Az egyéb költségnövekedések mellett egyre jobban szorítja a fuvarozókat a dráguló üzemanyag, a fuvardíjak emelése idén már aligha halasztható el. A Napi Gazdaság hétfői számának cikkeA fuvarozók összes...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
A fityisz Lancelot és Kusza Szem irányításával kidolgozta az elkövetkező idők párt- és kormány programját! Címe : " Az alig ellátástól az illegalitásig "
dr. prédikátor
2013- ra jön az alap- és a munkanyugdíj?

Mindenkinek 20 százalékkal csökkenne a nyugdíja, de a kisebb összeg mellé 20 ezer forintos alapnyugdíj járna.

Simonovits András közgazdász szerint:

akiknek a nyugdíja az átlag alatt van jól járnának, akiknek viszont 100 ezer forint fölötti az ellátása, csökkenne a pénze.

Ne legyen illúziótok senkinek! Meg fogják lépni!

Már 1998-2002 között is megtették, hogy a magasabb nyugdíjak rovására emelték az alacsonyabb nyugdíjakat!!!

Csak a nagy nemzeti kábulatban lehet, hogy már elfelejtettétek a "differenciálást" (31.740.- Ft felett és alatt)

IGEN! NEM ÉRTEK EGYET!

azzal, hogy - jelentős részben saját hibájából - a társadalom perifériájára került szerencsétlenek kilátástalan helyzetét

azon öregek nyugdíjának "csipegetéséből" oldják meg, akik egy életen át tisztességesen, szorgalmasan dolgoztak, tanultak azért,

hogy emelkedjen a fizetésük , mert elhitték, hogy öreg korukra így lesz a megélhetésüket biztosító nyugdíjuk!

Azért adóztunk, járulékoztunk keményen az utolsó munkanapig bezárólag, hogy a befolyt pénzből,

a mindenkori kormány tartsa rendben az ország és a társadalom dolgait! Így sikerült nekik!

Az államot irányító elit ezt a gondot - az állam iránti nagy aggodalmában - a nyugdíjasok nyakába varrja,

miközben a gazdasági és politikai elit semmilyen felelősséget, semmilyen áldozatot nem vállal,

a 20 év alatt "elkúrt rendszerváltás" következményeiért!

Sőt még most is nyerészkedni akarnak a devizahiteles végtörlesztés címén!

Ez egyszerűen: nem tisztességes! Véleményem szerint: aljasság!

Ilyen emberek nem kormányozhatnak egy szerencsétlen országot Európában még akkor sem,

ha a megtévesztett fülkeforradalmárok 2/3-os hatalomra segítették őket!

Úgy gondolom itt az ideje a cselekvő magatartásnak és a nyugdíjasoknak is meg kell jelenni a kormány politikája elleni tüntetéseken!

Ha egyet értesz, küldd tovább!
dr. prédikátor
A NYUGDÍJRÓL, NYUGDÍJASOKNAK:

FEKETÉN-FEHÉREN

A terv nem számol a munkaerőpiacról kiszorultakkal, az alapnyugdíj ugyanis csak 20 év szolgálati idő után járna. Az új módszert jövő januártól, visszamenőleg a mai nyugdíjasokra is kiterjesztve vezetné be a kormány.

Ez olyan általános kijelentés, ami mögött egyelőre nehéz fölfedezni a tartalmat - fogalmazott lapunknak Simonovits András. A közgazdász, nyugdíjszakértő Orbán Viktor hétfői parlamenti bejelentésére reagált így. A miniszterelnök azt mondta, "sarkalatos jogszabály fogja rögzíteni a nyugdíjrendszer, az egészségügyi kassza, az adórendszer és az önkormányzatok összehangolt működési rendjét".
Ami a nyugdíjat illeti, eddig annyit lehetett tudni, hogy a kormány tervei szerint az állami nyugdíjrendszerben csak az egyéni járulékbefizetések után járna ellátás, a munkáltató által befizetett nyugdíjjárulékot leválasztanák, abból a későbbi nyugdíjasok már semmit nem kapnak. Ebből a pénzből a mai öregségi ellátásokat, a pénzügyi és demográfiai deficitből eredő többletkifizetéseket, az árvaellátást és az ideiglenes özvegyi ellátást fizetnék.



Az egyéni számlára a munkavállalók fizetnének, az általuk fizetett járulék 20 százalék lenne, szemben a jelenlegi 10-zel. Az így befizetett pénz csak virtuálisan jelenik meg, tehát egy eszmei jellegű tőkeszámláról van szó. A nyugdíjat az egyenleg és a várható élettartam alapján határoznák meg. A munkáltatók pedig - az eddigitől eltérően - nem járulékot, hanem hozzájárulást fizetnének. Ez nemcsak technikai jellegű változtatás, hiszen a nyugdíj-hozzájárulás után az államnak nem lesz nyugdíjfizetési kötelezettsége. A javaslatban az is szerepel, hogy a nyugdíjrendszer hosszú távú kötelezettségei és forrásai mindig egyensúlyban kell hogy legyenek. Vagyis ha nő a várható élettartam, vagy más okból megbomlik az egyensúly, automatikusan meg kell növelni a nyugdíjkorhatárt. A korhatár-változtatás az egyensúlyt biztosító automatikus kiegyenlítő mechanizmusként működne.

Simonovits...
Hókuszpók
@prédikátor: Akkor is kikeltem magamból, mire kapott ugyan annyit az aki 10 évet dolgozott, és az is aki 40-et.
Levendula
@prédikátor: És neked miért fáj, hogy a 100 ezer forint alatti nyugdíjasok emelést kapnak?
A mi mamánk 82 éves, 81 ezer forint a nyugdíja. 14 éves kora óta dolgozott, 68 éves koráig, tehát 54 évet dolgozott életében és nem íróasztal mellett. Szerinted Ő nem érdemli meg a nyugdíjemelést? Az ilyen korban lévő nyugdíjasok már úgysem kapják sokáig a pénzt.
Én inkább azoknak nem adnék egy fillér emelést sem, akik 40-45 éves korukban korkedvezménnyel rohantak nyugdíjba és mivel még mindig túl jó erőben vannak, feketén dolgoznak, elvéve így a megélhetés lehetőséget a munkanélküli emberektől.
Kutyafüle
@Levendula: Nem jól értelmezted amit a Prédikátor idézett ill. leírt. Nem fáj neki, az hogy a kisnyugdíjasok emelést kapnak, hanem az emelés MÓDJA. Ahogyan.
A 100 ezer fölötti nyugdíjakból csipegetnek le, abból kívánják azt megoldani.
Kérlek olvasd el mégegyszer

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.