Évente 2 milllió (!) tonna élelmiszer kerül a szemétbe,miközben a felmérések szerint 2,5 millió ember nem megfelelően táplálkozik Magyarországon. A szomorú ellentmondás feloldásáért mi magunk is sokat tehetünk, ha odafigyelünk az Élelmiszerbank Egyesület tanácsaira....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

palika
Ez áll a cikkben:
"Egy átlagos magyar háztartás évente egy mázsa élelmiszert dob a szemétbe."
Ez egy nagy baromság! Ami családunkban semmi nincs kidobva, még egy darab kenyérhéj sem!Ez is csak arra jó, mármint a cikk, hogy agymosást végezzenek és eltudják hitetni az emberekkel, ha ti pazaroltok, akkor ezek szerint emelhetjük még az árakat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gabrella
Igen,vannak,kb. 10 %-a a lakosságnak aki milliárdokat a kukába dob a többi meg éhezik.
ila51
@Don Marcus Hibiscus: Kicsi köze az akcióknak is van a kidobáláshoz. Közel a határidő , és ahol nincs tervszerű felhasználás ott bizony a szükséges kettő helyett a harmadik csomag a kukában végzi. Angliában sok példát láttunk rá , némelyik lakó mikor tolta ki a kukát a tárolóból az út szélére , ahol a gyűjtő kocsi jött és mérte a súlyt :))
darwin
Azért javul a helyzet.vidéken mér lenézik azt, akinek alig fér a kukájában a szemét.A 80 éves néni szólt rá a héten a 30-as szomszédasszonyra,hogy az üdítős flakonokra jobb lenne rálépni és elvinni a szelektívbe,a Blikket pedig Ő maga is szívesen veszi a begyújtáshoz.Élelmiszer azonban nem jellemző a kukákban.
kkalman
Már megint nem férek bele a "nagy magyar átlagba"! Nálunk nincs kidobva élelmiszer. A maradékot a kutyáim kapják. Főleg azt a részét, amiről Mihálovits András azt írta a maradékokról: "A sült húsból rizseshús, húsleves, vagy szendvics készülhet, a csontokból leves."
Nekem úgy tűnik, a konyhába csak enni jár. Fogalma sincs miből mit lehet készíteni. Megnézném, hány alkalommal főz levest ugyanabból a csontból, meg milyen húslevest készít a sült húsból.
Feraj49
Ez is olyan mint az átlag fizetés.100 ember nem kap egy fillért sem,egy meg havi 8 milliót./Lásd jegybank elnök,aki ennyiért dolgozott/Akkor a többi mért is nem tud megélni az egy főre jutó jövedelemből?
Egyébként végig járták a kukákat megmérni mennyi élelmiszert tartalmaz ? Pedig rendelet tiltja a KUKÁZÁST !
ila51
@Feraj49: Pistike megkérdi a nagyapját mi az az átlag. Tudod Te vagy 4 éves , én 64 , ennek az átlaga a 34 , mégsem tud egyikünk sem dugni. :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.