A német ipar Magyarország szövetségese, mert nem a piacunkat akarja megszerezni, hanem szüksége van a munkánkra - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kecskeméten, a Knorr-Bremse haszongépjármű üzletágának beruházását bejelentő rendezvényen.

Mi magyarok gyarmatosítóknak tekintettük azokat, akiknek csak a piacunk kellett, és mindig szövetségesnek tekintettük azokat, akiknek szükségük volt a munkánkra is - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint a kecskeméti beruházás is egy fontos jelzés, amely azt jelenti: Magyarország távolodik a válságzónától, hogy "jó irányba mennek a dolgok".

A német Knorr-Bremse vállalatcsoporthoz tartozó Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. több mint 5 milliárd forintos beruházással egy korszerű, modulárisan kialakított gyártóépületet és fejlesztőlabort épít zöldmezős beruházásként, 22 ezer négyzetméter alapterületen. A projekt az Európai Unió támogatásával az új Széchenyi Terv keretében valósul meg. A támogatás összege 1,2 milliárd forint. Az új gyár 110 új munkahelyet teremt.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vörösfuvalat
Képmutató Úr szónoklata.
Amihez nem csak tőke de évtizedek alatt felhalmozódott technológiai tudás , gyártási tapasztalat kell azon a területen felfele nyal. A kereskedelem amihez csak pénz meg egy jó logisztikai program elég ott ugyebár a nemzeti csókosoké a pálya , azok a multik meg gyarmatosítanak.
Dr.luigilongo60
@vörösfuvalat: Te mondtad meg a frankót Haver!
gabrella
Az autógyárak munkahelyet is teremtenek nem csak piacot. A kereskedelmi láncok pedig kiviszik az országból a pénzt.
Ez egyértelmű.
Dr.luigilongo60
@gabrella: És kurva sokat adóznak is és nem lopják el az áfát.
gabrella
@luigilongo60: A kereskedelmi láncokról beszélsz? Nem vagyok ebben egy percig sem biztos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.