottak, hogy semmi járulék, vagy minimális mellett ugyanazt adják el amit én, csak nekem hatalmas pénzeket kell befizetnem és nincs mellette fix nyugdíjam.Ami azt jelentette, hogy nem kényszerültek ugyanolyan haszonkulcsot rátenni egy termékre.
De azt is megértem,hogy ilyen szégyenletes járulék,segély és nyugdíj mellett kell még más bevétel is.
moiszikf
@lópicigáspár: @senkifia68: Egy a lényeg,minél több munkanélküli legyen. Utána messiásként jöhetnek a multik,a min. béres,"szalagos" munkahelyeikkel. Máris ott lesz az egymillió új munkahely,ahogy megígérték. Kis "törvénykezés" még és akár közmunkába is oda lehet hajtani a népet. 10 év múlva,minden bóvli termék,"made in china" vagy "made in taiwan" felirat helyett "made in hungary"-t fog viselni. A munkabér ugyan kicsit több lesz,mint egy tál rizs,de nem kell a Távol-Keletre települni,a logisztikán megtérül.
gabrella
@moiszikf: A multik a vezetőket kivéve,most is minimálbéren foglalkoztatnak mindenkit, sőt még azt sem akarják kifizetni.Lásd a Tesco pénztárosok perét.
ETA
Jogos "senkifia" , csak sajnos mi isszuk meg a levét a 400ezres nyugdíj melletti vállalkozóknak akik nem 42 év szolgálati idővel, ha nem 40 évesen mentek nyugdíjba, pont amiről írsz.Azoktól kellene behajtani aki azt valamikor kitalálta.De sajnos azoknak ezután sem lesz kenyérgondjuk! Gabrellának is igaza van sajnos.Mivel semmi járulékot nem fizetnek könnyen adja féláron a portékáit.Hozzánk meg már csak azok járnak akiknek számla kell!! Már ez is valami.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.