A Semmelweis Egyetem doktori tanácsa indokoltnak tartja és indítványozza az egyetem szenátusának Schmitt Pál államfő 1992-ben megszerzett kisdoktori címének visszavonását - jelentette be Tulassay Tivadar rektor a doktori tanács csütörtöki ülését követően újságírók előtt.

Tulassay Tivadar kifejtette: a Schmitt Pál kisdoktori címével kapcsolatos tényfeltáró jelentést szerda reggel Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter illetékesség hiányában visszaküldte az egyetemnek. A levél kézhezvételét követően a rektor azonnal kérte az egyetem doktori tanácsának elnökét egy rendkívüli ülés összehívására. A tanács csütörtök reggel 8 órától fél 10-ig ülésezett és a hozzászólások, viták után úgy határoztak: a tényfeltáró bizottság adatait megismerve indítványozzák az államfő kisdoktori címének visszavonását.

A tanács szavazattal rendelkező huszonkét tagja közül tizennyolcan voltak jelen az ülésen, közülük tizenhatan szavaztak igennel, ketten nemmel. Az egyetem szenátusa délutánra tűzte napirendre az ügyet. A döntést követően a sajtót is tájékoztatják - mondta a rektor.

A bejelentést a Hallgatói Hálózat szerda délután óta az egyetem épületében demonstráló tagjai tapssal, ovációval fogadták. Ezt követően az épületet elhagyták, de a 11 órára az intézmény elé előre bejelentett demonstrációjukat megtartották, mondván: még nem született meg a végső döntés. Ha délután mégis úgy határoz a szenátus, hogy nem vonják vissza az államfő doktori címét, "vannak, még más eszközeink, például visszajövünk többen" - tették hozzá.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Még egy apró gondolat- kérdés: Ha az elmúlt két évben egy csaló szentesítette a kurmány által alkotott jogszabályokat, azok ugye természetesen érvénytelennek minősülnek!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@Maja: Ezt mondtam én is! A kis doktori cím egy valag plusz pénzzel jár...be kell hajtani. és hamar lemondatni mielőtt úgy menne el mintha végigtöltötte volna az időszakát!
lópicigáspár
@dr. Bugajakab: Bocsánat, hogy kioktatlak, de a Doktor lópicigáspár csak egy engem majmoló valaki. Én ragaszkodok a saját lópicigáspár nicknevemhez, mindenféle titulus nélkül. Nem értem mi szórakozást lelnek benne egyesek, hogy más képét és nevét használják!
Maja
@Dr. Akula: Bocsánat kellemes szép délutánt kívánok !
gabrella
Naná! Ha valaki csalással szerez valamihez jogot és rájönnek akkor el kell venni tőle!
Más emberekre is ez vonatkozik,nem?!
Mit lacafacáznak ennyit. Amúgy is felesleges pazarlás egy közt.elnök poziíciót fenntartani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.